ŞENİZ DOĞAN, MERKEZEFENDİ İÇİN 60+1 PROJEYİ AÇIKLADI

ŞENİZ DOĞAN, MERKEZEFENDİ İÇİN 60+1 PROJEYİ AÇIKLADI

ŞENİZ DOĞAN, MERKEZEFENDİ İÇİN 60+1 PROJEYİ AÇIKLADI

Merkezefendi Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Şeniz Doğan, 1 Nisan’dan itibaren Merkezefendi için hayata geçirmeyi planladığı projelerini açıkladı. Doğan’ın 60 çalışmadan oluşan projeleri, vatandaşlar tarafından hem beğeni aldı hem de destek gördü.

Merkezefendi Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Şeniz Doğan, Merkezefendi Kültür Merkezi’nde bulunan Servergazi Salonu’nda yoğun bir katılımla, 1 Nisan tarihinden itibaren 5 yılda Merkezefendi’de hayata geçirmeyi planladığı ve projelerini açıkladı. Başkan Doğan, Tıklım tıklım dolu olan salonda 60 ayrı projesini tanıttı.

“BAŞKANIMIZ ŞENİZ DOĞAN’A TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Proje tanıtım toplantısı Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan’ın konuşması ile başladı. İlhan, “Başkanımız Şeniz Doğan’ın projeleri, vatandaşlardan gelen istekler ve sorunlar doğrultusunda hazırlandı. Sayın başkanımın yaptıklarının teminatı olarak gösterdiği projeler artarak devam edecek. Sosyal belediyeciliğin en güzel karşılığı Merkezefendi Belediye Başkanımızın verdiği hizmetlerde görüyoruz. Bu güzel projeleri Merkezefendi’ye kazandıran başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

“MERKEZEFENDİ HERKESE ÖRNEK GÖSTERİLEBİLECEK BİR BELEDİYE”

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, “Merkezefendi 5 yıl boyunca yapılan destansı hizmetler ile sokaklarında güvenli bir şekilde gezebildiğimiz. Spor salonları, parkları ve kreşleri ile Merkezefendi herkese örnek gösterilebilecek bir belediye. Şeniz Başkanımız bu hizmetleri yaparken tüm engellere ve zorluklara rağmen yaptı. Şeniz Başkan 5 yıl boyunca Merkezefendi’de din, ırk ve halk ayrımı yapmadan duygularına ortak olmuştur. Şeniz Başkanımıza çıktığı bu yolda başarılar dileriz. Hiç durmadan çalışmaya devam diyoruz” diye konuştu.

“DAHA GÜZEL BİR DENİZLİ’Yİ EL BİRLİĞİ İLE YARATACAĞIZ”

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, “Yüzleri gülen içinde sevgi dolu. Gerçekten güzel bir Denizli hayaliyle yola çıkan değerli dostlarım hepinizi saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum. Şeniz Başkanım ne kadar güzelsiniz ki bize bu güzel imkanları sunan bir belediyesiniz. Çocuklarınızın hiç aç kalmadığı, üreten kadınların yüzünün güldüğü bir Merkezefendi’yi yarattınız. İyi ki varsınız Şeniz Başkanım. Daha güzel bir Denizli’yi el birliği ile yaratacağız. Yola çıktık. Vaatlerimizi açıklamaya başladık. Üreten bir Denizli hayalimiz var. Çocukların Denizli’nin en uzak noktasında bile aç kalmasın istiyoruz. Bizim hayalimiz içerisinde bir elin verdiğini diğer elin görmediği bir hayalimiz var” ifadelerini kullandı.


“BAŞKANIMIZ ŞENİZ DOĞAN MERKEZEFENDİ’Yİ DENİZLİ’NİN EN GÜZEL İLÇESİ HALİNE GETİRDİ”

Cumhuriyet Halk Partisi Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, “Denizlimizin incisi Merkezefendi Belediye Başkanımızın 5 yıllık projelerini anlatacağı bu toplantıda çok heyecanlı olduğumu ifade etmek istiyorum. Şeniz Başkanımız bizim kıymetlimiz, bugüne kadar insan odaklı ve eşit mesafede hizmet ederek. Genç-yaşlı demeden vatandaşlara hizmet ettiği için teşekkür ediyorum. Merkezefendi’yi Denizli’nin en güzel ilçesi haline ve herkesin yaşamak istediği bir ilçe haline getirdiniz. Merkezefendi’de yaşan insanlar Başkanımız Şeniz Doğan sayesinde çok şanslı” dedi.

1 NİSAN 2024’TEN İTİBAREN PROJELERİ HAYATA GEÇİRMEYE BAŞLIYORUZ

Yapılan konuşmalarından projeleri tanıtmak için kürsüye çıkan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Merkezefendi için çok büyük hayallerinin olduğunu ve bu projeleri devam ettireceklerini belirtti ve 1 Nisan 2024’ten itibaren hayata geçirmeyi planladığı projelerini tek tek anlatmaya başladı. Bizim önümüzdeki 5 yılda en iddialı vaadimiz kendi kendine yeten, kendini ve kentini seven mutlu insanlar inşa etmek” dedi.

“MERKEZEFENDİ'YE DERMAN BELEDİYECİLİĞİNİ KAZANDIRARAK BÜYÜK BİR BAŞARIYA İMZA ATTIK”

Merkezefendi’ye yeni bir renk ve yeni bir soluk kazandıran Merkezefendi Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Şeniz Doğan, “Sevgili yol arkadaşlarım, büyüklerim, kardeşlerim. 5 yıl önce yine böyle güzel bir günde hep beraberdik. El ele, omuz omuza, Merkezefendi Belediyesi'ni kazanmak için yola çıkmıştık. 31 Mart akşamı, Merkezefendi'ye derman belediyeciliğini kazandırarak büyük bir başarıya imza attık. O günden bugüne hep benimle, hep demokrasiyle, sevgiyle, bilimle ve şeffaflıkla oldunuz. 2019'da nasıl başardıysak, 1 Nisan sabahına büyük bir zaferle uyanacağımıza tüm kalbimle inanıyorum. Ben hazırım, ekibim hazır, buradan görüyorum ki siz de hazırsınız. O halde, çocuklarımızın mutlu yarınlarına, gençlerimizin umutlarına, kadınlarımızın hayallerine, büyüklerimizin huzurlu günlerine, Merkezefendi'nin geleceğine, çözümün kalbine, hepiniz hoş geldiniz, aydınlıklar getirdiniz” dedi.

