SELİM KASAPOĞLU'NDAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

SELİM KASAPOĞLU'NDAN ÇANAKKALE ZAFERİ MESAJI

DSO Başkanı Kasapoğlu "Cumhuriyet’imizin mimarları yüce ecdadımızın en önemli eserlerinden biri “Çanakkale Zaferi’mizin 108. Yıldönümünü idrak etmenin gururunu yaşıyoruz."

108 yıl önce bugün, bağımsızlığımıza kast eden düşmanlar yüzyıllar boyu hüküm sürüp özgürce yaşadığımız topraklarımıza cebren saldırmış, kendi yurdumuzda milletimizi esir etmek istemiştir. Kahraman ecdadımız buna izin vermemiş, “Ya İstiklâl Ya Ölüm” düşüncesiyle gereken azim ve mücadeleyi göstererek vatan toprağımızı canları pahasına savunmuştur. Milletimizin özgürlük sevdasını ve vatan toprağı gibi kutsal değerlerini idrak etmek için Çanakkale’ye bakılmalıdır. Anadolu’dan Ortadoğu’ya, Balkanlardan Kuzey Afrika’ya kadar kökeni, rengi ve meşrebi ne olursa olsun Mehmetçikler, aynı dava uğrunda Çanakkale’de bir araya gelmişler, aziz vatanımızın topraklarını kutsal kanlarıyla sulamışlardır. Geçmişimizden aldığımız ilhamla şehitlerimizin bize miras bıraktığı bu cennet vatan toprakları üzerinde yaşamanın bilinciyle aziz hatıralarına saygı duymalı ve evlatlarımıza bu bilinci aşılamalı, geçmişimizden aldığımız her dersin, muasır medeniyetler seviyesine giden yolda milletimizin bağımsızlığa olan düşkünlüğü gibi yolumuzu aydınlatan bir ışık olduğunu unutmamalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıldönümünü ve Şehitleri Anma Günü'nü en kalbi duygularımızla kutluyor, Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü, silah arkadaşlarını, vatan toprağımız için gözünü kırpmadan ölüme giden Kahraman Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun.