Sandıktan 2 başkan çıktı…

Sandıktan 2 başkan çıktı…

Adayların seçim öncesi gerçekleştirdiği çalışmalar ve mücadeleler nefes kesti. Bütün gruplar ofis ziyaretleri, firmalarda çalışan ve ilçelerdeki meslektaşlarını ziyaret ederek projelerini anlattılar.

29 Mayıs Pazar günü Denizli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası(SMMMO)’nda gerçekleştirilen seçiminde üç başkan adayı ve listesi kıyasıya yarıştı. Meslek odasında gerçekleştirilen seçime Bağımsız Meslek Grubu Adayı Osman Erdemir, Birleşmiş Grup Adayı Hakan Cengiz  (Meslekte Erdem Grubu, Meslekte Birlik Grubu ve Değişim Grubu olarak tek listede birleştiler) ve Birlik Dayanışma Grubu Adayı Mehmet Sarıgöl listeleri ile katıldı ve sonucundan koalisyon çıktı.

Bağımsız Meslek Grubu Osman Erdemir liderliğinde listesi toplumsal sorumlulukta içeren çalışmalara imza attı. Grup ilçelerdeki meslektaşları ile görüşmeleri, grup adına DOÇEV ile gerçekleştirilen hatıra ormanı dikti. Doçev-Bağımsız Meslek Grubu Hatıra Ormanında her meslektaşının adına bir fidan bağışı yaparak, sertifikalarını meslektaşlarına sundu. Bağımsız Meslek Grubu Yukarı Dağdere Mahallesinde dikilen fidanlar için piknik düzenleyip meslektaşlarının aileleriyle buluşup büyük ve anlamlı bir etkinliğe imza attı. Şenlik havasında fidan dikimleri yapıldı.

Pazar kahvaltıları, firmalarda bağımlı çalışan meslektaşlarının sorunları ile ilgili meslektaşlarını dinledi, öneri ve şikayetlerini alarak ciddi bir çalışma yaptı.  Odanın mevcut yapısı, olması gereken yapısını tek tek meslektaşlarına anlattı.

2 aya aşkın süren seçim çalışmaları ile 28 Mayıs Cumartesi günü saat 10’da Merkezefendi Kültür Merkezi’nde genel kurul toplantısı ile başlaması ile seçim heyecanına dönüştü. Adayların son kez meslektaşlarına seslenmeleri ve listelerini son kez tanıtmalarıyla ertesi günkü seçimi beklemeye geçti.

Pazar günü Denizli SMMMO binasında saat 09.00’da başlayan oy verme süreci saat :17:00’de son buldu. Adayların heyecanla sonuçları beklerken sandıktan yönetimi kuracak çoğunluk çıkmadı. Mali Müşavirler Odasının seçimlerinde 7 kişilik Yönetim Kurulu seçilir. Bu Yönetim Kurulu kendi aralarında Başkanını seçerler. Ancak seçim sonucunda çoğunluk olan 4 kişilik Yönetim Kurulunu hiçbir liste çıkaramadı. Seçim sonuçları Bağımsız Meslek Grubu 2, Birlik Dayanışma Grubu 2 ve Birleşik Grup 3 (Meslekte Erdem Grubu 1, Meslekte Birlik Grubu 1 ve Değişim Grubu 1) Yönetim Kurulu Üyesi çıkardı. Bu sonuca göre hiçbir grup tek başına Başkan seçme yeterliliğine sahip olamadı.

Bunun sonucunda Gruplar arası görüşmelere geçildi. Görüşmeler sonucunda Birlik Dayanışma Grubu ile Bağımsız Meslek Grubu bir ittifak kurarak 4 kişilik Yönetim Kurulu Üyeliğine sahip oldu.

Yönetim kurulu mazbatalarını almalarıyla yönetim kurulu toplantısı sonucunda 1.5 yıl+1.5 yıl olmakla birlikte yeni başkan dönemi belirlendi. İlk 1.5 yıllık dönemi başkanı olarak Birlik Dayanışma Grubu Adayı Mehmet SARIGÖL’ün, ikinci 1.5 yıllık dönemi Bağımsız Meslek Grubu Adayı Osman ERDEMİR olarak belirlendi. İki grubun yaptığı ittifak protokole bağlandı. Eşit şekilde paylaşımlar yapıldı. Disiplin Kurulu Başkanlığına Birlik Dayanışma Grubundan İbrahim SERT, Denetleme Kurulu Başkanlığına Bağımsız Meslek Grubundan Çiğdem GERÇEK seçildi.

 Yönetim şu isimlerden oluşmakta;

Birlik Dayanışma Grubu

·         Mehmet SARIGÖL

·         Özge Özer GÜL

Bağımsız Meslek Grubu

·         Osman ERDEMİR

·         Nuri KARAKUŞ

Birleşik Grup

·         Hakan CENGİZ (Meslekte Erdem Grubu)

·         Ali AVCI (Meslekte Birlik Grubu)

·         Mehmet Yahya Karakılıç (Değişim Grubu)