Siyasi Arena ısınıyor

Siyasi Arena ısınıyor

Acıpayam ve CHP denilince ilk akla gelen isimlerden olan İlhan Özcan, genel seçimlere az bir zaman kala hiç kesmediği siyasi çalışmalarına ağırlık verdi. Özcan milletvekili adaylığına sıcak bakıyor

Acıpayam bölgesinde CHP denilince ilk akla gelen isimlerden olan, duayen siyasetçi İlhan Özcan, yıllardır hiç kesmediği siyasi çalışmalarına ağırlık verdi. Önümüzdeki genel seçimlerde milletvekili adaylığı için ismi geçenlerden olan Özcan, bu kez siyasi atmosferin çok değişik olduğunu belirtti. Özcan, “Ekonomik sorunlar, çiftçinin ürününün para etmemesi, enflasyon gibi dar gelirli kesimi etkilen ekonomik sorunlar başta olmak üzere, siyasi  kayırmacılığın hat safhaya çıkması insanlarımız oldukça rahatsız etti. Şimdi Ak Parti siyasetinin bittiği günlerdeyiz” dedi.

Özellikle şehir merkezlerinden ziyade kırsal kesimlerde büyük bir hayal kırıklığı olduğunu ve Ak Parti bünyesinden ayrılmaların olduğunu belirten İlhan Özcan, “Köylülerimiz içinde bulundukları siyasi durumu çok iyi biliyorlar. Eskiden kaldırdıkları ürünle çocuklarının düğünlerini yapan, kredi borçlarını ödeyen köylülerimiz artık bunu yapamadıklarından çaresiz durumdalar. CHP olarak iktidarımızda bunlara artık son vereceğiz” dedi.   

İlhan Özcan kimdir?

1956 Acıpayam’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat bölümünü bitirdi. 7 yıl liselerde Öğretmenlik yaptıktan sonra ticari hayata atıldı. Eczacılık, Arçelik beyaz eşya bayiliği, mobilya, halı, ve inşaat sektöründe çalıştı.

Esnaflığın yanında; Acıpayam Spor  Başkanlığı, Acıpayam Ticaret Odası Başkanlığı, THK başkanlığı başkanlığı, Huzurevi Yaptırma Yaşatma Derneği, ADD Kurultay Delegeliği, Acıpayam ve Çevresi Eğitimi Destekleme Derneği  gibi sosyal derneklerde yöneticilik yaptı.

Bugüne kadar siyasi hayattan hiç kopmadı. CHP Acıpayam Kurucu İlçe Başkanlığı, Kurultay delegeliği, CHP Denizli İl Sekreterliği ve (5 dönem 10 yıl) il yöneticiliği, 2004 yılı CHP Denizli İl Genel Meclis Üyeliği, 2009 yılı CHP il Genel Meclis Üyeliği, CHP Denizli Kayyum İl Başkan Yardımcısı, 2014 yılı Acıpayam CHP Belediye Başkan Adayı, 26. Dönem Denizli Milletvekili Aday Adayı, 27. Dönem Denizli milletvekili adaylığı yaptı.

Bunun yanında halkın öne çıkan sorunlarına hep önderlik etti.

20 Mart 2019 da Acıpayam’da meydana gelen 5.5 şiddetindeki depremde evi yıkılan 1100 depremzedenin evlerine kavuşmasına önderlik etti.  3 yıl Acıpayam’ın Sesi adlı Tv programda yapımcı ve moderatörülük yaptı. SMA tip 1 hastası bebeğin iyileşmesi sürecinde yoğun çabalar sarf etti.  Şimdi de 200 üniversite öğrencisine karşılıksız burs veren eğitim derneğinde yöneticilik yapıyor. Add ve Desiad(Sanayici ve iş Adamları Derneği) üyesidir. Evli  ve 2 çocuk babasıdır.