SERVERGAZİ BORSA İSTANBUL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ STEAM EĞİTİMİNDE AVRUPA ELİ PROJESİ İLE BARCELONA’DA

SERVERGAZİ BORSA İSTANBUL MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ STEAM EĞİTİMİNDE AVRUPA ELİ PROJESİ İLE BARCELONA’DA

Servergazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, STEAM Eğitiminde Avrupa eli adlı proje için 10-16 Nisan 2022 tarihlerinde İspanya Barcelona' ya gitti 

STEAM; fen, teknoloji, mühendislik, sanat ve matematik konularını birbirine bağlayan bir eğitim yaklaşımıdır.

STEAM , Öğrencilerin araştırma, düşünme, üretme becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. STEAM eğitiminde öğrenciler problemin merkezinde yer alır. Problemi nasıl çözecekleri üzerinde tartışırlar ve çözüm üretirler. Bunu yaparken öğrenciler sadece problemi çözmekle kalmaz konuyu da öğrenmiş olurlar. STEAM eğitiminin öğrencilere düşünme, keşfetme, yaratıcı olma, işbirliği yapma, sosyal yardımlaşma, üretkenlik, deneyim, ekip çalışması, sorumluluk, farklı araç gereç ve teknoloji kullanımı, özgüven ve motivasyon kazandırdığını belirlenmiştir. STEAM programında ayrıca öğrencinin bir konu üzerinde araştırma yaparken konuyla bağlantılı farklı alanlar üzerinde de bilgi sahibi olabileceğini görülmüştür.

Servergazi BİST MTAL Okul Müdürü Hakan ERBAYAT; STEAM eğitiminin, öğrencileri ve bireyleri gerçek hayata en iyi şekilde hazırlayabilecek bir yaklaşım olduğunu, bu projede STEAM eğitiminin meslek liseli öğrencilerimiz için nasıl uygulanabileceği üzerinde çalıştıklarını ve amaçlarının öğrencilerine 21. yy becerileri kazandırmak olduğunu belirterek, çalışmalarda emeği geçen tüm ekibe teşekkür etti.