SOSYAL MEDYA FENOMENLERİ BULDAN’DAYDI

SOSYAL MEDYA FENOMENLERİ BULDAN’DAYDI

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye Turizm Kanıtım ve Geliştirme Ajansı’nın (TGA), bir araya getirdiği sosyal medya fenomenleri Buldan’daydı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca belirlenen turizm strateji ve politikaları doğrultusunda Türkiye’nin turizm hedeflerine ulaşması, mevcut turizm olanaklarının dünya çapında tanıtılması ve pazarlanması, potansiyel turizm olanaklarının ise keşfedilerek geliştirilmesi ve kazandırılmasına ilişkin olarak tüm faaliyetleri yürüten TGA’nın biraya getirdiği sosyal medya fenomenleri Buldan’daydı.  Gezsen Denizli projesi kapsamında Buldan’da bir araya gelen 10 fenomen, Tripolis Antik Kenti ile ilçenin Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk dönemlerine ait kültür mirası konaklarını, belediye tarafından sağlıklaştırma ve restorasyon uygulaması gerçekleştirilen sokaklarını karış karış gezerek fotoğrafladı.

Sosyal Medya hesaplarından ‘Gezsen Denizli” hashtagi ile paylaşan fenomenler, “Buldan’da kendimi film platosunda gibi hissettim. Bütün evleri, kapıları çekmek istiyorum”, “Dokumacılık alanında ülkemizin en iyi duraklarından dünyaca ünlü Buldan Bezi, burada dokunuyor”, “Buldan’ın meşhur renkli evlerine bayıldım” ifadelerine yer verdiler. Sosyal medya fenomenlerine, Buldan dokumasının tarihçesini, özelliklerini ve hala sürdürülen geleneksel el dokumasını Selahattin Kacanoğlu anlattı.  dinledi.

Buldan Simidini de bayılan fenomen ekibine teşekkür eden Başkan Şevik, “İlçemizin, tarihini, kültürü ve doğal güzelliklerini fotoğraflayarak sosyal medya hesaplarından tanıtan arkadaşlarımız ile Kültür ve Turizm Bakanlığımıza ve İl Müdürlüğümüze teşekkür ederim” dedi.