Seçim öncesi vaadiniz olan ucuz konut sözleriniz yine balon çıktı

Seçim öncesi vaadiniz olan ucuz konut sözleriniz yine balon çıktı

Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Av. Müjdat İlhan Denizli’de ev kiralarının sadece cep değil artık can yaktığını, halkın aldığı maaştan fazla ev kirası ödediğini söyledi.

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Av. Müjdat İlhan fahiş kiralar nedeniyle halkın çok zor durumda kaldığını belirterek, “Üniversite sınav sonuçları açıklandı, vatandaş çocuğunun üniversiteyi kazandığına sevinemedi. Hükümetin kiralarda yüzde 25 artış sınırı olarak sunduğu çözüm önerisi ise, kiracı ile vatandaşı karşı karşıya getirdi. Mahkemeler kilitlendi. 1 Eylül itibari ile başlayacak olan anlaşmazlık çözüm yöntemi olarak sunulan arabuluculuk uygulamasının ise çözüp olup olmayacağı soru işaretidir” şeklinde konuştu.

Ekonomik krizlerin mutfakta açtığı yangının, konuta da yansıdığını belirten CHP Merkezefendi İlçe Başkanı İlhan, “Vatandaş aldığı maaştan fazlasını kiraya ödüyor. Üstüne üstlük üniversitede okuyan öğrencisi varsa külliyen bitti demektir. Üniversite sınav sonuçları açıklandı vatandaş, çocuğunun üniversiteyi kazandığına sevinemedi çünkü insanlar kendi ev kiralarını ödeyemiyorlar. Devletin bir an önce cep yakan kiralar konusunda çözüm getirmesi, üniversite öğrencilerinin de barınmaları konusunda yurtların artırılması için ivedi olarak hareket etmesi gerekmektedir” diye konuştu.

İktidarın her seçim öncesi ucuz konutlar yapılacağı, kira öder gibi ev sahibi olacakları gibi içi boş vaatlerin, seçim sonrası unutulduğunu hatırlatan İlhan, “Ülkemiz yolgeçen hanına döndü, mevcut evlere de mülteciler yerleştirildi. Kendi vatandaşımız yokluk içinde kıvranırken, asgari ücretle evi nasıl geçindireceğim diye düşünürken aldığı asgari ücretin fazlası kira ödemektedir. Kriz ortamında birbiri ardına yapılan fahiş zamlar, döviz kurunun önlenemez yükselişi konut kiralarına yansıyarak, barınma sorununu derinleştirdi. Ev sahibi olmak hayal olurken, insanlar kiralarını ödemekten aciz hale geldi” şeklinde ifadeler kullandı. 

İlhan, iktidarın bir an önce fahiş kira fiyatlarına bir çözüm getirmesi gerektiğini belirterek, seçim öncesi vaatlerini yerine getirmelerini söyledi. İlhan, “Her seçim öncesi ucuz konut vaatlerinizi, kira öder gibi konut sahibi olacaksınız vaatleriniz yine balon oldu. İnsanlar kiralarını ödeyemiyor. Mutfaktaki yangın tüm konutu sardı. Lütfen seçim öncesi vaatlerinizi yerine getirin. Üniversite öğrencilerimiz için, ücretsiz yurtları çoğaltın. Her gün enflasyonlarla boğuşan halkımızı çaresizliğe sürüklemeyin” dedi