Tedavileri tamamlanan leylekler özgürlüğe kanat çırptı

Tedavileri tamamlanan leylekler özgürlüğe kanat çırptı

Denizli’de yaralı halde bulunan 2 leylek, tedavilerinin tamamlanmasının ardından doğaya salındı. İlk anda yeniden uçmaya korkan leyleklerin, görevliler tarafından kovalandı

Denizli’de yaralı 2 leyleği fark eden duyarlı vatandaşlar, leylekleri koruma altına alarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Denizli Şube Müdürlüğüne teslim etti. İl müdahaleleri yapılan leylekler, karınları doyurulduktan sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine götürüldü. Tedavisine başlanılan leylekler, kısa süre sonra sağlıklarına tekrardan kavuştu.

Yaralı ve bitkin hallerinden eser kalmayan leylekler, görevliler tarafında doğaya salındı. Daha sonra takip edilebilmeleri için halka takılan leylekler, salındıkları ilk anda yeniden uçmaya korkunca, görev yine veteriner hekimlere düştü. Görevlilerin, uçmaya korkan leylekleri kovaladıkları anlar renkli görüntüler oluşturdu. Aldıkları destekle özgürlüğe kanat çırpan leylekler, dakikalarca görevlilerin üzerinden uçtuktan sonra gözden kayboldu.