“CANIM ÜLKEM ACI ÇEKERKEN, BİZE DÜŞEN EKMEĞİMİZİ PAYLAŞMAKTI, PAYLAŞTIK”

Merkezefendi Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Şeniz Doğan, “Sizlere öncelikle geçtiğimiz 5 yılın hesabını vermek istiyorum. 2 yıl süren pandemi ve 50 bin 96 vatandaşımızı kaybettiğimiz Maraş depremi sebebiyle bütün önceliğimiz değişti. İnsanlar pandemide evlerinde çaresizce ölüm korkusuyla beklerken, kışın ortasında deprem felaketiyle yüzleşirken, insanlar çaresizce yardım beklerken, kimse kusura bakmasın, benim gidip de halkın parasıyla koca koca beton yığınları yapmam mümkün değildi. Canım ülkem acı çekerken, bize düşen ekmeğimizi paylaşmaktı, paylaştık. Yuvamızı açmaktı, açtık. Biz enflasyona, ekonomik krize, paranın pul olduğu döneme denk gelmemize rağmen, vaatlerimizde olmayan birçok projeyi dahi hayata geçirdik” diye konuştu.

“3 MAHALLEMİZİ BAŞTAN AŞAĞI YENİLEDİK”

 

Başkan Şeniz Doğan, “Halk kaliteli ve ucuz ekmek yesin diye halk ekmek büfeleri açtık. Hiçbir çocuk süt içmeden uyumasın diye kapı kapı her çocuğumuza sütler taşıdık. Komşusu açken tok yatan bizden değildir diyor Peygamber Efendimiz. Ben, bu şehirde aç bir çocuk varken, cebinde parası olmayan bir genç varken, çocuğunu bırakacak bir yeri olmadığı için çalışamayan bir kadın varken, dışarıda bir çay içemediği için evden çıkamayan emekli büyüklerim varken, gidip de evlerinin karşısına taş bloklar dikmeyeceğim. O çocuğa bilgisayar kullanmayı, o gence hayatını kazanmayı, o kadına iş bulmayı, o emekli büyüğüme sosyalleşeceği yerler yapmayı kendime dert edindim. 5 yılın sonunda Merkezefendi, herkesin kendinde bir şey bulacağı örnek bir ilçe oldu. Bunu biz yaptık. Sizlerle yaptık. Sizin sayenizde yaptık. Şimdi yine, 5 yıl daha buradayız ve bu ilçeyi hep birlikte Denizli'nin kalbi yapacağız” ifadelerini kullandı.

“BENİM YOLUM VATANINI EN ÇOK SEVEN GÖREVİNİ EN İYİ YAPAN GAZİ MUSTAFA ATATÜRK’ÜN YOLU”

Merkezefendi Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Şeniz Doğan, “Altını çizerek bir şey söylemek istiyorum. Benim yolum halktan kopanlarla değil, Benim yolum kalp kıranlarla değil, Benim yolum gerçek belediyecilik deyip ranta bulaşanlarla değil, Benim yolum kalp üstüne kalp koyanlarla, Benim yolum vicdanı olanların, Benim yolum bilime inananların, benim yolum Milli Mücadele yıllarında özgür bir ülke için hayatı feda edenlerin, benim yolum ‘vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır’ diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün yoludur. Hiç kimse hiçbir hal ve koşulda beni bu yoldan, bu inançtan, bu uğurda çalışmaktan döndüremez, alıkoyamaz” dedi.

“VATANDAŞIMIZA MERKEZEFENDİLİLİLER NE İSTİYOR DİYE SORDUK”

Başkan Doğan, “Değerli hemşerilerim, dostlarım. Biz ne yaptıysak hep sizlere sorduk. Yine geçtiğimiz eylül ayında ilçemizde bir araştırma yaptık. Vatandaşlarımıza, "Size göre Merkezefendi Belediyesi hangi alana odaklanmalı, diğer bir ifadeyle hangi alanda öne çıkacak çalışmalar yapmalıdır?" diye sorduk. Bakın, Merkezefendililer ne istiyor? İlçemizin bizlerden beklediği eğitim, kültür, sanat, ticaret, sağlık ve spor. Geçtiğimiz 5 yılda eğitime verdiğimiz desteklerimizle, her yaştan insanımıza sunduğumuz kurslarımızla, kreşlerimizle, Alzhemier Merkezimizle, Sanat Merkezimizle, Gençlik Merkezimizle, festivallerimizle Merkezefendi'yi eğitimin, sanatın, sporun, bilimin ve sağlığın merkezi yaptık. Şimdi bunu büyütme zamanı” diye konuştu.

“MERKEZEFENDİ’Yİ AVRUPA’NIN EN GÖZDE KENTLERİYLE YARIŞACAK”

Başkan Doğan, “Merkezefendi'yi Avrupa'nın en gözde kentleriyle yarışacak bir dinamizme kavuşturacağımız, bırakın 5-10 yılı, 100 yıl sonra bile hiç kimsenin dokusunu değiştiremeyeceği, yoksullaştıramayacağı, huzurunu bozamayacağı bir şehir inşa edeceğiz. Bu ilçenin insanları mutlu olacak. Bu ilçenin insanları doğayla, sanatla, sporla, sağlıkla yaşayacak. Bu ilçenin çocukları demokratik kültüre bağlı, insan ve hayvan haklarına saygılı büyüyecek. Bilinçli, duyarlı, bilgili ve sağlıklı bir toplum için kolları sıvıyoruz” dedi.

“PROJELERİMİZİ 10 TEMEL BAŞLIK ALTINDA BİRLEŞTİRDİK”

Başkan Doğan, “5 yıldır yaptığımız her faaliyetin amacı, hedeflerimizin altyapısını oluşturmaktı. Şimdi altyapısı hazır olan faaliyetlerimizle önümüzdeki 5 yılda daha sistematik, kendi enerjisini kendisi üreten projeleri hayata geçiriyoruz. Kısa vadede kendimize yeteceğiz uzun vadede çok büyüyeceğiz. Projelerimizi 10 temel başlık altında birleştirdik” dedi.

