TACİZ OLAYININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

TACİZ OLAYININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Türk Sağlık Sen Denizli Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, geçtiğimiz günlerde Babadağ ilçesinde meydana gelen sağlık personeline taciz olayının sendika olarak takipçisi olacaklarını belirtti.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Türk Sağlık Sen Denizli Şube Başkanı Ali İhsan Öztürk, “Denizli'nin Babadağ ilçesine bağlı Yeniköy Mahallesi'nde, gezici aile sağlık hizmeti veren araçta görevli olan hekim ve  ebe arkadaşımız cinsel saldırıya ve fiziksel şiddete maruz kalmışlardır. Söz konusu olayda jandarma tarafından yakalanan saldırgan ne yazık ki mahkeme tarafından serbest bırakılmıştır. Bu iğrenç olaya maruz  kalan arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyor, böyle bir saldırganın nasıl serbest bırakıldığının izahını yapacak yetkili kimse ondan bir açıklama bekliyor ve yaşanan olayı kamuoyunun vicdanına havale ediyoruz.

Merak ediyoruz; sağlıkçılara saldıran, aşağılıkça haraketlerde bulunan bu vandalların tutuklanması için daha ne olması bekleniyor.

Hangi yasa, kurum ve kişiler bunları koruyor ki bu rezilliği yapanlar serbestçe ortalıkta gezmeye devam ediyorlar. Devletinin emrinde milletine hizmet üreten  sağlıkçılara yapılan bu saldırılar durmaz, yapanlarında yanına kar kalmaya devam ederse sonuçları ve vebali çok ağır olacaktır. Bu olay Denizli şubemiz tarafından tüm yönleri ile titizlikle takip edilmekte olup, bu olaya maruz kalan arkadaşlarımıza gereken destek verilecek ve süreç ile ilgili kamuoyu da bilgilendirilecektir” şeklinde konuştu.