ŞİFANIN SIRRI; KIRMIZI VE BEYAZ SU

ŞİFANIN SIRRI; KIRMIZI VE BEYAZ SU

Denizli ve Pamukkale’nin turizm konusunda gelişimine önemli katkı sunacak olan, “2.Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Zirvesi” 52 ülkeden 256 yabancı ve 100 yerli heyetin katılımıyla devam ediyor

Denizli ve Pamukkale’nin turizm konusunda gelişimine önemli katkı sunacak olan, “2.Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Zirvesi” 52 ülkeden 256 yabancı ve 100 yerli heyetin katılımıyla devam ediyor.

Zirvenin açılış kokteylinde konuşan Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Pamukkale ile hemen yanındaki Karahayıt tüm dünyaya beyaz ve kırmızı su ile sağlık sunuyor. Dinlenmek ve zindelik kazanmak için bölgemizi ziyaret eden misafirlerimiz, beyaz ve kırmızı termal sudan, çamur ve içme kürleri ile sağlığa kavuşuyor” dedi.

Ekonomi Bakanlığı başta olmak üzere, Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi, Pamukkale Belediyesi işbirliği ve Güney Ege Kalkınma Ajansı, Denizli Ticaret Odası, DENTUROD, TÜRSAB ve THTC gibi kurumların desteği ile düzenlenen “2.Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Zirvesi” devam ediyor. İlk gün Pamukkale Belediyesi’nin organize ettiği bisiklet turu sonrasında düzenlenen kokteylde katılımcılarla bir araya gelen Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 52 ülkeden gelen katılımcılara bölge hakkında bilgiler aktardı. Gürlesin, “Öncelikle Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi başta olmak üzere, Sağlık Bakanımız Sayın Ahmet Demircan, Denizli Valimiz Sayın Hasan Karahan, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörümüz Sayın Hüseyin Bağ ve diğer destek veren tüm kurumlarımıza desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Siz değerli sağlık turizmi uzmanlarıyla 2.Termal Sağlık Turizmi Zirvesi’nde Pamukkale’mizin şifalı sularını ve aynı zamanda Denizli’de termal ile medikal alanlarda gerçekleşen tedavilerimizi masaya yatıyoruz. Türkiye ilk kez bir zirvede sağlık kentlerinin oluşturulması ve markalaşması açısından, gerek icracılar gerekse akademik yönden düzenlediğimiz panellerle ele alıyoruz. Bizler Büyükşehir ve Pamukkale Belediyesi olarak bölgede yapmış olduğumuz yoğun çalışmalar, kent ormanının inşa edilmesi dahil, geleceğe yönelik planlamalarla, bölgemizi daha yaşanabilir bir mekan haline dönüştürüyoruz. Bölgemizi uluslararası sağlık turizmine hizmet vermeye hazır hale getiriyoruz” dedi.

“ÖRNEK OLMAK İSTİYORUZ”

Bölgeye yüksek ekonomi getirisi olacağını öngördükleri kür modelinin Türkiye’de ve Dünya’da diğer kaplıca bölgelerine de örnek olması ve termal sağlık alanında ki hedeflere katkı sağlayacağına inandıkları Termal Sağlık Turizmi Zirvesi’nin, çok önemli katkıları olacağını söyleyen Başkan Gürlesin, “2 bin yıldır dünyanın dört bir yanından hastalara şifa dağıtan ve UNESCO’nun dünya kültür mirası listesinde yer alan bölgemiz, antik kaplıcaları ile günümüzde çekici bir tedavi merkezi olma özelliğini sürdürüyor. Pamukkale’nin ünlü beyaz travertenleri dağlardan ovaya dökülen kaplıca suyuyla beyazlaşırken hemen yanı başında çıkan kırmızı suyu ve bu doğal suyun oluşturduğu doğal çamur alanları da bu bölgemizi dünyada eşi ve benzeri olmayan bir tedavi merkezine dönüştürüyor. Dinlenmek ve zindelik kazanmak için bölgemizi ziyaret eden misafirlerimiz, beyaz ve kırmızı termal sudan, çamur ve içme kürlerinden hekimlerin önerileri doğrultusunda hazırlanan kür programları ve egzersizlerle birlikte birer tedavi unsuru olarak yararlanıyor. Tedavi edici iklimi, yüksek oksijen oranı, farklı nitelikteki termal suları ve doğal çamuru, başta ortopedik, nörolojik, dermatolojik gibi çok sayıda hastalıkların tedavisinde önemli rol oynamaktadır. Dünyanın en zengin doğal tedavi kaynaklarına sahip bölgemizde, aynı zamanda ileri teknolojik tedavi yöntemleriyle fizik tedavi ve rehabilitasyondan, ortopedik operasyonlara, estetikten diş tedavilerine kadar büyük bir hastalık yelpazesine hizmet verilmektedir” diye konuştu.

“SAĞLIK İÇİN PAMUKKALE’YE GELİN”

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “1190 yılından itibaren özel çevre koruma bölgesi olarak korunan ve sağlık kenti olarak tasarlanan bölgemizi Pamukkale belediyesi olarak yoğun bir üst ve alt yapı çalışmaları ile misafirlerimiz için dünyanın en zengin turistik bileşenleri ile hazır hale getiriyoruz” diyerek  çarpık yapılaşma yerine sağlık turizmine yönelik hizmete sundukları olanaklar dışında, sosyal yaşamları da göz önünde tutarak, yaşlı ve engellilerin kullanımına uygun çevre düzenlemeleri, yürüyüş ve bisiklet parkurları, spor alanları, parklar ve yeşil alanlar, kültür tesisleri ile bölgeye yatırım yaparak, bölgenin gelişimine katkı sağladıklarını belirtti. Bölgede altı adet 5 yıldızlı otel ve toplamda 14 bin yatak kapasitesi bulunduğu ifade eden Gürlesin, “Bölgemiz, belediyemizin üniversite ile yaptığı işbirliği ve ekonomi bakanlığımızın desteği ile yakın zamanda 510 dönüm alana yayılan bir kent ormanına ve kür parkına kavuşacaktır. Bunun yanında yapmış olduğumuz girişimler sayesinde bölgemiz 10 ülkeden 31 termal şehrin yer aldığı Avrupa Termal Kentler Birliği’ne kabul edilmiştir. 2018 Mayıs ayında kongrede üyeliğimiz resmiyete kavuşacak ve bölgemiz eşsiz tarihi ve mirasıyla bu alanda da örnek olacaktır. Sağlık unsurlarını bütünüyle yerine getiren belediyemizle, önümüzdeki dönemde tamamlanacak olan üniversitemizin fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi ile; şifa bulmak, zindelik kazanmak veya dinlenmek için bölgemize herkesi bekliyoruz” dedi. 2.Uluslararası Termal Sağlık Turizmi Zirvesi, Pamukkale Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Denizli’de termal turizmin dünü bugünü, Denizli termal ve medikal sağlık turizmi potansiyeli, termal tedavilerde deneyimlerimiz ve çalışmalar, kür-yerleşim bölgesi, kür-park ve kür-bahçe için peyzaj tasarım önerileri, termal sağlık kenti oluşturulması ve markalaşma, romatizmal hastalıklarda termal tedavilerin etkinliği, cilt hastalıklarında termal tedavilerin etkinliği, tüp bebek uygulamaları, zihin beden terapileri ve fizyoterapi gibi konu başlıklarından oluşan paneller gerçekleştirildi.