SEÇİM KAYBETMEYEN ADAM, KAZANDI

SEÇİM KAYBETMEYEN ADAM, KAZANDI

28  Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, gelenek değişmedi ve 21 yıldır ülkeyi yöneten, hiçbir seçimi kaybetmeyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüzde 52 oy ile Cumhurbaşkanlığını kazandı. 

Yaklaşık bir aydır stresli ve gergin bir seçim atmosferinin ardından, bugün yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzde 52 oy alarak, seçimleri kazandı. Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 48 oranında oy alabildi. 

2023 Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci tur oylaması için oy verme işlemi saat 17.00'de sona erdi. 60 milyondan fazla seçmen 13. cumhurbaşkanını belirlemek için bugün sandık başına giderek oyunu kullandı. Oy sayma işlemine geçilirken, sandıkların yüzde 100'üne yakını açıldı. Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarıştığı 2. tur seçimlerinin sonuçları bütün kesimlerin beklediği gibi gerçekleşti. Resmi olmayan sonuçlara göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 52.06; Kemal Kılıçdaroğlu ise yüzde 47.94 oy aldı.

14 MAYIS’TA YAPILAN CUMHURBAŞKANI SEÇİMİ’NİN SONUÇLARI

14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanı Seçimi’nin ilk tur oylamasında pusulada 4 aday vardı. 14 Mayıs’ta gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı Seçimi’nin kesin sonuçları YSK tarafından açıklanmıştı. YSK’nın kesin sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan geçerli oyların yüzde 49,52’sini, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88’ini, Sinan Oğan yüzde 5,17’sini, Muharrem İnce yüzde 0,43’ünü almıştı. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), 14 Mayıs’ta yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi’nin kesin sonuçlarına ilişkin kararı, Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlanırken karara göre, 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanı Seçimi’nde adayların hiçbiri geçerli oyların salt çoğunluğunu alamamıştı.