Seviye Okullarında İstiklal Marşı okuma yarışması düzenlendi.

Seviye Okullarında İstiklal Marşı okuma yarışması düzenlendi.

İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. Yıl dönümünde Özel Seviye Okullarında İstiklal Marşı’mızı güzel okuma yarışması düzenlendi.

Seviye Okullarında İstiklal Marşı okuma yarışması düzenlendi.Yarışma ile ilgili Okul Kurucu Müdürü Mahmut Çatlık verdi. Açıklamasında şu ifadelere yer verdi :

İstiklal Marşı’nın kabulünün 96. Yıl dönümünde okulumuzda İstiklal Marşı’mızı güzel okuma yarışması düzenlendi. Seviye Anadolu Lisesi ve Ortaokulunda birçok öğrencinin katılımıyla gerçekleşen yarışmada hem ortaokulumuzdan hem de lisemizden ayrı ayrı ilk üç öğrenciyi 6 öğretmenimizden oluşan jüri aracılığıyla belirledik.

Bağımsızlığımızın sembolü olan bu marşı anlamak ve anlatmak için bu yarışma bizlere güzel imkânlar sağladı. Atalarımızın bu marşı ne şartlar altında yazdıklarını, Akif’in ne tür duygu ve düşüncelerle oluşturduğunu ve Türk halkı için önemini belirtme olanağı elde ettik. Öğrencilerimize kurtuluşu, bağımsızlığı anlattık.

Hepimizin yoğun duygularla katıldığı yarışma sonunda İstiklal Marşı’nın ruhunu, duygusunu en iyi yansıtarak okuyan ilk öğrencimizi belirledik. Yarışma sonunda Ortaokulumuzda Hilal DEMİRTÜRK birinci, Alara ALTAN ikinci ve Nehir ACAR üçüncü olmuş ve plaketlerini öğretmenlerimizin ellerinden almıştır. Seviye Anadolu Lisesinden ise Ceylin ÜNAL birinci, Beste ENGİN ikinci ve Busenur UCER de üçüncü olmuştur. Yarışmaya katılma ve İstiklal Marşı’mızı okuma özgüvenini gösteren ve dereceye giren tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.