Şebnem Bababalım Yağcı Merak Edilenleri Açıkladı

Şebnem Bababalım Yağcı Merak Edilenleri Açıkladı

Denizli’nin İlk Milletvekili Mazlum Bababalım’ın torunu İYİ Parti Denizli Milletvekili aday adayı Şebnem Bababalım Yağcı merak edilenleri açıkladı

Denizli’nin İlk Milletvekili Mazlum Bababalım’ın torunu İYİ Parti Denizli Milletvekili aday adayı Şebnem Bababalım Yağcı merak edilenleri açıkladı.

İYİ Parti Denizli Milletvekili aday adayı Şebnem Bababalım Yağcı Denizli'den uzak olmadığını ve Denizli’de turizm danışmanlığı yaparak bazı otellere birinci sınıf belge alınmasını sağladığını söyledi. 

Siirt'e milletvekili  adaylığı  görevini yaptım 

İYİ Parti Denizli Milletvekili aday adayı Şebnem Bababalım Yağcı, Siyasetle yürüme kararı alarak emekli oldum Partinin çeşitli kademelerinde görev aldım. Genel Başkanımıza destek olmak için kendi memleketimi yazmayarak Ankara’dan 27. dönem aday adayı oldum, çünkü seçilemeyeceğimi biliyordum yeni siyasete başlamışım yeni kişiyim milletvekili olmaya uygun olmadığımı düşünüyordum. Fakat Genel Başkanımızın takdiriyle Siirt'e milletvekili adaylığı görevine atandım. Siirt'te hiç teşkilatımız olmamasına rağmen Meral Akşener ve İYİ Parti’nin varlığını gösterdik. Siyasi hayatımda kadın olarak Siirt'te görev yapmanın büyük bir getirisi oldu. 


15 ilde Kadın kooperatifleri kurduk 
Kadınlara kooperatifleri ve kadına istirham sağlamak üreten kadınlara destek olmak gerekliydi, Genel Başkanımız Sayın Merak Akşener kadın kooperatifleri ile ilgili projesi vardı, bende üreten bir kadın olarak Genel Başkan yardımcımız bana sunduğu projeyi kabul ederek çalışmalara başladım. Kooperatifin adını da "Güneşin Kadınları" olarak adlandırdık. Millet ittifakın belediye başkanlarının sayesinde Türkiye'de 15 tane kadın kooperatifi kurduk. 


İstanbul sözleşmesi geri gelecek

Şiddete maruz kalan kadınlarımız sadece eczanelere giderek kendilerine tedavi sağlıyordu. Bizde hazırladığımız broşürlerimizi eczacılarımıza bırakarak kadınlarımızı bilinçlendirmeye çalıştık. 81 ilde broşürlerimizin formatını eczacılarımıza yollayarak büyük bir çalışma yaptık. İstanbul sözleşmesi kadınların korunması için önemli bir sözleşmeydi. Meclis karar alınarak yürürlüğe girdi, ve mecliste karar alınarak yürürlükten çıkarıldı; demek ki Hükümet kadınların korunmasını istemedi ve İstanbul sözleşmesini meclisten çıkardı ve kadına şiddet olayı da arttı eğer milletvekili olursam İstanbul sözleşmesinin geri gelmesi için elimden gelenini sağlayacağım.

Şebnem Bababalım Yağcı Kimdir ?


1970 Denizli doğumluyum annem ve babam Bababalım Denizli'nin köklü ailelerinden bir asker kızıyım babam havacı subaydı. Babamın görevinden dolayı Türkiye'nin dört yanını dolaştık, babamın emekliliğinden sonra Ankara'ya yerleştik.

Üniversite'yi Ankara'da okudum. Bir şirkette genel müdürlük yaptım. 2017 yılında İYİ Parti'nin kuruluşunda Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener cesurlar hareketinde yer almak için iyiler ailesine katıldım. İlk olarak Ankara ilinde, aile ve çocuktan sorumlu başkan yardımcısının yardımcısı olarak görevini aldım. İYİ Parti Kadın Politikaları Başkan yardımcılığında görev aldım bu görevimi devam etmekteyim.