Sarayköy’ün yıldızları Türkiye’de parladı

Sarayköy’ün yıldızları Türkiye’de parladı

Yıldızlar Geleneksel Düzenlemeli dalda 12 ekip ile yarışan Sarayköy Atatürk Ortaokulu Halk Oyunları ekibi, gösterdiği başarılı performans ile 91,42 puan alarak dalının şampiyonu oldu.

Sarayköy, ezberi bozmadı. Düzce’de düzenlenen Okul Sporları Halk Oyunları Türkiye Finali’nde Sarayköy’ün efeleri ve yarenleri Yıldızlar Geleneksel Düzenlemeli dal Türkiye Şampiyonu oldu. Şampiyonlar ilçe girişinde davul, zurna ve konfetilerle karşılandı.

Düzce’de düzenlenen Okul Sporları Halk Oyunları Türkiye Finali’nde Sarayköy Spor Kulübü Halk Oyunları Topluluğu üyelerinden oluşan Sarayköy Atatürk Ortaokulu Halk Oyunları ekibi de katıldı. Antrenör Ömür Günay’ın koordinesiyle yarışmada marifetlerini sergileyen halk oyunları ekibi, dereceye girebilmek için hakem heyeti önünde ter döktü.

Türkiye şampiyonluk kupasını Sarayköy’e getiren halk oyunları ekibini ilçe girişinde Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Hanifi Esmer, veliler ve öğrenciler; davul, zurna ve konfetiler eşliğinde karşıladı. Efe Meydanı’nda otobüsten inen Sarayköy Atatürk Ortaokulu Halk Oyunları ekibini Başkan Özbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Akhan ve İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Esmer tek tek tebrik etti.

Kalabalık, şampiyonluk kupası ile belediye binası önüne kadar yürüdü. Belediye önünde şampiyon ekip yarışmadaki performansını aratmayacak şekilde halk oyununu sergiledi. Vatandaşlar tarafından uzun süre alkışlandı.

“ŞAMPİYONLUK BİZE YAKIŞTI”
Halk oyunu ekibine başarısından dolayı teşekkür eden Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “ Müziğiyle, figürleriyle, gösterdiğiniz inançla bu şampiyonluğu, bu kupayı, Türkiye’de bir numara olmayı ne kadar çok hak ettiğinizi ben başından bu yana, çalışmalarınızı takip ettiğim için çok iyi biliyorum. Sizlere teşekkür ediyorum. Zeybek, dünyanın en zor, aynı zamanda en güzel oyunudur. Şampiyonluğu da bize yakışmış, hayırlı olsun. Halk oyunları bizim kültürümüz, sanatımız her şeyimiz. Bunu nesilden nesile yüzyıllardır taşıyoruz. Sizlerde buna önderlik ediyorsunuz. Başarıdan dolayı emeklerini sonuna kadar veren gençlerimize, Ömür Günay hocama ve desteklerini hiç eksik etmeyen velilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Akhan, “Okulumuzu ve halk oyunu ekibimizi kutluyorum. Çünkü onlar ilçemizi, ilimizi çok güzel temsil ettiler, gururlandırdılar, adını Türkiye’ye duyurdular. Bu başarıda emeği geçen Ömür Günay hocama ve ekibine, siz değerli velilerimize çok teşekkür ediyorum. Halk oyunları, okul sporları içinde külfetli bir spor dalıdır. Çünkü bir ekip oyunudur. Bu başarıda bize en büyük desteği sağlayan Sarayköy Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’a ve belediyemize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

Atatürk Ortaokul Müdürü Halil Yılmaz, “ Halk oyunlarına gönül veren ve zeybek diyarı olan Sarayköyümüzde bu etkinlikleri yapmamızda bize en fazla yardımı, maddi, manevi desteğini gösteren Sarayköy Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş’a çok teşekkür ediyorum. Düzce’ye gitmemiz 9 saatlik bir yoldu. Başkanımız sağ olsun otobüslerimizi ve orda konaklamamızı sağladı. Ardından ekibimize ve Ömür hocamıza çok teşekkür ediyorum. Sarayköy’ümüz 12 ekibin içerisinde 91,42 alarak birinciliği hak etti” şeklinde konuştu.  

2010 yılından bu yana Sarayköy’de birçok çalışmalarda ve faaliyetlerde görev aldığını belirten antrenör Ömür Günay, “13 yıllık sürede Türkiye birçok dereceleri, şampiyonlukları ve birçok güzellikleri getirdiğimizi düşünüyoruz. Bu sürede hiçbir zaman desteğini esirgemeyen tüm Sarayköy halkı başta olmak üzere Belediye Başkanımız Ahmet Necati Özbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Bülent Akhan, Kaymakamlığımız, Sarayköy personelimiz ve değerli velilerime çok teşekkür ediyorum. Bu başarı sadece bizim değil tüm Sarayköy’ün. Sarayköy’ün ismini tüm Türkiye’ye duyurabildiysek, kültürümüzü yaşatabildiysek ve devam ettirebiliyorsak bunlar sizlerle beraber olduğumuz içindir. Herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.