SEBZE VE MEYVELERİ MEVSİMİNDE YEMELİDİR
kaliteli üretime gönül veren çiftçilerin ürettiği, organik sertifikalı ve birbirinden lezzetli ürünleri tüketiciye ulaştırırken, aynı zamanda topraktan gelen tazecik mevsim ürünleriyle sofralara renk
Bahar aylarında sebze ve meyve çeşitliliği zenginleştikçe, sofralar daha lezzetli ve keyifli hale geliyor. Yerli tohumlardan doğal ve organik tarım yöntemleri ile mevsiminde yetiştirilen sebze meyveleri tüketicisiyle buluşturan Datça Murat Çiftliği; enginar, kuşkonmaz, hodan, kazayağı ve meşhur Datça çağlası başta olmak üzere mevsim lezzetleriyle sofraları süslüyor. Bahar mevsiminde doğada kendiliğinden yetişen ısırgan otu, labada ebegümeci, rezene, çiriş, hindiba, turp otu, labada, madımak, kazayağı, gelincik otu, hodan, ışgın, cibes, şevketi bostan ve arapsaçı endemik yabani otlar ise tazeliğiyle yemeklere lezzet katıyor. Kış boyunca hasretle beklenen ve baharı habercisi yeşil erik, malta eriği, karadut, limon, kendine has tadı ve dokusuyla Datça çağla bademi ve devam eden hasat süresinde eklenecek tarla çileği, can eriği gibi özlenen meyve sebzelerle baharın coşkusu sofralara geliyor.
Baharın müjdecisi Datça çağla bademi...
Organik sertifikalı doğal ürünleri ve sürdürülebilir tarım anlayışıyla, tüketicilerin sağlıklı ve güvenilir gıdaya kolayca ulaşmasını sağlayan Datça Murat Çiftliği, mevsimin en taze ürünleriyle her daim lezzet şöleni yaşatıyor. Mevsimin ilk Datça çağla badem hasadı başlarken, taptaze ve lezzet dolu çağlalar Datça Murat Çiftliği’nde yerini alıyor. Datça bademinin yeşil ve körpe hali olan Datça çağla badem meyvesi; yeşil görüntüsü, kendine ait tadı ve eşsiz kokusuyla ilkbaharın gelişini müjdeliyor. Doğal tarım yöntemleriyle ve kimyasal kullanılmadan üretilen doğal Datça çağla bademi, vitamin içeriğiyle bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunuyor. Yıl içerisinde kısa bir süre bulunabilen Datça çağla bademi çiğ olarak tüketilebilmesinin yanı sıra yemek ve salatalara da bambaşka bir tat katıyor.
0 Yorum