Tavas 100. Yıl Zeytinliğine ilk fidanı Başkan İnamlık dikti

Tavas 100. Yıl Zeytinliğine ilk fidanı Başkan İnamlık dikti

100. Yıl Zeytinliğine ilk fidanları Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık dikti

(İHA) – Denizli’de Tavas Belediyesi’nin Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılında geleceğe miras bırakmak için oluşturduğu 100. Yıl Zeytinliğine ilk fidanları Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık dikti.

Tavas’ın dört bir yanına yayılan üretim seferberliğini her geçen gün arttıran Tavas Belediyesi, tarımsal üretimde ve doğanın korunmasında örnek bir çevreci projeye imza attı. Tavas Belediyesi’ne ait 18 dekar arazide 1000 adet zeytin ağacı Seki Mahallesi’nde toprakla buluştu.
Tavas Belediyesi, doğayı koruyan, üretimi destekleyen projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor.
Gelecek nesillere daha yeşil ve yaşanabilir bir ülke bırakmayı hedeflediklerini belirten Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık; “ Biz göreve geldiğimiz günden beri Tavas’ımızda fiziki belediyecilikte birçok çalışmayı tamamladık ve tamamlamaya da devam ediyoruz. Kültürel ve sosyal belediyecilikte de önemli çalışmalara imza attık. Tavas’ımızı güzelleştirmek ve gelecek nesillerimize yeşil alanlar bırakmak için ekiplerimiz ile birlikte yoğun mesai içerisindeyiz” dedi.

“Bir fidan bin umut demek; daha yeşil bir Türkiye demek” diyen Başkan İnamlık, şöyle konuştu:
“Cumhuriyetimizin 100. yılı vesilesiyle geleceğe nefes olmak için Belediyemize ait 18 dekar arazide 1000 adet zeytin ağacını Seki Mahallemizde toprakla buluşturduk. Sürdürülebilir bir belediye anlayışı ile belediyemize ait toprakları verimli hale getirerek, mahsullerinden elde ettiğimiz geliri de öğrencilerimizle paylaşacağız. Toprakla buluşan ve yeşeren her bir fidan yarınlarımıza nefes olacak. 100. Yıl Zeytinliğimiz Tavas’ımıza hayırlı olsun. Fidanlarımız, tıpkı Cumhuriyetimiz gibi asırlar boyu büyüsün ve yeşersin”