"ŞİİRİNİ AL DA GEL" 44. KEZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

"ŞİİRİNİ AL DA GEL" 44. KEZ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

“Şiirini Al da Gel/Denizli Şiir Günü” şiir ve türkü dinletisinin kırk dördüncüsü yapıldı.

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği kısa adıyla YA-ZAR-BİR tarafından düzenlenen ve sunuculuğunu Sadık Dağdeviren’in yaptığı programın açış konuşmasını YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu yaptı.  

Uslu, “Şiirini Al da Gel/Denizli Şiir Günü programları şairlerin ve şiir severlerin buluşmalarına, kavuşmalarına vesile olmaktadır. Ayda bir gerçekleştirdiğimiz bu program gününü iple çekiyoruz. Şimdi bakıyoruz ki zaman akıp gitmiş, bir ay geçivermiş. Sevgili dostlar zaman çabuk geçiyor, yaş ilerledikçe daha net algılamaya başlıyor olmalıyız ki kendimizi daha net sorguluyoruz: zamanı tasarruflu olarak kullanıp kullanamadığımız konusunda. Demem o ki zamanımız varken annemizi, babamızı, dostlarımızı, arkadaşlarımızı daha sık arayıp onlarla daha fazla vakit geçirmeye çalışalım. Yokluklarında, yitip gittiklerinde yapacak fazla bir şey olmuyor. Sözümü bu ayın konusuna bağlıyorum. Bu ay Baba konusuna hazırlandık ve bugün baba temalı şiirlerimizi paylaşacağız. Şimdiden tüm babaların babalar gününü kutluyorum. Vefat etmiş babalara rahmet diliyorum. Haziran ayının ilk cumartesi günü okuyacağımız şiirlerin konusu bahar ve yaz olacaktır.” dedi.

Genel Başkan Abdülkadir Uslu sözlerine şöyle devam etti: “Bugün de üyelerimizin dışında misafir şair arkadaşlarımız var. Ayrıca şehir dışından programımıza katılan misafirlerimiz var. Günümüzü onurlandırdılar kendilerine teşekkür ediyorum.Biz birlikte güçlü bir aileyiz. Siz dostlarımıza, üyelerimize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.Bu salonu kullanma fırsatı veren sayın Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Zolan Beye de özellikle teşekkür ediyorum.”

Genel Başkan Abdülkadir Uslu’nun konuşmasından sonra programa geçildi. Program genç katılımcı Ömer Coşkun’un İstiklal Marşı’nı ezbere okumasıyla başladı.

 “44. Şiirini Al da Gel/Denizli Şiir Günü” etkinliğine şiirleriyle katılan şairler şu isimlerden oluştu:

Abdülkadir Uslu, Hüsamettin Tat, Sadık Dağdeviren, Muhammet Kahraman, Ünal Şahinler, Mehmet Dağal, Ali Tuluk, Ali Yıldırımer, Nazmi Çimenci, Sevim Say, İsmail Gökçe, Ömer Coşkun, Mehmet Aslan, Ahmet Çölgeçen, Sami Şimşek,  Bayram Günel, Muharrem Özçelik, Yaşar Aydınlık, Selim Gürel, Ali Özdemir, İbrahim Çamalan, Mehmet Külçer, Muzaffer Kılıç, Ahmet Çölgeçen, Hüseyin Karatürk,  Dilek Kerem, Halil Şahin, Serdar Gedizlioğlu ve Sıddıka İlçin,

KKTC sanatçısı Mehmet Külçer Flüt dinletisi ile izleyenleri büyülerken; Ozan şair Mehmet Dağal çalıp söylediği YAZ-AR-BİR şairlerinin güftelerinden bestelediği türkülerin yanı sıra anonim türkülerle programa renk kattı. THM sanatçısı Mehmet Akyol da çalıp söylediği birbirinden güzel türkülerle alkış aldı. Ses sanatçısı Münir Meral türküleriyle adeta birAnadolu turu attırdı.

Programa; emekli TRT sanatçısı Hüseyin Karatürk, Yozgat’tan şair Selim Gürel, Afyon’dan şair Halil Şahin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden İskele Belediye Tiyatrosu Yönetmeni Sami Yakar ve sanatçılar Mehmet Külçer, Murat Sirhan da katıldı.

Alzheimer Derneği'nden Necati Çallı, bir Alzheimer hastasını konu alan “Aynadaki Yabancı” adlı tiyatro oyunundan kısa bir gösteri sundu.

Program sonrasında şairlerin katılım belgelerini Genel Başkan Abdülkadir Uslu takdim ederken, Abdülkadir Uslu’ya da şairler adına şair Ali Yıldırımer tarafından Babalar Günü hediyesi sunuldu.

YAZ-AR-BİR, geleneksel olarak her ayın ilk cumartesi günü düzenlediği “Şiirini Al da Gel/Denizli Şiir Günü” etkinliğinin 45.incisini 1 Temmuz 2023 Cumartesi günü, DBŞB Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi, Salon:4’te saat:13.00’te gerçekleştirilecek.