SÜT PARASI DİYE FETÖ'YE GİTMİŞ

SÜT PARASI DİYE FETÖ'YE GİTMİŞ

Denizli'de, FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde kayyum atanan Aynes Gıda Sanayi Ticaret AŞ'nin eski yönetim kurulu başkanı ve üyelerinin de aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 21 sanığın yargılanmasına…

"Süt parası" adı altında kesilen makbuzla FETÖ'ye para aktarmışlar

- Denizli'de, FETÖ/PDY soruşturması çerçevesinde kayyum atanan Aynes Gıda Sanayi Ticaret AŞ'nin eski yönetim kurulu başkanı ve üyelerinin de aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 21 sanığın yargılanmasına devam edildi

DENİZLİ (AA) - Denizli'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması soruşturması çerçevesinde kayyum atanan Aynes Gıda Sanayi Ticaret AŞ'nin eski yönetim kurulu başkanı ve üyelerinin de aralarında bulunduğu 12'si tutuklu 21 sanık hakkında açılan davanın görülmesine devam edildi. 

Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesince Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklarla avukatları ve sanık yakınları katıldı.

Duruşmada tanık olarak dinlenilen Gökçen G, birkaç kez sohbetlere çağırıldığını, bu sohbetlerde isminin daha sonradan İbrahim Halil Kırgil olduğunu öğrendiği kişinin de bulunduğunu belirterek, Kırgil'i fabrikada da gördüğünü söyledi.

Her bir sanık hakkındaki bilgisi sorulan Gökçen G, örgütün bir televizyon kanalında yayınlanan programa firmanın sponsor olduğunu ve ödeme yapıldığını anlattı. Gökçen G, şöyle devam etti:

"Ödeme çek düzenlenerek yapılmıştı. Bu program yarıda kesildiği için televizyonun bağlı olduğu ajanstan 600 bin lira alacağımız kalmıştı, geri verilmedi. Ödemeler, (tutuklu sanık) Ali Öztürk tarafından yapılıyordu. Şirketin son dönemlerinde mali yönden sıkıntıya düşmesi nedeniyle şirkete kredi sağlanması hususunda Ziraat Bankası ile yönetim görüşme yaptı. 2014'te Çağrı Gıda isimli İstanbul'da bulunan bir şirkete satılan mal için 3 milyon liralık fatura düzenlenmişti. İskonto istenmesi üzerine ilk başta 3 milyon lira olarak düzenlenen fatura, 1 milyon lira olarak fiyat farkı faturası şeklinde yeniden düzenlendi. Bunun gibi birçok şirketin faturaları düzeltildi, diğer şirketleri hatırlamıyorum. Bu şirketlerin kime ait oldukları hakkında bilgi sahibi değilim."

Ali Öztürk'ün bavulla İstanbul'a para götürmesiyle ilgili bildikleri sorulan Gökçen G, 2014 ve 2015 yıllarında birkaç defa yönetimin sözlü talimatıyla bankadan nakit çekimi yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"(Tutuklu sanık) Mehmet Ali Özkan, 'Bankadan nakit çekimi yapacağız, bankalarla görüş.' dedi. Birkaç defa bankalardan nakit para çekimine ilişkin evrak hazırlayıp bankalara faks çektim. Bu paranın nereye gittiği hususunda bilgi sahibi değilim. 'Paralar havayoluyla gidecek olduğu için herhangi bir sıkıntı olur mu?' diye de soruldu. Nakit çıkışının nasıl olacağını merak ederek baktığımda çekilen paraların süt alınan müşterilere müstahsil makbuzu kesilerek ödenmiş gibi gösterildiğini kayıtlarda gördüm. Oysa müstahsillere paraları banka üzerinden ödeniyordu."

Sanıklar ise haklarındaki iddiaları kabul etmedi. Duruşmaya, diğer tanıkların dinlenilmesiyle devam edilecek.

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturmanın ardından kayyum atanan Aynes AŞ'nin eski şirket yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 21 sanık hakkında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak ve şirket aracılığıyla yurt dışına para aktarıp örgüte finansman sağlamak suçundan 15 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı.