Sarayköy Belediye Başkanı Konya’nın yüz güldüren projesi hayata geçti

Sarayköy Belediye Başkanı Konya’nın yüz güldüren projesi hayata geçti

Sarayköy Belediye Başkanı Konya’nın yüz güldüren projesi hayata geçti

Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya, ilçe halkının yüzünü güldürecek ilk projesini vatandaşların hizmetine sundu. İş arayan ile işvereni buluşturacak İstihdam Ofisini hayata geçiren Başkan Konya, “Tüm vatandaşlarımıza eşit hizmetin sunulacağı projemiz ile ilçemizde işsizlik sorununun önüne geçeceğiz” dedi. 

CHP’den Sarayköy Belediye Başkanı seçilen Mehmet Salih Konya, göreve başlamasının hemen ardından hizmetlerine başladı. Seçim çalışmaları sırasında verdiği sözlerinden bir tanesi olan ve ilçe halkının ekonomisine de değinecek İstihdam Ofisi projesi hayata geçti.

Sarayköy Belediyesi hizmet binasında oluşturulan İstihdam Ofisinde özel sektör ile iş arayanlar arasında köprü kurulacak. İş arayanların elverişli oldukları işlere yerleştirilmesine, işverenin de istediği iş becerisine sahip personel bulmasına büyük kolaylık sağlanacak.  

İlçede iş bulma sorunu yaşayan vatandaşların sayılarının azalması hedeflenen proje ile birbirinden farklı yüzlerce iş sektörü tek bir yerde toplanacak; iş arayan vatandaşlar ile işveren kısa sürede buluşacak.

EV EKONOMİSİNE VE YAŞAMA ARTI KATACAK 
Vatandaşlara sundukları önemli bir projenin hayata geçmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Sarayköy Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya, “ Vatandaşlarımızın yaşamlarına, ev ekonomilerine, geleceklerine yatırım olacak projeler seçmeye gayret gösterdik. Bu projelerimizden birisi de İstihdam Ofisimizdi. Eğitimlerini tamamlamış, el becerisi çok iyi olup hala keşfedilmeyi bekleyen çok fazla gencimiz var. Onların hayal ettikleri ve becerilerine uygun iş dünyası ile buluşturmak istiyoruz. Ayrıca iş arayan vatandaşlarımızın da kendilerine uygun iş alanlarını bulma noktasında destek olmak istiyoruz” dedi. 

SİYASİ AYRIM GÖZETMEKSİZİN, EŞİT HİZMET
Hayata geçirilen bu önemli projenin tüm Sarayköy halkına eşit şekilde sunulacağını ve siyasi ayrım yapılmayacağının altını çizerek vatandaşlardan takdir toplayan Başkan Konya, “ Hemşehrilerimize eşit ve adil bir hizmet anlayışı içerisinde hiçbir siyasi amaç gütmeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Kapalı kapılar ardında gizli saklı olmadan tüm şeffaflığıyla, iş arayan vatandaşlarımıza yardımcı olacağız. İşverenlerimize de aramakta oldukları kalifiyeli personel bulmaları için aracı olacağız. İlçemizde işsizlik sorununun yaşanmaması için siyasi ayrım gözetmeksizin tüm hemşehrilerimiz ile birlikte hareket edeceğiz. Hedefimize ulaşmak için kararlılıkla çalışacağız” diye konuştu. 

İŞSİZLİK SORUNUNA ÇÖZÜM ÜRETECEK PROJE
İşsizlik sorununa çözüm üretmek istediklerini ifade eden Başkan Konya, “Ülkemizin en büyük sorunu işsizlik, geçim derdi ve hayat pahalılığı.  Her gün onlarca vatandaşımız iş aramak için araştırma yapıyor ancak bulmakta zorluk çekiyor. Sarayköy Belediyesi hizmet binamız içerisinde oluşturduğumuz İstihdam Ofisimizde vatandaşlarımızın niteliklerine göre değerlendirilip çözüm üretilmesi için bu alanda görevli personellerimiz ile çalışmalarımıza başladık. İş arayan vatandaşlarımız olduğu kadar personel arayışında olan işverenlerimizi de İstihdam Ofisimize bekliyoruz. İlçemize, hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.