SEFALET ENDEKSİMİZ SÜRATLE ARTIYOR

SEFALET ENDEKSİMİZ SÜRATLE ARTIYOR

Memleket Partisi Sözcüsü Prof. Dr. İpek Özkal Sayan, Memleket Partisi Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında Tarım Kredi Koopariflerinde yapılan indirimleri değerlendirdi. 

Sayan, “Gelelim Adaletsiz Kalkınma Partisinin son günlerde Tarım Kredi Kooperatifleri üzerinden tribünlere oynamasına! Evet AKP seçim yaklaştığı ve enflasyonu düşüremediği için şov yapıyor, tiyatro oynuyor.” dedi. Sayan sözlerine şöyle devam etti: Bildiğiniz gibi Türkiye’de her şey bir talimata bakıyor. Market ürünlerinin fiyatlarının düşürülmesi için Cumhurbaşkanı marketleri tehdit etmiş, ceza keserim demişti. Olmadı, fiyatlar düşmedi. Şimdi başka bir talimat veriyor. “Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde kırmızı ette yüzde 35 ve 40 çeşit üründe indirime gidilecek” diyor. Böylece vatandaşı koruduğunu iddia edip, sözde marketlere ayar veriyor. Yani “tribünlere oynuyor”. Toplumu kutuplaştırdığı gibi piyasayı da kutuplaştırarak, haksız rekabet yaratarak sorunu çözmüş gibi yapıyor. Bu bize 20 yıldır ülkeyi yönettiğini iddia eden Adaletsiz Kalkınma Partisinin ekonomi politikasının aslında basit bir “talimat politikasından ibaret olduğunu gösteriyor ve bu talimatlar sorunları çözmek bir yana daha da derinleştiriyor. Bir taraftan da alışverişe gidenler; “Bu indirim mi şimdi!” diyerek isyan ediyor. Çünkü indirimin adı var ama kendi yok.

SORUN MARKETLERDE DEĞİL SORUN ÜRETİMDE SORUN TARLADA
Peki muhalefet ne yapıyor? Marketlere mektup gönderiyor. Market sahibi ve yöneticilere ürünlerdeki yüksek fiyatlar nedeniyle mektup yazarak 10 temel ürün için zam yapılmaması talebinde bulunuyor. Biz de bu olanları, iktidar ve muhalefetin oynadığı bu tiyatroyu hayretle ve şaşkınlıkla izliyoruz. İnsanın aklıyla dalga geçiyorlar. Al birini vur ötekine. Buradan parti genel başkanlarına seslenelim! Birlikte çalıştığınız uzmanlarınızı, kurmaylarınızı ve başka kimlere danışıyorsanız hepsini acilen değiştirin! Çünkü hem sorun tespitiniz hem çözüm önerileriniz baştan aşağı yanlış. Sorun marketlerde değil! Sorun tarlada, sorun merada, sorun serada! Sorun üretimde! Sorun tarladan ürünü markete getirmekte, sorun akaryakıt zamlarında!

İKTİDAR VE MUHALEFET TİYATROYU BIRAKIP POLİTİKA ÜRETMELİ
İktidar ve muhalefet olarak Türkiye’yi el ele verip bir uçurumun eşiğine sürüklediniz. Ama biz Memleket Partisi olarak yanlışlarınızı yüzünüze haykırmaya devam edeceğiz ve insanları içi boş politikalarınızla uyutmaya ve kandırmaya çalışmanıza izin vermeyeceğiz! Tiyatroyu bırakın, politika üretin, Türkiye’nin sorunlarını çözecek politikalar! Bizim Memleket Partisi olarak bir tarım ve sulama raporumuz var. Paylaşmaya hazırız! Tüm siyasi partilere de gönderdik. Kimileriyle görüştük. Çünkü bize göre söz konusu vatansa gerisi teferruattır!