Serinhisar Atatürk O.O. Yılsonu sergisi büyük beğeni aldı

Serinhisar Atatürk O.O. Yılsonu sergisi büyük beğeni aldı

Serinhisar Atatürk Orta Okulu öğrencileri, eğitim öğretim yılı boyunca yaptıkları deney, araştırma ve resim gibi ödevlerini yıl sonunda sergiledi. Davetliler sergiye büyük ilgi gösterdi.

Serinhisar Atatürk Orta Okulu öğrencileri,  yıl boyunca yaptıklarını, eğitim öğretim yılınn sonuna geldikleri şu günlerde sergileyerek beğeniye sundular.  Başta Kaymakam Osman Altın olmak üzere velilerin büyük ilgi gösterdiği sergi hafa sonuna kadar açık olacak.

Öğrencileri ile gurur duyduğunu belirten Serinhisar Atatürk Orta Okulu Müdürü Ali Kaygın, ““Eğer sonuçlara odaklanırsanız, değişimi gerçekleştiremezsiniz; ama değişime odaklanırsanız, sonuçları alabilirsiniz.” Diyerek,” 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Sene Sonu Sergimizde ve Bilim Fuarımızda Bizleri Yaynız Bırakmayan Sayın Serinhisar Kaymakamı Osman ALTIN’a, Misafirlerimize ve Velilerimize Atatürk Ortaokulu Ailesi Olarak Teşekkür Ediyoruz. Emeği Geçen Bütün Eğitim Çalışanlarımızı Kutluyorum. Atatürk Ortaokulu Ailesinin Bir Üyesi Olmaktan Gurur Duyuyorum.. Serinhisar Atatürk Ortaokulu Öğrencileri Birer Yıldızdır.” Şeklinde konuştu.

Vakit Yıldızlar Geçidi  Vakti

Müdür Kaygın, sergi ve fuarın öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları ödev, araştırma sonuçlarının birikimi olduğunu belirterek, “Fen Bilimleri olarak, Matematik, Sosyal, Türkçe, İngilizce, Teknoloji Tasarım Resim, Müzik 5,6,7,8 . Sınıf öğrencilerimizin yıl içinde yapmış oldukları ödevler sergi kısmındaydı. Onun dışında, aynada sonsuz görüntü kutumuz, düz aynada uçuyormuş gibi görünen projemiz, Pascal prensibi (sıvıların basıncı)ile ilgili hidrolik fren sistemimiz, DNA modelimiz, çevreyle ilgili plastik kullanımına dair proje, besinlerdeki şeker miktarı projemiz, kaleydoskoplar, periskoplar, teleskoplar, zilli yüzük oyunu, sismograf, Tesla bobini, asit baz deneylerimiz, Newton Çarkı, elementler, Newton beşiği, enerji dönüşümleri, nişasta yumuşak mı sert mi, sismograf, ayda yaşam olsaydı, roketler vardı proje olarak, gösteri deneyi olarak Fildişi macunu deneyi ve el yakmayan ateş deneyimiz vardı. Geri dönüşüm aletleriyle yapılan müzik aletlerinden dans gösterimiz vardı. Son olarak da Fen-Parkur yarışmasıyla çocuklar hem spor yapıp hem fen sorularını cevapladılar. Eğlenerek öğrendiler ve keyifle yarıştılar. Ayrıca Öğrencilerimizin Yaptığı Robotlar,  Bilgisayar Oyunu Yazılımları Büyük Beğeni topladı” dedi