Merkezefendi için 60 ayrı projeyi salonu dolduran kalabalığa anlatan Doğan’ın hayalini kurduğu Merkezefendi için yol haritası şu maddelerden oluşuyor:

TARIM VE HAYVANCILIKLA BÜYÜYEN MERKEZEFENDİ

İçinde bulunduğumuz 5 yılda Merkezefendi herkesin yaşamak istediği bir ilçe oldu. Şimdi içinden çıkmak istemeyeceği bir Merkezefendi için her şeyi düşündük. Altyapısını zaten 5 yıl içinde kurduğumuz bu bahçenin şimdi meyvelerini toplama zamanı. Nasıl mı? Kendi enerjisini kendisi üreten tarım ve hayvancılık modelimizle.

MERKEZEFENDİ ÜRETİM DÖNGÜSÜ

1. Üreticiye yem, gübre, fide, mazot, veterinerlik, alan ve hayvan desteği veriyoruz.

2. Kaliteli ürün ürettiriyoruz.

3. Ürünü üreticiden alarak katma değerini arttırıyoruz.

4. Elde ettiğimiz kârla üreticiyi yeniden destekliyoruz.

Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü kurarak, bu üretim döngüsünün her anında yer alacağız.

VERİMLİ HAYVAN ÇİFTLİĞİ

Merkezefendi son 5 yılda gelişti, şehirleşti. Hayvancılıkla uğraşan hemşerilerimizin hayvanları şehrin içinde kaldı. Bu yüzden şehrin içinde kalan hayvanlarımız için çiftçilerimizin işini kolaylaştırmak ve güvenliğini sağlamak amacıyla Verimli Hayvan Çiftliği'ni hayata geçiriyoruz. Her hayvanın sigortalı olacağı, kaliteli ve ekonomik yem teminatının sağlanacağı, veteriner kontrolünde düzenli aşılamalarla hastalıkların önleneceği bu çiftlikte; sürekli verimliliği izleme ve kayıt tutma, enerji ve su kaynaklarının etkin kullanımı ve en önemlisi bakıcılara güncel bilgilerle donatılmış eğitimlerle çiftçilerimizin kazancını arttıracağız.

KOMPOST GÜBRE ÜRETİM MERKEZİ

Kendi park bahçemizden elde ettiğimiz organik atıkları, toprak dostu, besleyici gübre haline getiriyoruz. Ne dedik? Kendi kendimize yeteriz. O yüzden gübreyi elde edeceğimiz makinemizi de kendimiz üretiyoruz. AR-GE inovasyon merkezinde üretimini yapıp başka belediyelere de satarak buradaki üretimi desteklemeye devam edeceğiz.

ÇİFTÇİYE GÜBRE, YEM VE FİDE DESTEĞİ

Geçtiğimiz 5 yıllık dönemde vatandaşlarımıza gübre, yem, fide desteğini hibe olarak verdik. Tüm bu desteklerimize yeni dönemde yıllık 250 ton yem, 200 ton gübre ve 500 bin adet fide desteği ile ara vermeden devam edeceğiz.

ÇİFTÇİYE MAZOT DESTEĞİ

Geçtiğimiz 1 yılda %100 oranında zamlanan mazot fiyatları çiftçimizin belini büktü. Önümüzdeki dönemde her bir çiftçimizi yıllık 400 litre mazot yardımıyla da destekleyeceğiz.

TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ

A'dan Z'ye her aşamasında yanında olduğumuz çiftçilerimizi tarımsal üretim, pazarlama, tedarik ve diğer faaliyetlerde de iş birliği yaparak ekonomik avantajlar sunmaya devam edeceğiz. Halk sütümüzü kendi kooperatifimizden alacağız. Ortak kaynakları kullanarak güçlerimizi birleştireceğiz ve Merkezefendi'yi birlikte büyüteceğiz.

MODEL TARIM KÖYÜ

Sürdürülebilir tarım uygulamalarını teşvik etmeye devam ediyoruz. Bu yüzden modern tarım yöntemlerini öğreten örnek bir yerleşim yeri tasarlıyoruz. İyi tarım, su yönetimi, gübre kullanımı gibi konularda çiftçilerimize eğitim vereceğiz. Model köylerimizle tarımın verimliliğini artırmayı, çiftçilere gelir getirici fırsatlar sunmayı ve çevresel sürdürülebilirliği teşvik edeceğiz. Ayrıca Belediyemizin atıl durumdaki arazilerini tarıma kazandırıyoruz. Bu alanları en verimli şekilde kullanacağız. Model Tarım Köyünde yetiştirilen verimli bitki türlerinin yaygınlaştırılmasını sağlayarak katma değeri yüksek ürün yetiştireceğiz.

ÇOCUK KÖYÜ

Her çocuğumuza tarım ve doğal yaşam konularında eğitici deneyimler sunacağız. Köyümüzde çocuklar toprakla buluşacak, bitki yetiştirecek, hayvanlarla etkileşimde bulunarak tarımın temel prensiplerini öğrenecekler.

DOĞAYLA BÜYÜYEN MERKEZEFENDİ

Bizim hizmet anlayışımız yaşam alanlarımızı daraltmak değil geliştirmek, genişletmek ve büyütmek. Atık üretimini azaltarak, doğal kaynakları doğru ve verimli kullanarak, doğanın dengesini koruyarak yaşam alanlarımızı büyüteceğiz.

YENİ NESİL ÇÖP KONTEYNIRI VE YERALTI ÇÖP KONTEYNIRI

Yeni Nesil Çöp Konteynırlarını Merkezefendi'nin en yoğun noktalarına yerleştiriyoruz. Çöp seviyesini izlemek için akıllı sensörlerle donatılmış, doluluk durumunu otomatik olarak bildiren, konteynırlarımızın siparişini verdik. Yeraltında bulunan görünmez tasarımlara sahip bu konteynırlarla çevresel estetiği koruyarak sokak görünümü düzenliyoruz. Yine sızıntıları önleyen sızdırmaz kapaklar ve kötü kokuların yayılmasını engelleyen tasarımlarla Merkezefendi'ye layık bir hizmet anlayışıyla çevre dostu çöp yönetimini sağlayacağız. Halihazırda 80 olan yeraltı konteynır sayımızı 280'e çıkararak hem çöp arabalarının sebep olduğu trafik yoğunluğunu azaltacağız hem de yakıttan tasarruf sağlayacağız.

GES

Yenilenebilir enerji, doğa ile dost olmanın vazgeçilmezi. Biz yerimiz yok diye söylenmek yerine halihazırdaki binalarımızın çatılarını GES'lerle donatmaya devam edeceğiz. İleride tekrar değineceğim fakat yeri gelmişken söyleyelim, yeni yapacağımız pazar yerlerinin çatıları GES'lerle tasarlandı bile.

