Süleymanlı Yayla Gölünde nilüfer şöleni başladı

Süleymanlı Yayla Gölünde nilüfer şöleni başladı

Süleymanlı Yayla Gölünde nilüfer şöleni başladı

(İHA) - Denizli Buldan’ın 1150 rakımlık zirvesinde bulunan Süleymanlı Yayla Gölünde açan nilüfer çiçekleri güzellikleriyle göz kamaştırıyor.

Kesin korunacak alan ilan edilen Buldan - Süleymanlı Yayla Gölünde açan nilüfer çiçeklerinin görsel şöleni başladı. Gölün eşsiz manzarasına ayrı bir güzellik katan nilüfer çiçekleri, ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. Barındırdığı 182 çeşit kuş türünden dolayı 'Kuş Cenneti' olarak bilinen ve fotoğraf sanatçıları tarafından tercih edilen ve yabani tavşan, oklu kirpi, yeşilbaş ördek, sakar meke gibi hayvanların yanı sıra ikisi endemik olmak üzere 95 çeşit bitkisi olan Süleymanlı Yayla Gölü'nde çiçek açan nilüferler, muhteşem bir manzarayı ortaya çıktı.

Yayla Gölünün eşsiz manzarasında doğa ile iç içe olmak için sürekli geldiğini dile getiren ziyaretçi Ahmet Uy, “Havaların ısınmasıyla birlikte nilüfer çiçekleri göl yüzeyinde kendini gösterdi. Bizde hafta sonlarında buraya gelerek pikniğimizi yapıyoruz. Halkımız burada güzel vakit geçiriyor. Nilüferler eşliğinde gölün seyrine doyum olmuyor. Çevremizi temiz tutmak şartıyla vatandaşlarımızın gölün bu güzelliklerini görmelerini istiyoruz” dedi.