SEVİYE'Lİ AIESEC'LER TANITILDI

SEVİYE'Lİ AIESEC'LER TANITILDI

Türkiye’de Liseler içinde yalnızca Özel Seviye Okulları’nda uygulanan AISEC çalışması kapsamında 7 ülkeden 15 öğrenci Denizli’ye geldi. Seviye Okullarında yapılan toplantıyla Öğrenciler basına…

Türkiye’de Liseler içinde  yalnızca Özel Seviye Okulları’nda uygulanan AISEC çalışması kapsamında 7 ülkeden 15 öğrenci Denizli’ye geldi. Seviye Okullarında yapılan toplantıyla Öğrenciler basına tanıtıldı.

 

Seviye Okulları tarafından yapılan  etkinlik, gezi ve ziyaretlerle Denizli kültürünü, tarihi ve doğa zenginliklerinin tanıtıldığıı yabancı öğrencilerin her biri gönüllü tanıtım elçisi olarak ülkelerine dönmesi hedefleniyor.

 

Özel Seviye Okulları, bu yıl 2.sini gerçekleştirdiği AISEC programı kapsamında, Cezayir, Tunus, Fas, Hindistan, Moldovya, Mısır ve Arnavutluk’tan 15 üniversite öğrencisini 6 hafta boyunca Denizli’de misafir edecek.

TÜRKİYE’DE YALNIZCA SEVİYE OKULLARI'NDA UYGULANIYOR
Seviye Okulları Toplantı Salonu’nda AISEC programının tanıtım toplantısına, Özel Denizli Seviye Okulları Kurucu Müdürü Mahmut Çatlık,  Proje sorumlusu Şaban Varol ile 7 ülkeden gelen 15 yabancı üniversite öğrencisi ile Seviye Okulları öğrencileri katıldı.
AISEC Programının 6 hafta devam edeceğini öğrencilerin 2 hafta önce Denizli’ye geldiğini söyleyen Kurucu Müdür Mahmut Çatlık, “Türkiye genelinde Anadolu Liseleri bünyesinde uygulanan tek AISEC programı Seviye Okulları’nda yapılmaktadır. Bu yıl 2.sini gerçekleştirdiğimiz AISEC programı kapsamında 7 ülkeden 15 öğrenciyi misafir ediyoruz. Misafirlerimize, Denizli’nin kültürünü, tarihi ve doğal güzelliklerini yaşayarak görerek tanımaları için bir dizi ziyaret ve etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizin ilimiz ve ülkemiz adına gönüllü birer kültür elçisi olacaklarına, yürekten inanıyorum” dedi. 

ÖĞRENCİLER YAŞAYARAK ÖĞRENİYOR
Seviye Okulları kurucularından ve proje sorumlusu Şaban Varol ise, “Özel Seviye Okulları, 2 yıldır AISEC öğrencilerini kabul ederek yapmış olduğu programda tüm dünyanın beğenisini kazanmış ve yüzlerce öğrencinin talep ettiği bir kurum haline gelmiştir. Seviye Okullarında 6 haftalık bir program çerçevesinde başta Türkiye olmak üzere, Osmanlı minyatürü, Ebru Sanatı, Türk Musikisi, Halk Oyunları ve en önemlisi Türk Kültürünün en doğru şekilde yaşayarak öğrenmektedirler. Aynı zamanda Seviye Okulları öğrencilerinin misafiri olarak aile yapımızı ve yaşam tarzımızı birebir yaşamaktadırlar” diye konuştu. 

DENİZLİ’DE KALMAYI DÜŞÜNÜYORLAR 
Denizli’ye 2 hafta önce gelen Hindistanlı Mahraash, Cezayirli Wahib ile Arnavut’tan gelen Anita  neden AISEC programına katıldıklarını, Denizli’yi tercih ettiklerini anlattılar. Daha önce Türkiye ve Denizli hakkında hiçbir bilgileri olmadığını belirten öğrenciler, “Farklı ülkelere giderek o ülkelerin kültürlerini tanımak, ekonomisini, gelir kaynağını ve sosyo-kültürel yapısı hakkında bilgi sahibi olmak bizlerin ufkunu açıyor” diyerek duygularını paylaşırken daha şimdiden  iş teklifi alan ve Denizli’de kalmak isteyen öğrencilerin olduğu öğrenildi.