TEFENLİLİ’DEN GÜMRÜK VERGİSİ MÜJDESİ

TEFENLİLİ’DEN GÜMRÜK VERGİSİ MÜJDESİ

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, nohut ithalatında uygulanan gümrük vergisinin, Borsanın girişimleri ile 1 Temmuz 2017 tarihine kadar kaldırıldığı müjdesini…

Denizli Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Tefenlili, nohut ithalatında uygulanan gümrük vergisinin, Borsanın girişimleri ile 1 Temmuz 2017 tarihine kadar kaldırıldığı müjdesini verdi.

Ekonomi Bakanı Sayın Nihat Zeybekci’ye konuyla ilgili duyarlılığından dolayı teşekkürlerini sunan Başkan Tefenlili’nin açıklaması şu şekilde:

“Borsamızın, Ekonomi Bakanlığı nezdinde yaptığı nohut ithalatında gümrük vergisinin 1 Temmuz 2017 tarihine kaldırılması girişimi olumlu şekilde sonuçlandı.

Bilindiği gibi nohut üretimi bu sezon düşük şekilde sonuçlanmıştı. Bu nedenle nohut fiyatları 3.5 TL civarında seyrederken 9.00 TL’ye kadar çıkmıştı. Nohuta bağlı leblebi üretim ve ihracatının darbe almaması için Ekonomi Bakanlığı nezdinde girişimde bulunarak, nohut ithalatında alınan gümrük vergisinin 1 Temmuz 2017 tarihine kadar, yani yeni mahsulün çıkmasına yakın zamana kadar, kaldırılmasını talep ettik. Talebimiz olumlu bulunmuş ve bugün itibariyle nohut ithalatında gümrük vergisi 1 Temmuz’a kadar kaldırılmıştır. Yapmış olduğumuz girişimiz sayesinde ümit ediyorum ki son zamanlarda aşırı artış gösteren nohut fiyatları beklenen seviyelere ulaşacaktır.

 

Leblebi şehri olan ilimiz için önemli bir husus olarak gördüğümüz bu talebimizin gerçekleşmesinde gerekli duyarlılığı gösteren Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’ye teşekkürlerim sunuyorum.”