SEIKO OPTİK’DEN ANLAMLI PROJE

SEIKO OPTİK’DEN ANLAMLI PROJE

Seiko Optik Türkiye, ‘Sağlıklı Gözler, Bilinçli Nesiller’ projesi kapsamında göz sağlığı konusunda farkındalık yaratmak amacı ile eğitim seminerlerine başladı.

Seiko Optik Türkiye, ‘Sağlıklı Gözler, Bilinçli Nesiller’ projesi kapsamında göz sağlığı konusunda farkındalık yaratmak amacı ile eğitim seminerlerine başladı. Projenin ilk buluşması Kartal Sihirli Kalemler Anaokulu’nda gerçekleşti. Seiko Optik Türkiye Göz Sağlığı Danışmanı Op. Dr. Özgür Gözpınar danışmanlığında Türkiye’nin birçok ilinde anaokulu ve ilkokul öğrencilerini kapsayacak proje ile çocukların göz sağlığı konusunda bilinçlenmesi hedefleniyor.

Seiko Optik Türkiye proje kapsamında, eğlenceli etkinliklerle göz sağlığının korunması, erken muayene, beslenme ve dijitalleşen dünyada telefon ve tabletlerden gözlerin korunmasına yönelik çocukları bilgilendirecek. Aynı zamanda içeriğinde göz hakkında eğitici bilgiler veren çeşitli oyun ve boyama etkinliklerinin yer aldığı projeye özel hazırlanan “Gülen Gözler” kitabı çocuklara ulaştırılacak. Proje kapsamında bir yıl içinde Türkiye’nin farklı illerinde 1000 çocuğa ulaşılacak.

Görme bozuklukları, yaşam konforunu olumsuz etkilemesinin yanı sıra vücutta hissedilen birçok rahatsızlığın da temelini oluşturabiliyor. Türkiye’de göz muayenesi yeterince önemsenmemekle birlikte, kullanıcıların büyük bir bölümü de bilinçli değil. Farklı ihtiyaçlar ve yaşam şekillerine göre mercekler geliştiren, üretimin her aşamasında büyük bir hassasiyet ve özenle hareket eden Seiko Optik, uzun yıllardır optik sektöründe çığır açan yeniliklere imza atıyor. Türkiye optik pazarında da ürün gamı ve kalitesi ile öncü marka olan Seiko Optik, toplumun göz sağlığı konusunda bilinçlenmesine yönelik özel projeler geliştiriyor.

Seiko Optik Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Faruk Ulusoy “İstanbul’dan başlayarak Türkiye’nin tüm bölgelerindeki çocuklara ulaşma hedefindeyiz.”

“Gelişmiş ülkelerde gözlük kullanım oranı yüzde 65-80 arasında değişirken bu oran Türkiye’de yüzde 20 seviyelerinde ve yaklaşık 15 milyon gözlük kullanıcısı var” diyen Seiko Optik Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Faruk Ulusoy, “Türkiye’de göz muayenesi yeterince önemsenmemekle birlikte, kullanıcıların büyük bir bölümü de bilinçli değil. Biz bu bilinci mümkün olan en küçük yaştan oluşturmak için bu projeyi hayata geçirdik. Göz hastalıkları önemsenmediğinde bedenimizde birçok rahatsızlığın tetikleyicisi olabiliyor. Çocukluk çağında ortaya çıkarılmayan rahatsızlıklar eğitim sürecini oldukça negatif etkileyebiliyor.  Anaokulları ve ilkokullara giderek göz sağlığı ve gözlük kullanımının önemini çocuklara anlatacağız. Projeye İstanbul’dan başladık ama Türkiye’nin tüm bölgelerine ulaşmak hedefindeyiz”, diyor.

Göz muayenesi her yıl yaptırılmalı!

Sağlıklı bir göz, çocuğun gelişiminin çok önemli bir parçası”. Seiko Optik Türkiye Göz Sağlığı Danışmanı Op. Dr. Özgür Gözpınar, “çocukların göz sağlığını doğduğu andan itibaren kontrol altında tutmak ve dünyaya gelen bebeğin en geç 6 ay içerisinde, devam eden süreçte ise her yıl göz muayenesinin düzenli bir şekilde yaptırılması gerektiğinin altını çiziyor. “Çocuklarda muayene oranı ve bilinci oldukça düşük. Aileler okul öncesi çocukları mutlaka muayene ettirmeli. Okul başarısında göz sağlığı son derece önemli bir konu. Çocuklar ayrıca genel göz sağlığı konusunda iyi bilinçlendirilmeli. Her yaştan birey için neredeyse bağımlılık haline gelen mobil cihaz kullanımı, çocukları da etkisi altına almış durumda. Günümüzde çocuklarda gittikçe artan mobil cihaz ve bilgisayarlar kullanımı, göz sağlığını da ciddi oranda etkiliyor. Uzmanlar aileleri 0-2 yaş arasında çocuğa tablet, bilgisayar ve cep telefonunun hiçbir şekilde verilmemesi gerektiği konusunda uyarıyor. 2 yaşından sonra tüm çocukluk çağı boyunca günde 1 saat ile sınırlanması gerekiyor” diyor.