Seyahat Sektöründe Hareketlilik Yaşanması Bekleniyor

Seyahat Sektöründe Hareketlilik Yaşanması Bekleniyor

Koronavirüs ile mücadele kapsamında uygulanan tam kapanma sürecinden sonra atılacak adımlar, İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği "Kademeli Normalleşme Tedbirleri" konulu genelgesi…

Birçok sektörde ve alanda  kısıtlamaların kademeli olarak kaldırılmaya başlandığı gözlemlenirken bu kapsamda şehirlerarası seyahat yasağı ile ilgili de yeni bir karar verildi. Buna göre, 17 Mayıs-1 Haziran arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan süre ve günlerde şehirlerarası seyahat serbest olacak. Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak süre ve günlerde  ise toplu ulaşım araçlarıyla şehirlerarası seyahat yapılabilecek.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan biletall.com Ceo’su Yaşar Çelik, “ Kapanmadan önce yaşanan göç yavaş yavaş tersine dönmeye başladı. Özellikle son 2 -3 gündür bir hareketlenme yaşıyoruz. Şehirlerarası seyahatler için ayrıca seyahat izni alınması istenmeyecek olması ve özel araçlara zorun haller dışında izin verilmeyecek olması toplu ulaşım araçlarına olan talepi daha da çok arttıracak. Kişilerin, şehirlerarası seyahat edileceğinin bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz edilmesi yeterli olacaktır. Vatandaşların seyahatlerini önceden planmaları avantaj sağlayabilir. Çünkü bazı bölgelere geri dönüşlerin başlamasından dolayı talep daha fazla. Bu arada pandemi ile ilginin daha çok arttığı online biletler, geleneksel yöntemlere göre her geçen gün daha çok tercih ediliyor.

Yeni bir tedbir gelmezse 1 Haziran sonrası sahil bölgelerine ve pandemi nedeniyle yayla turizmine talebin daha çok artacağını,  hareketlenmenin daha yoğun yaşanacağını ön görüyoruz. Özetlemek gerekirse Yavaş yavaş tünelin ucundaki ışık daha çok görünmeye başladı. Aşılanmanın daha çok yaygınlaşması ve vaka sayılarında yaşananacak düşüş ile birlikte turizmcilerin en yoğun olduğu yaz dönemide boş geçmiyecek” dedi.