TAKBİ PROJESİ ÇALIŞTAYI İLİMİZDE YAPILDI

TAKBİ PROJESİ ÇALIŞTAYI İLİMİZDE YAPILDI

Türk- Alman Kooperatif Birlikleri İşbirliği ( TAKBİ ) Projesi 5. Çalıştayı açılış programı Denizli Hay-Koop Üst Birliğinin ev sahipliğinde Denizli de 20.01.2017 tarihinde başarı ile gerçekleştirildi.

Türk- Alman Kooperatif Birlikleri İşbirliği ( TAKBİ ) Projesi 5. Çalıştayı açılış programı Denizli Hay-Koop Üst Birliğinin ev sahipliğinde Denizli de 20.01.2017 tarihinde başarı ile gerçekleştirildi.

Çalıştay açılış programına Almanya Federal Cumhuriyeti tarafından Alman Kooperatifler Federasyonu proje sorumlusu Dr. Ulrich Mӓrz, İfakat Gürkan, Prof Dr. Salahattin Kumlu, Uzman Gürkan İltuş, Uzman Bürke Aycan, Türkiye Tarafından Vali Sayın Celalettin Cantürk, Gıda Tarım Hayvancılık İl Müdür Vekili Mehmet Atmacaoğlu, Şube Müdürü Erkan Türkeli, Köy-Koop Genel Başkanı Yakup Yıldız, Hay-Koop Genel Başkanı Ahmet Ertürk, Ticaret Odası Başkan Vekili Ali Önal, Borsa Başkanı İbrahim Tefenlili, Denizli Hay-Koop Bölge Başkanı Mehmet Varol ve Yönetim Kurulu üyeleri Burdur Köy-Koop Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Balıkesir Hay-Koop Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Özen ve Yönetim Kurulu Üyeleri, her iki Genel Merkezin Genel Müdürleri ve Denizli Birlik çalışanlarının katılımı ile başarı ile gerçekleştirildi.

Açılış programında Almanya adına Dr. Ulrich Mӓrz sekiz aylık çalışmanın genel bir özetini çalıştay katılanlarıyla paylaştı, Türkiye adına Denizli Birlik Başkanı Mehmet Varol sekiz aylık proje döneminin Denizli ye yansımaları hakkında bilgi verdi, açılış programında söz alan Vali Sayın Celalettin Cantürk “Projeyi yakından takip ediyoruz, üç yıl sürecek olan bu proje sonucunda Denizli Bölge Birliğimizin çok iyi bir yerlere geleceğini biliyor ve görüyoruz.” dedi.

Öğleden sonra devam edilen çalıştay da, ortak işbirliği projesi olan Yakıt satın alma projesi ve Koop-Kart projeleri görüşüldü, projelerin bütçeleri hazırlandı ve finansman kaynakları görüşüldü.

 Cumartesi günü çalıştaya devam edildi. Bir sonraki uygulanacak projeler ve projelerin içeriği tartışıldı. Bir sonraki toplantının 20 Şubat 2017 tarihinde Almanya’nın Bonn şehrinden başlanılıp Hannover şehrinde devam ettirilerek 23 Şubat 2017 tarihinde Almanya’nın Başkenti Berlin de, proje heyeti ile birlikte Almanya Gıda Tarım Federal Bakanlığı ve Türkiye Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı üst düzey yetkililerinin de katılacağı, heyetler arasında proje bütçelerinin yeniden görüşülerek sonuca bağlanması konusunda görüş birliğine varılarak çalıştay sonlandırıldı.