Sema Silkin, "Bu seçim ülkemizin kader seçimidir”

Sema Silkin, "Bu seçim ülkemizin kader seçimidir”

CHP Denizli Milletvekili Adayı Sema Silkin Ün, değişimin şart olduğu aktararak, “Şu an ülkemizin en yetkili insanları sizlersiniz” dedi.

Seçim tarihin yaklaşması ile beraber temposunu iyice artıran Millet İttifakı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Adayı Sema Silkin Ün, seçimlerin önemini anlatmaya devam ediyor. Temas kurduğu herkese tek tek sandıkları işaret eden ve destek isteyen Ün, “Şu an ülkemizin en yetkili insanları sizlersiniz” vurgusunu yapıyor. Geziler sonrasında gazetecilere kısa değerlendirmede bulunan Ün, “Ülkemiz için bir kader seçimindeyiz. . Her seçim mutlaka Türkiye’miz için önemli. Ama bu seçim, Türkiye demokrasiyle mi devam edecek hayatına yoksa otoriter bir sistemle mi devam edecek onun kararının verileceği bir seçimdir. Otoriter bir sistemle devam edecekse, bundan sonra ülkemiz Türkmenistan, Özbekistan ve Kazakistan gibi bir ülke olacak. Ülkemiz, bundan daha öteye gidemez. Ama demokrasi ile barışırsak biz de muasır medeniyetler dediğimiz seviyeye sizlerin yetkileri ile birlikte ulaşmış olacağız” diye konuştu.

“ARTIK VERECEĞİ BİR ŞEY KALMADI”

Bu seçimin kader seçimi olduğu üzerinde duran Milletvekili Adayı Sema Silkin Ün, “Bizim şahıs olarak değil, ülkemizin kader seçimi. Bugüne kadar yetki verdiniz, 22 yıldır yapacaklarını yaptılar. İyi işler için eyvallah! Ama artık vereceği bir şey kalmadı. Yeni ufuklar açamıyorlar. O yüzden bir kere değiştirin ve deneyin. 5 yıl sonra sandık bir kere daha önümüze gelecek. Mutlu olmazsanız, memnun kalmazsanız o zaman 5 yıl sonra ‘Kardeşim, ben sana verdiğim yetkiyi geri alıyorum’ deme iradesi sizde. Pazar günü sandık önümüze gelecek. Şu an ülkemizin en yetkili insanları sizlersiniz. Allah bu demokratik yapıdan bizleri alıkoymasın” şeklinde ifade etti.

“HELAL OYLARINIZI TALEP EDİYORUM”

Satır arasında sandığın önemine değinen Ün, “İnandığımız, güvendiğimiz tek şey sandık” ifadesini kullandı. Milletvekili Adayı Ün, “Bu sandığın önümüze geldiği son seçim olmaması için sizlerin iradenizi bu yönde ortaya koyacağınıza ben inanıyorum. İnşallah o gün hayır duaları ile sandıklarımıza gidelim. En güzel oylarımızı o gün kullanalım. Bizler sandıkta sizlerin oylarına sahip çıkacağız. Milletimizin tercihi ne yönde olursa biz başımızın üstüne koyacağız. Ama bu sefer değişimden yana tercihte bulunmanızı bir kardeşiniz olarak sizlerden rica ediyorum. Sizin nesilleriniz, evlatlarınız ve torunlarınız için ‘Bize nasıl bir Türkiye bıraktınız?’ diyerek yarın size hesap sormayacakları bir güne gitmek üzere önümüzde 4 gün var. Bu 4 günün sonunda inşallah helal oylarınızı ben sizlerden talep ediyorum. Sandıklarımızı hep birlikte koruyalım, sayımları yerinde sizlerde izleyebilirsiniz. Mühürlü olan oy çuvalları teslim edilmek üzere giderken sizlerde bunu takip edebilirsiniz en doğal ve hukuki hakkınızdır. Hepimiz birlik ve beraberlik içerisinde daha güzel günlere gitmek için sandıklarda buluşalım” şeklinde konuştu.