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR İÇİN ŞARJ İSTASYONU

Dizel ve benzinli araçların hızla kendisini elektrikli araçlara bıraktığı günümüzde araç sahiplerini kendi mahallelerinde mutlu etmek bizim görevimiz. Elektrikli araçları hızlı bir şekilde şarj etme kapasitesine sahip, farklı elektrikli araç türlerine uygun şarj bağlantı noktaları olan, akıllı şebeke entegrasyonu ve ödeme/abonelik sistemlerine sahip olacak bu noktalarla, Merkezefendi kendi kendine yetecek, enerjisi tüm Denizli'yi şarj edecek.

SOKAK HAYVANLARI BAKIMEVİ VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

Merkezimiz çok yakında hizmete açılıyor. 600 metrekare yeşil alan, 180 metrekare kapalı alanda; ameliyathaneden, muayene odasına, yakında hizmete başlayacak olan rehabilitasyon merkezimizle tüm canlar bize emanet.

SAĞLIK VE SPORLA BÜYÜYEN MERKEZEFENDİ

 Evet büyüyeceğiz. Ama çok nitelikli ve sağlıklı büyüyeceğiz. Fiziksel, zihinsel, sosyal sağlığı destekleyen bir yaşam tarzını benimseterek ve geliştirerek büyüyeceğiz. Genel yaşam kalitemizi iyileştireceğiz.

MOBİL SAĞLIK TIRI

Sağlık kabinimizle 8 ayda 2.055 vatandaşımıza dokunduk. Bu kabinler ihtiyaç duyulan noktalarda artmaya devam edecek. Fakat şimdi sağlıklı Merkezefendi hayalimizi daha da büyütüyoruz. Muayene odalarının, röntgenin, tarama alanlarının, göz ve diş kliniğinin, taşınabilir laboratuvar ekipmanlarının bulunacağı Sağlık Tırımızla acil durumlarda felaket bölgelerine ve engellilere yönelik özel erişilebilirlik düzenlemeleriyle hızlı sağlık hizmeti ulaştırmak için hazırız.

BAĞIMLILIKLA MÜCADELE MERKEZİ

Geçtiğimiz aylarda TUİK verileri açıklandı. Üzülerek söylemeliyim ki Denizli suç oranının en yüksek olduğu 2. il. O zaman iş başa düştü. Bağımlılıkla mücadelemiz farkındalık yaratma süreciyle başlayarak profesyonel desteklerle devam edecek. Psikologlar, psikiyatristler, bağımlılık uzmanlarıyla bu süreçte ihtiyaca uygun tedavi planları oluşturacak, sağlıklı alışkanlıklar ve etkinliklerle gençlerimizin hep yanında olacağız.

BASKETBOL ANTRENMAN SAHALARI

Biz basketbol ilçesiyiz. Merkezefendi'de yaşayan her gencin istediği saatte dışarı çıkıp kendi mahallesinde basketbol oynamasını istiyoruz. Denizli'nin basketbol altyapısını güçlendirmek, herkesin basketbol becerilerini geliştirmek için FİBA Standartlarına uygun en az 1000 kişi kapasiteli kapalı antrenman sahalarını belirlenen noktalarda hızlıca açmaya başlıyoruz.

AMATÖR SPOR KULÜPLERİ FUTBOL SAHALARI

Sporcularımızın gelişimleri için, bütçe dostu, FİFA standartlarına uygun ve kullanışlı tesisler kuruyoruz. Uygun zemin, ekipman ve gelişmiş aydınlatma sistemleri olan, her haliyle modern tesislerimizle spor aşkımızı büyütüyoruz.

YENİ AKTİF YAŞ ALMA MERKEZLERİ

Bildiğiniz gibi Alzheimer yaşam merkezimiz Denizli'nin ilk olma özelliğini taşıyor. Halihazırda Aktif Yaş Alma Merkezlerimiz zaten hizmetine devam ediyor. Hep söylediğimiz gibi bizim bu hizmetimizi talep eden herkese ulaştırmamız lazım. Bu tesislerimizde büyüklerimiz birbirinden özel kurslarla yeni hobiler kazanırken, yaşamın ve sağlıklı yaş almanın tadına doyacaklar. Aktif Yaş Alma Merkezi sayımızı da Karaman, Akkonak, Karahasanlı, Yenişehir, Değirmenönü, Altıntop mahallelerimizle başlayarak arttırıyoruz.

MOLA EVİ VE MOLA OTOBÜSÜ

Özel bireylerimizin ve ailelerinin günlük hayattaki işlerini biraz daha kolaylaştırmamız gerekiyor. Mola Evimizle özel bireylerimizin aileleri, çocuklarını buraya gönül rahatlığıyla bırakıp günlük işlerini halledebilecekler. Biz de yavrumuzun güzel, verimli ve eğitici vakit geçirmesini sağlayacağız. Konum seçildi, tesis tasarımı hazırlandı, içerisinde yapılması planlanan hizmetler ve aktiviteler profesyonellerce belirlendi. Tabii biliyoruz ki sadece böyle bir tesis kurmak yetmez. Çünkü bazı bireylerimiz evlerinden ayrılamıyorlar. O yüzden Mola Evlerimizde kurduğumuz düzenin aynısını tasarladığımız Mola Otobüslerimizi de entegre etmiş bulunuyoruz. Böylelikle yine Türkiye'de bir ilke imza atacağız.

DRAG PİSTİ

Günün her saatinde trafikte güvenliği sağlamak bizim için çok önemli. Hız severlerin hem kendilerini hem de yayaların ve trafikteki diğer vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini gözeten bir projemiz var. Saruhan mahallemizde Hız ve ivme ölçümlerine uygun koşulların sağlanacağı TOSFED Standartlarına uygun Drag Pisti'ni Merkezefendimize kazandırıyoruz. Düzgün ve ölçülebilir uzunluğa sahip pistlerimizle araçlarınızın hızlarını test edebilecek ve performans karşılaştırmasını yapabileceksiniz. Heyecan verici yarışlarda buluşmak üzere...

