TAİDER, 5. İL TEMSİLCİLİĞİNİ DENİZLİ’DE AÇTI

TAİDER, 5. İL TEMSİLCİLİĞİNİ DENİZLİ’DE AÇTI

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği, aile şirketlerinin nesiller boyu devamlılığına önderlik etmeye devam ediyor. 

Dernek; Ankara, Bursa, İstanbul ve İzmir’den sonra 5. İl Temsilciliğinin açılışını Denizli’de gerçekleştirdi. 

Aile şirketlerinin nesiller boyu gelişmesi ve devamlılığını sağlayarak ülke ekonomisin daha sağlıklı ve kalıcı büyümesine destek olmak amacıyla önemli adımlar atan TAİDER Aile İşletmeleri Derneği;  İzmir, İstanbul, Bursa ve Ankara’dan sonra 5. İl Temsilciliğinin açılışını Denizli’de gerçekleştirdi. Aile işletmeleri temsilcileri ve iş dünyası liderlerinin katıldığı açılış töreninde, Denizli’nin sanayi alanında önderliğine ve aile işletmelerinin bu alandaki katkılarına değinildi. 

Açılışta, TAİDER’in en özel projelerinden biri Forum Tiyatro “Halden ne Hale?” gösterisi de Merkezefendi Kültür Merkezi’nde davetliler için sergilendi.  Öğretim Görevlisi Erdem Erem’in yönettiği; Ayşegül Eroler, Mine Özbek’in yönetmen yardımcılığını üstlendiği ve 2023 yılından beri hazırlanan oyunda, TAİDER üyeleri rol aldı.  Aile içi ilişkilerden jenerasyon farklılıklarına, devir teslim süreçlerinden iletişim zorluklarına, sürdürülebilirlikten yaşam mücadelesine kadar geniş bir yelpazede işletmelerdeki çeşitli problemler, sahnede doğaçlama olarak ele alındı.

TAİDER’in en önemli etkinliklerinden biri olan Ulusal Aile İşletmeleri Zirvesi’nin 12.sinin “Gelecekte Kendine Özgü” teması ile 29-30 Kasım tarihlerinde InterContinental İstanbul’da  yerli ve yabancı birçok değerli konuşmacının katılımı ile gerçekleştirileceği belirtildi ve tüm aile işletmeleri bu etkinliğe davet edildi. 

“Ailede Birlik, İşletmede Sürdürülebilirlik” 

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Fatma Olten; “Ailede Birlik, İşletmede Sürdürülebilirlik” misyonuyla kurulan TAİDER’in bugün Ankara, Bursa, İstanbul ve İzmir’den sonra 5. İl Temsilciliğinin açılışında bir araya gelmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bugün, Dünya Ekonomisinin %90’ı; Türkiye Ekonomisinin % 95’i Aile İşletmesidir. Denizli gibi aile işletmeleri yoğun bir Sanayi şehrinde Taider temsilciliği kurulmasının önemli bir katkı sağlayacağına inanıyoruz.  Aile şirketleri, yalnızca ekonomik değerler değil; aynı zamanda toplumun dokusunu oluşturan, kültürel değerleri yaşatan ve aile bağlarını güçlendiren önemli yapılar. Bizler de aile işletmelerinin sürdürülebilirliği için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.  

TAİDER Denizli İl Temsilcisi Melike Konyalıoğlu (Askon Demir Çelik 3.Nesil) “TAİDER’in Denizli’de yapılanmasında aktif rol almaktan ve Denizlili aile işletmeleri ile bir araya gelmekten büyük mutluluk duyuyorum. TAİDER aile şirketlerinin yaşadığı ortak sorunların tartışıldığı, başarı hikâyelerinin paylaşıldığı ve gelecek dönem için yükselen konulara ilişkin bilgi edinildiği bir platform haline geldi ve Türkiye’nin farklı şehirlerindeki üyeleriyle güçlü bir bağ oluşturdu.” dedi. “Ayrıca, Uluslararası Aile İşletmeleri Ağı (FBN-I, Family Business Network International) paydaşı olan TAİDER, dünyadaki son gelişmeleri ve uygulamaları da takip ederek, üyelerinin bu uluslararası platformlardaki bilgi paylaşımlarından faydalanmasını da sağlıyor. “

Aile şirketlerinin ülke ekonomisinin bel kemiğini oluşturan önemli yapı taşları olduğuna değinen TAİDER Denizli İl Temsilcisi Cafer Abalıoğlu  (Abalıoğlu Holding – 3. Nesil)  “TAİDER’in 5. İl Temsilciliğinin Denizli’de açılışı, aile şirketlerinin sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda farklı nesillerden temsilcileri bir araya getirmesi açısından çok kıymetli. Geleceğe yönelik güçlü ve yenilikçi adımlar atma yolunda daha önce benzer süreçlerden geçen aile işletmelerinin deneyimlerini birbirleri ile paylaşacakları güven ortamını sağlayarak, birbirlerinden öğrenmelerine fırsat yaratan TAİDER, gelecek nesillere devir süreçleri, kurumsallaşma, aile anayasası, aile içi iletişim gibi aile işletmelerine özgü gereksinimler ve yönetim ilkeleri alanında çalışmaları ile aile işletmelerinin nesiller boyu başarı ile büyümesine destek oluyor.