TASARI EKSİKTİR, DÜZELTİLMESİ GEREKİR

TASARI EKSİKTİR, DÜZELTİLMESİ GEREKİR

Türk Sağlık Sen Denizli Şube Başkanı ve Türk Kamu Sen Denizli Temsilcisi Rayif Kurşunoğlu, Bedelli Askerlik konusundaki torba yasada sağlık çalışanlarını ilgilendiren maddelerinde bulunduğuna…

Türk Sağlık Sen Denizli Şube Başkanı ve Türk Kamu Sen Denizli Temsilcisi Rayif Kurşunoğlu, Bedelli Askerlik konusundaki torba yasada sağlık çalışanlarını ilgilendiren maddelerinde bulunduğuna işaret ederek, “Verilen sözler bu şekilde değildi. Bu tasarıda eksiklikler vardır. Takipçisi olacağız” dedi.

Bedelli askerlik yasa tasarısı konusundaki torba yasa tasarında getirilmek istenilen düzenlemede sağlık çalışanlarına yıpranma payı ve doktorların emeklilik maaşlarında artış öngören iki düzenlemenin olduğunu belirterek, konu hakkında yazılı açıklama yapan Başkan Kurşunoğlu, tasarıda yıpranma payının 60 gün yani 6 seneye 1 yıl olarak yer aldığını, oysa Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söz verdiği biçimde 90 gün yani 5 seneye 1 sene biçiminde bir düzenlemenin yapılmadığını dile getirdi.

Türk Sağlık Sen Başkanı Kurşunoğlu açıklamasında, bahsi geçen düzenlemenin tüm sağlık kurum ve kuruluşlarındaki çalışanları kapsamasının beklendiğini  belirterek, “Ama sunulan tasarı yalnızca sağlık meslek mensuplarıyla sınırlı tutulmuştur. Bunun yanında yıpranma payının geriye  dönük olarak hesaplanmayacağı görülmektedir. Bu bakımlardan değerlendirilirse düzenleme olumlu, ama beklentileri tam anlamı ile karşılamamaktadır. Senelerdir yıpranma payını beklemiş olan çalışanların makul ve adaletli bir hakka kavuşmaları temel beklentimizdir. Bu sebeple de Meclis’te süresi bakımından söz verildiği gibi, fayda açısından geçmişe dönük ve tüm çalışanları kapsayan bir biçimde gerekli düzenlemelerin yapılmasını istiyoruz” dedi.

Tasarıda yer alan diğer önemli bir düzenlemeninse emeklilikte doktorlara ve diş hekimlerine yapılacak olan ek ödeme olduğunu belirten TSS Başkanı Rayif Kurşunoğlu, “Bu düzenleme ile uzmanlar 2000 Tl.,diğer doktorlar ise 1500 Tl.

İlave ücret alacaklar gibi gözüküyor. Emeklilik ücretlerinin yetersizliği bütün sağlık çalışanlarının sorunudur. Bu bilindiği halde yalnızca doktorlara ve diş hekimlerine yönelik bir iyileştirme yapılmasının eksik bir uygulama olduğunu düşünüyoruz. Tüm sağlık çalışanlarının emeklilikte yaşamış oldukları gelir kaybının telafisi için gerekli düzenlemenin yapılması gerektiği inancındayım” dedi.

Takipçisi Olacağız

Çalışanlar bakımından çok önemli olan bu iki konunun sosyal taraflar ile görüşmeden hazırlayarak, bazı acil düzenlemelerin yanında ilave ederek oldu bittiye getirmenin yanlış olduğunu söyleyen Başkan Kurşunoğlu, bu hataların TBMM sürecinde tasarı yasalaşırken telafi edileceğini umduklarını, bu bakımdan evvela Genel Başkan Önder Kahveci, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri milletvekilleri ile görüştüğünü tasarıdaki eksik kalan yönlerin ve çalışanların beklentilerini kendilerine ilettiğini söyledi.