BAŞKARCI KAMP VE ZİPLİNE MERKEZİ

Ormanın eteklerindeki bulunan Başkarcı Mahallemize doğa ile iç içe Kamp ve Zipline merkezi açıyoruz. Keyifli bir deneyim sunacak kamp alanları ve Zipline platformları, doğal araziye entegre edilerek heyecan verici maceralarla vatandaşımıza hizmet verecek.

GLUTENSİZ MARKET

Çölyak hastalarına özel satış yerimizde, glutensiz ürünleri geniş bir yelpazede sunarak özel beslenme ihtiyaçlarına uygun bir alışveriş deneyimi sağlıyoruz. Bu mağazadaki ürünler, ilgili dernekler ve kadınlarımız tarafından güvenli üretim ve hijyen standartlarına uygun hazırlanacak. Çölyak hastalarına özel bilgilendirici etiketler ve ürün açıklamaları ile alışveriş yapmayı kolaylaştıracağız.

EVDE SAĞLIK HİZMETİ

Bugüne kadar Evde Bakım hizmetleriyle 11 bin vatandaşımıza ulaştık. Ev temizliği, berber-kuaför, egzersiz danışmanlığı ve psikolojik destek hizmetlerimize şimdi evde sağlık hizmetlerini ekliyoruz. İğne, sonda değişimi yapacak hemşirelerimizle, ayağa kalkmakta zorlanan hastalarımıza ihtiyaca yönelik hizmetlerin yanına ambulans ile taşıma kolaylığı da sağlayarak hizmet ağımızı bir üst seviyeye çıkarıyoruz.

HASTA YAKINLARI KONUK EVİ

Görünmeyen ama hissedilen çok ama çok önemli bir ihtiyaca daha derman oluyoruz. Diğer ilçelerden sağlık için ilçemize gelen hasta ve hasta yakınları için konuk evi açıyoruz. Hastanelere yakın, ulaşım kolaylığı sağlayacak bir lokasyonda inşa edilecek konuk evimizde hasta ve hasta yakınlarına güvenli, konforlu, kaliteli hizmet vermeye başlıyoruz.

PLAJ VOLEYBOLU VE FUTBOLU

Eğlenceli bir spor deneyimi için kolları sıvadık. Artık Merkezefendili hemşerim plaj kültürünü yaşamak için çevre illere gitmek istemeyecek. Çok yakında keyifli turnuvalara hazır olun. Nasıl gidiyor? Yorulmadınız değil mi? Durun, daha yeni başlıyoruz. Bu milletin parası bu millete akacak. Size söz, Merkezefendi'yi tüm dünyanın takip ettiği örnek bir yaşam merkezi yapacağız. Herkese hitap eden, herkesin içinde kendinden bir şey bulduğu bir ilçe olacağız. Devam edelim mi? Haydi o zaman!

EĞİTİMLE BÜYÜYEN MERKEZEFENDİ

Şimdi geldik, Merkezefendili hemşerilerimin en çok istediği şeye… Eğitim, eğitim, eğitim! 22 yıldır bu ülkede iktidar bir gün olsun çocuklarımız nasıl daha iyi bir eğitim alır diye sormadı. Tam tersine, tek uğraştıkları şey sistemli bir şekilde eğitimi bitirmek oldu. Bizim soğuk, boş binalar hiçbir zaman önceliğimiz olmayacak dedik ve bütün enerjimizi eğitime verdik. Kentimizi yine bilgiyle ve eğitimle büyütmeye devam edeceğiz.

ETÜT MERKEZİ

Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak adına artan maliyetlerden dolayı ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin yanındayız. 500 öğrencimizin LGS ve YKS sınavlarında başarılı olmalarına yardımcı olacak ek dersler, özel dersler ve destekleyici eğitimlerle Etüt Merkezi inşa edeceğiz.

KİTAP KAFE

Çeşitli türlerde kitap koleksiyonlarının yer alacağı, rahat koltuklar, minderler ve masa/sandalye düzenlemelerinin sağlanacağı Kitap Kafemizde uygun fiyatlı kahve ve içecek servisinin yanında ücretsiz Wi-Fi hizmetiyle gençlerimizin vazgeçilmez buluşma noktası olmaya hazırız.

ÖĞRENİM YARDIMLARI

Göreve geldiğimiz günden bu yana öğrencilerimizin hep yanında olduk. Bugüne kadar yılda 4 binden fazla öğrencimize burs verdik. Yeni dönemde öğrenim desteği vereceğimiz öğrenci sayısını yılda 6 bine çıkarıyoruz. Ek olarak ihtiyaç sahibi 2 bin üniversite öğrencimize de burs veriyoruz.

 YABANCI DİLLER AKADEMİSİ

Denizli'de yetişen her gencimiz dünya ile entegreli olmalı. Farklı seviyelerde ve amaçlara yönelik dil programları ile öğrencilerimizin dil becerilerini geliştireceğiz. Uluslararası dil sınavlarına hazırlık programlarının yer alacağı Yabancı Diller Akademimizde İngilizce, Fransızca, Çince, Almanca ve İspanyolca gibi birçok dilde kurs seçenekleri olacak.

KREŞLER

Bizim gözde projemiz kreşlerimiz. Merkezefendimize kreşler açtık. Merkezefendi'de eğitimde fırsat eşitliği olacak ve kadınlar işsiz kalmayacak. Bu bilinçle ilçemizde yeni kreşler açmaya devam edeceğiz.

YENİ YATIRIMLARLA BÜYÜYEN MERKEZEFENDİ

Biz çözüm belediyeciliği yapıyoruz. Evet, soruna yönelik noktasal çözümlerimiz var fakat sorunun ötesinde resme uzaktan bakıp olması gerekenleri de görmemiz lazım. Büyüme sürecinde yeni finansal kaynaklar, yeni varlıklar, yeni projelerle ekonomimizi genişletmemiz lazım. Bu stratejiyle yeni hizmetlerimizi yepyeni yatırımlarla dikkatlice planlayarak yöneteceğiz.

MODERN KAPALI PAZAR YERLERİ

5 mahallemizde kapalı pazar yerini halkımızın hizmetine açtık. Şimdi de erişilebilir noktalarda, güvenli, temiz, sağlıklı ve çevre dostu pazar yerleri açmaya devam ediyoruz. Yağmur sularının stoklandığı bu pazar yerlerimizin çatılarını daha önce de bahsettiğim gibi güneş enerjisi santrali ile donatacağız.

