SMA Hastası Minik Muzaffer yardım bekliyor

SMA Hastası Minik Muzaffer yardım bekliyor

Ölümcül SMA hastalığı teşhisi konulan 11 aylık Muzafffer Kiraz, yardım edilmezse hayatnı kaybedecek. Eskişehir valiliğinin onayı ile yardım hesabı açılan Minik çocuk için Denizlili hayırseverlerin…

Daha önce ilk çocuklarını yine SMA hastalığı yüzünden kaybeden Emine- İsmail Kiraz ailesi, ikinci çocuklarının da SMA hastası olmasından dolayı yıkıldı. Eskişehir’de yaşayan Ev hanımı anne ile Belediye işçisi İsmail Kiraz, çocuklarına SMA teşhisi konulmasıyla hemen harekete geçtiler. Ancak maddi imkanları olmayışı yüzünden, gözleri önünde günden güne eriyen çocukları için ancak yardım kampanyaları düzenleyerek, ilaçlarını alabildiler. Fakat minik Muzaffer’in yurt dışında tedavi olması gerekiyor.

Konu hakkında yardım kampanyalarına yardımcı olan Arzu Karataş, gazetemize yaptığı açıklamada, “Ben ölümcül SMA tip 1 hastası Muzaffer Emin KİRAZ gönüllüsüyüm. Muzaffer henüz 11 aylık. Tanısı 2 aylıkken koyuldu ve iki aydır da yoğun bakımda yatıyor. Bu süreçte dört defa kalbi durdu. Aile bundan 10 yıl önce SMA’ dan bir bebeğini kaybetmiş. Muzaffere trake açılması (nefes alabilmesi için boğazının delinmesi) söz konusu. Bu yüzden kampanyamızı daha fazla kişiye duyurmamız ve en hızlı şekilde Muzaffer’i ilacına kavuşturmamız gerekiyor. Yurt dışındaki Zolgensma Gen tedavisini alabilmesi için başlattığımız bir kampanyamız var. Kampanyamız Eskişehir valiliği izinli.
Ne olur siz de il farkı gözetmeksizin bu mücadelenin bir parçası olur musunuz? Eğer siz varsanız daha güçlüyüz. Muzaffer’i ölüme terk etmeyelim. Sizde Muzaffer’i tedavisine ulaştırmak için onun sesi olur musunuz?” diyerek, destek olmamızı istedi.

Bizde bu sese karşı kayıtsız kalamazdık. Geçmiş olsun diyoruz.