Soner Yıldız : Kaleiçi Çarşısı Zor Günler Geçiriyor

Soner Yıldız : Kaleiçi Çarşısı Zor Günler Geçiriyor

Denizli'nin en eski ve en büyük alışveriş merkezi olan Tarihi Kaleiçi Çarşısı zor günlerden geçiyor.

Denizli'nin en eski ve en büyük alışveriş merkezi olan Tarihi Kaleiçi Çarşısı zor günlerden geçiyor. Kaleiçi Çarşısı Esnafları Derneği Başkanı Soner Yıldız “Yönetim benim için son dönem olacak” dedi. 


Başkan Yıldız ; Biz müşteri çekmek için elimizden geleni yaptığımızı düşünüyorum. Fakat pandemi den dolayı  müşteri  portföyü azaldı, satışlar durdu, müşteri çekebilmek zorlaştı, çükü alım gücü azaldı. Mart ve Nisan’da kaleiçi esnafı zor günler atlattı. 

PROJEMİZ GERÇEKLEŞİYOR

Başkan Soner Yıldız; Uzun zamandır  olması gereken projemiz vardı, Kaleiçi’nin üstünün örtülmesi ve girişe isim levhalarının  yapılması, ayrıca Pazar yerinde  bir kangren var onu giderilmesi gibi. Defalarca konuşuldu, toplantılar yapıldı, pazar yeri ile ilgili görüşmelerimiz hala devam etmekte, Kaleiçi’nin ana girişi ile  5 girişine isim levhalar asılmalı, bunu çarşı olarak biz yapmak için harekete geçtiğimizde, Büyükşehir kendisi yapmak istediğini açıkladı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ile görüşme gerçekleştirdik. Kaleiçi Çarşısı Esnafları Derneği, yönetimi olarak 4 saatlik bir toplantı yaptık. nasıl iyi bir çarşı olması hakkında görüşlerimizi aktardık. Çarşının üstünün kapanması, kale içinin 5 girişine isimlendirme levhaların asılması ve Pazar yerinin düzenlenmesi veya yıkılmasını dile getirdik. 

DÜĞÜNLER KORONAVİRÜS TEDBİRLER KAPSAMINDA 4 SAATE ÇIKARILMALI

Kaleiçi esnafı, düğünlerin açılması ile normale dönüş yapmıştı, Kale içi düğünlerden beslenen bir esnaftır. Koronavirüs artması ile tekrar kapatılan düğünler, çarşı esnafını,kuaförlerin,düğün salonlarına zor analar yaşattı. Bizim istediğimiz koronavirüs tedbirler kapsamında  düğünlerinin 4 saate çıkarılmasıdır. Ayrıca okulların ve yurt dışından gelen misafirlerimizin olamaması, tabi ki  bu sene pandemi den dolayı tüm olumsuzlukları yaşadık. Her şeye rağmen çarşımız dimdik ayakta diye ifade etti.

SATIŞLAR İÇİN SOSYAL MEDYAYA AĞIRLIK VERİLMELİ

Yıldız ; Çarşı adına birlikte hareket etmeliyiz. Tüm esnafın sosyal medyayı  kullanmalı esnaflarda kendilerini geliştirmeli, zaman harcamaları ve Eğitim alınmalı satışları sosyal medya hesaplarından yürütülmeli. Birlikte hareket ettikçe Kaleiçi çarşısına hareketlik kazanacağını düşünüyorum dedi.