DÜĞÜN SALONLARI

Sevindik ve Sümer'de açtığımız 2 yeni düğün salonu ile son 1 yılda dünya evine giren 291 çiftimize 12 bin ile 16 bin lira gibi çok uygun fiyatlı ve kaliteli hizmet vermenin mutluluğunu yaşadık. İstiyoruz ki evlilik hayali kuran çiftlerimizin ekonomik zorluklar mutluluklarına gölge düşürmesin. Bu yüzden ilçemize bir açık ve 1 kapalı olmak üzere 2 yeni Düğün Salonu daha kazandıracağız.

YÜZME HAVUZU VE AQUAPARK

Denizli'de denizimiz yok. Artık bu durumun şakası bile güldürmüyor. Ama şimdi eğlencenin suyunu çıkaracağımız bir projemiz var. Aynı alanda açık-kapalı yüzme havuzlarımızla yaz-kış Merkezefendi'de hem spor yapmak hem de eğlenmek isteyen vatandaşlarımızı bir araya getiriyoruz. Çocuk oyun alanları, renkli su kaydıraklarının olacağı kompleksimiz, Merkezefendililerin yeni eğlence merkezi haline gelecek.

BALIK HALİ

Uzun zamandır üzerinde çalıştığımız, yerini ve projesini hazırladığımız harika bir projemiz var. Mehmet Akif Ersoy mahallemizde, 6.694 metrekare alanda kurulu, Merkezefendi'mizin çekim alanı olacak yepyeni bir Balık Hali açıyoruz. Toplam 16 dükkânda, taptaze deniz ürünlerini bulabileceksiniz. Pişirme dükkanlarıyla birlikte, yaklaşık 1000 kişilik restoran alanı ile Merkezefendililere hizmet vereceğimiz projemizin tüm detaylarını tamamladık. Merkezefendi'mizin ekonomisini canlandıracak balık halimizle hem yeni sosyalleşme alanları yaratmış olacağız hem de yeni istihdam alanları sağlayacağız.

MESERRET SOKAK ÖDÜLLÜ PROJE

Meserret Sokak'ın dönüşüm süreci, 2020 yılında Mimarlar Odası Denizli Şubesi ve Pamukkale Üniversitesi Mimarlık Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen ulusal ölçekli yarışma ile başladı. Kazanan projeyi, ortak akıl ve esnaf katılımıyla geliştirerek, çağdaş ve çevreci bir tasarım anlayışıyla hayata geçiriyoruz. Arıklar, havuzlar ve sokak tasarımı ile Merkezefendimize yepyeni bir cazibe alanı kazandıracağız.

TARİHİ YAPILARIN RESTORASYONU

Şimdi de bir turist çekim merkezi hayal etmenizi istiyorum. Tarihi Kaleiçi çarşısının yeniden canlanacağı, ödüllü Meserret Sokağına uzanan, aynı zamanda Denizli'nin en eski ve bezemeli konak olma özelliği taşıyan, restorasyonu 15 gün içinde tamamlanacak olan Tarihi Hacı Hızır Salih Efendi gibi bir çok konağı da kapsayan bir destinasyon alanı yaratıyoruz. Bu sayede hem Pamukkale'ye gelen yerli ve yabancı turisti ilçemize getireceğiz hem de esnafın yüzünü güldüreceğiz.

DEMOKRASİ DERNEKLER YERLEŞKESİ

Çok önemli, vizyon bir projeden söz edeceğim şimdi. İnanıyorum ve biliyorum ki bir toplum ancak ve ancak demokrasiyle gelişir. Bunun için önünün açılması gereken en önemli yapılanmalar da meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve derneklerdir. Bu dönemde onları bir araya toplayarak, beraberce iş birliği yapabilecekleri, ortak kaynakları birlikte kullanabilecekleri bir kompleks açıyoruz. Tapu Müdürlüğü hemen üstündeki mevkiide yer alacak 1.742 metrekare alana kurulu, toplumsal dayanışmayı güçlendireceğimiz bu yerleşkemiz; her derneğin kendi ofislerinin yanında eğitimlerin, seminerlerin, toplantıların yapılabileceği salonlar ve teknolojik altyapı ile donatılacak.

MODERN OTOPARKLAR

Yine sizlerden gelen yoğun otopark talebi üzerine noktasal bir çözüm geliştirdik. Buradan sağlayacağımız gelir ise robotik kodlama yapan çocuklarımıza destek olarak Merkezefendimizin büyümesine katkıda bulanacak.

TAŞ YAYLA EVLERİ

Yeşilyayla ve Altındere Mahallelerimizde yayla turizmini hareketlendirmek amacıyla kendi kültürümüzün mirası olan taş ve ağaç işçiliğini yaşatacağımız organik köyümüzün inşasına başlıyoruz. Turistik tesislere dönüşecek olan bu konaklar, farklı konaklama seçenekleri sunacak. Bu konakların işletilmesi ve yönetilmesiyle yerel halka istihdam sağlayarak ekonomimizin büyümesine katkı sunacak, aynı zamanda yerel ticaretin de canlanmasını sağlayacağız.

TAZİYE EVİ           

15 gün içerisinde açacağımız Yenimahalle Taziye evimizle birlikte Taziye Evi sayımızı 3'e çıkardık. Yeni dönemde açacağımız Taziye Evlerimizle de yakınlarını kaybeden vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.

SANAYİ SİTESİ

Bozburun mahallesinde esnaflarımız için yeni bir ticaret alanı kuruyoruz. Kooperatifleşerek kurulacak sanayi sitemizde esnaflarımız uygun fiyatlar ile dükkan sahibi olacak ve kira derdinden kurtulacaklar. En az 1000 kişiye yeni istihdam alanı yaratacak bu sitemizde, esnafımıza cansuyu olacağız.

BELEDİYE HİZMET BİNASI

Halkımıza daha kaliteli hizmet verebilmek için tüm birimleri içinde barındıran ayrıca hemşerilerimiz için kreş, aşevi ve sosyal tesislerin de yer alacağı Belediye Hizmet Binamızı açıyoruz. 6.Kültür ve Sanatla Büyüyen Merkezefendi Sanatsal ve kültürel etkinlikler olmadan, festivaller, atölyeler ve fuarlar olmadan yaşam kalitesinin yükselmesinden bahsedemeyiz. Arkamızda bıraktığımız 5 yılda, insanlarımızı kültürle, sanatla bir araya getirerek, kentimize kendine özgü bir kimlik kazandırdık. Şimdi bambaşka bir boyuta geçiyoruz. Merkezefendi'deki yaşamın renk paletini daha da genişletiyoruz.

GALERİ MERKEZEFENDİ

Merkezefendi'de kültürel etkileşimi arttırmak için sanatçılarımızın eserlerini sanatseverlerle buluşturuyoruz. Kültür ve sanat merkezlerimizde ortaya çıkan eserlerimizi kendi galerilerimizde sergileyeceğiz. Farklı sanat disiplinlerini kapsayacak olan bu alanda ulusal ve uluslararası sanatçılarımıza yer vereceğiz.

FESTİVALLER

Geçtiğimiz 5 yılda düzenlediğimiz 60 konserde yüzbinlerce vatandaşımızı bir araya getirdik. Ayrıca bu yıl, Kadın Girişimciler ve El Emeği festivalimizin 6.'sını gerçekleştirdik. Kültür merkezimiz dolup taştı. Festivallerimiz ve etkinliklerimiz her tarzda ve disiplinde artmaya devam edecek.

MODERN FUAR VE ETKİNLİK ALANI

Sektöre özel fuarların ve ürün lansmanlarının yapılabileceği geniş bir fuar alanı açıyoruz. Özel stant alanlarıyla desteklenecek bu yapılanmamızda yine eğlence ve gösteri mekanları, yeme içme alanları yer alacak. Aynı zamanda kadınlarımızın ürettiği el emeği ürünlerin satışı artık burada kalıcı hale gelecek.

OYUNCAK MÜZESİ

Oyuncak arabalardan bez bebeklere, nostaljik bir yolculuğa çıkacağımız müzemizde, çizgi filmlerin dünyasına gireceğimiz odalarımız da olacak. Sanal ve arttırılmış gerçeklikle oyuncağın geçmişini canlandıran özel alanlarımız olacak.

MÜZİK STÜDYOSU ÇEKİM ALANI

Gençler bu projeye bayılacak! Yankıları ve dış gürültüyü engellemek için profesyonel ses yalıtımı ve ses işleme ekipmanlarının olacağı müzik stüdyomuzda müzisyenlerimiz; dijital kayıt ve prodüksiyon yazılımlarına kadar ihtiyaçları olan ne varsa bulabilecekler. Sosyal Medya ve çeşitli amaçlarda kullanılabilecek fotoğraf çekim stüdyomuzda ise fotoğrafçılarımıza her türlü teknik ekipmanı sağlayacağız. Böylece yeni yetenekler, kendilerini Merkezefendi'de keşfedecekler.

KONSERVATUVAR

Merkezefendi belediyemizde yetiştirdiğimiz sanatçılarımızı artık hiçbir yere göndermiyoruz. Temelini bizim attığımız çocuklarımız yine bizim konservatuvarımızda öğrenmeye ve parlamaya devam edecek. Müzik eğitimi ve görsel sanatlar dallarında profesyonel eğitim alacak olan sanatçı adaylarımızı; bireysel dersler, grup çalışmaları, sahne performansları ve çeşitli projeleri içeren pratik deneyimlerle destekleyeceğiz.

GÜVENLE BÜYÜYEN MERKEZEFENDİ

Şunu çok iyi idrak etmemiz gerek. Biz deprem bölgesiyiz. Geçtiğimiz yıl, canımız çok yandı. Bu acıyı bir daha yaşamamak için her an tedbirli olmalıyız.

DEPREM ANALİZİ

Zemini riskli 6 mahallemizde deprem analiz raporunu tamamladık. Mühendislerimizin depreme dayanıklılığını ve güvenliğini değerlendirdiği yapıların depreme olan direncini arttırmaya yönelik çalışmalarımızı hızlı bir şekilde bitireceğiz.

HIZIR ACİL ÇÖZÜM MASASI

Belediye ile ilgili her alanda acil olan ne varsa anında çözüm üretecek yepyeni bir çağrı merkezi kuruyoruz. 7/24 hizmet verecek olan bu çağrı merkezinde sorunu yetkiliye aktaran vatandaşım anında uygun birime yönlendirilecek. Biz de hızlıca ekiplerimizi ilgili mahallemize göndereceğiz.

İNSAN KAYNAKLARIYLA BÜYÜYEN MERKEZEFENDİ

Ekonomik büyüme ve sürdürülebilir kalkınma denince, her alanda ne yapabiliriz ona odaklanıyoruz. Çünkü boş binalar inşa etmekle bu işin olmadığını artık biliyoruz. Bu yüzden nitelikli iş gücü, eğitim olanakları, meslek edindirme kursları, istihdam imkanları sağlayarak zemini sağlam temeller üzerinde büyüyoruz.

KARİYER VE İSTİHDAM OFİSİ

22 yıldır yönettikleri canım ülkemde liyakati bitirip torpili getirdiler. Gençlerimiz artık bu ülkede yaşamak istemiyor. Oysa ben diyorum ki bu ülke bizim. Burada kalacak ve yok etmeye çalıştıkları tüm cumhuriyet kazanımlarımızı geri alacağız. Yaşamın her alanında birbirimizi koruyacak, el ele, gönül gönüle vererek umudu yükselteceğiz. Bu yüzden de öncelikle herkesin onurlu yaşam hakkını savunmamız gerek. Bunun ilk aşaması, insanın kendine olan güvenini arttırmak için, uygun bir iş sahibi olmasıdır. Bunu dert etmeyen, yönetici de siyasetçi de olamaz. İşte bu yüzden diyorum ki, Merkezefendi'de herkesin bir altın bileziği olacak. Hangi kademede olursa olsun, vatandaşımızın tüm kariyer planlamasına dahil olacağız. İşkur sisteminin alt yapısıyla da hareket edeceğimiz bu ofisimizde kariyer danışmanlığı verecek, staj olanakları sağlayacak ve CV Bank kuracağız. Odalar, STK'lar ve dernekler de bu işin içinde olacak. İş arayanla işveren arasında liyakatli bir köprü kuracağız.

KADIN GİRİŞİMCİLERE MİKRO KREDİ İLE MADDİ DESTEK

İş hayatına atılmak için yola çıkan kadınlarımıza, 20 bin ile 200 bin TL arasında maddi destek vereceğiz. Esnek geri ödeme seçenekleri ile kadınlarımızın kısa sürede işlerini büyüteceğiz. Tabi eş zamanlı olarak eğitimlerle, iş yönetimiyle, pazarlama ve finansal okuryazarlık konularında da elimizi üzerlerinden çekmeyeceğiz.

ÖZEL BİREYLER İŞ UYGULAMA MERKEZİ

Özel bireylerimizin iş gücüne katılması, iş hayatına atılması artık hayal değil. Galoş, kağıt bardak, ıslak mendil, promosyon malzemeleri gibi birçok alanda bizim özel çocuklarımıza ihtiyacımız var. Artık her biri bizim maaşlı personelimiz olacak.

ÜRETEREK BÜYÜYEN MERKEZEFENDİ

Üretmeden büyümek olmaz. Merkezefendi'nin ihtiyacı olan her şeyi A'dan Z'ye yüksek kalitede üretecek, ihtiyaçlarımıza göre geliştirecek, istihdam yaratacak, ticareti canlandıracağız. Büyüyen Merkezefendimizin ekonomisiyle vatandaşlarımıza derman olacağız.

PELET ÜRETİM MERKEZİ

Yazın parklarımızdan topladığımız kuru dallar ve yaprakları sıkıştırıp şekillendirerek pelet üretimine başlıyoruz. Elde edeceğimiz peletleri ihtiyaç sahibi ailelere yakacak desteği olarak dağıtırken bu peletlerin makinelerini de üreterek başka belediyeler için de arz oluşturacağız.

TARTAN PİST ÜRETİM MERKEZİ

Kendi parklarımız, koşu ve yürüyüş parkurlarımız için yumuşak ve elastik zemin sunan sentetik tartan pistlerimizi atıl durumdaki araç lastiklerinin geri kazanımıyla yine kendimiz üreteceğiz.

BAHÇE MOBİLYALARI ÜRETİM MERKEZİ

Dış mekanlara uygun malzemelerle dayanıklı, hafif, bakımı kolay bahçe mobilyalarımızı da yine kendimiz üreteceğiz.

Tasarım ve modellemesinden, montaj ve yüzey kaplamasına kadar üretim bandımızla hem istihdam yaratacağız hem de ekonomimizi güçlendireceğiz.

KONTEYNER ÜRETİM MERKEZİ

Dayanıklı, taşınabilir, tasarım ve mühendislik standartlarına uygun konteynır üretim bandımız yine bu dönemde faaliyete geçecek üretim merkezlerimizden biri. Çevre dostu olacak çöp konteynırlarımızla bütçemizde tasarruf sağlayacağız.

YEŞERDİKÇE BÜYÜYEN MERKEZEFENDİ

Biz Merkezefendi'ye çok iyi bakıyoruz. Geçtiğimiz 5 yılda 119 yeni park yaptık. Yeşil alan metrekaremizi 892 bin metrekareden 1,5 milyon metrekareye çıkardık. Biz Merkezefendi resmine uzaktan baktığımızda yemyeşil bir dünya görmek için çalışıyoruz. Tabii bu yeşil alanların artırılması demek atıl durumdaki bu alanların güvenliğini sağlamak demek, havasını değiştirmek demek. Hayat pahalılığına karşın çok daha ekonomik hizmetlerimizle uzun ve keyifli vakit geçirmek demek.

ÖZGÜRLÜK PARKI                     

Bildiğiniz Zindan Deresini, 6 mahallenin buluşma noktası olacak Özgürlük Parkı'na dönüştürüyoruz. 2 kilometre uzunluğunda 101.800 metrekare alanı ranta değil halka açıyoruz. Mehmet Akif Ersoy, Alpaslan, Merkezefendi, Muratdede, İlbade ve Gümüşçay mahallelerinin kesişim noktası olan parkımız; yürüyüş yolu, bisiklet yolu, çocuk parkları, kamelyalar, oturma alanları ve seyir terası ile keyiflenecek.

LAVANTA VADİSİ

Lavanta bahçesinden Şemikler Doğal Yaşam Parkı'na uzanan yaklaşık 2,5 km'lik alanı birleştiriyoruz. Tamamlandığında 285 dönüm yeşil alana ulaşacağımız parkımız bakım gerektirmeyen kendi kendine yeten bir doğal alan olacak.

BOTANİK BAHÇESİ

Farklı tür ve familyalardan, coğrafi bölgelere özgü bitki koleksiyonlarından oluşan açık-kapalı Botanik Park hayalimizi Merkezefendi'de yeşertmeye hazırlanıyoruz. Seraların da olacağı bu doğal alanlarda yepyeni ekosistemleri yaşatacağız. 7'den 70'e herkesin içinden çıkmak istemeyeceği bir bahçe tasarlayacağız.

GEZGİNLER PARKI

Bir park düşünün. Hem ulaşım araçlarını tanıyıp hem de maddi kaygılar taşımadan keyifle vakit geçirebileceğiniz bir park. Şehrin tam ortasında dev bir geminin içinde gezdiğinizi hayal edin.  Aynı parkın içerisinde simülasyonlarla desteklenmiş devasa bir uçak yer alacak. Yine aynı parkta sizi vagonlarının cebinizle dost cafeler ve restoranlara dönüştüğü bir tren karşılayacak. Ailenizle unutulmaz anılar biriktireceğiniz bu park, ilçemize yeni bir soluk getirecek.

KARAÇAY PARKI

Şemikler, Gümüşçay, Akçeşme ve Gültepe mahallerini birbirine bağlayan 67.254 metrekare alana Karaçay Parkı yapıyoruz. Yine bu parkımızda da yürüyüş yollarından, dinlenme alanlarına, çocuk oyun alanlarından spor alanlarına kadar her şeyi düşündük.

BENİM EN BÜYÜK PROJEM, SEVGİ, HUZUR VE KARDEŞLİK

Şimdi sizlere hiç bitmesini istemediğim, Merkezefendi varoldukça sürecek olan en büyük projemi anlatmak istiyorum. Benim en büyük projem, sevgi, huzur ve kardeşliktir. Bugün herkes Merkezefendi'yi parmakla gösteriyor. Yarın ise herkes bu güzel ilçeyi kalbiyle gösterecek. Beni sabırla, metanetle dinlediğiniz için hepinize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Birlikte kazandık, birlikte yönettik, birlikte geliştik. Şimdi birlikte geleceğimizi kurma zamanı. Haydi Merkezefendi! Ayağa kalk. Heyecanla, umutla, sevgiyle yüksel ve yarınlarını, hayallerini kucakla.