ŞAİRLER 40. KEZ ŞİİRLERİNİ ALIP GELDİLER

ŞAİRLER 40. KEZ ŞİİRLERİNİ ALIP GELDİLER

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği-YAZARBİR’in geleneksel şiir ve türkü programı “Şiirini Al da Gel/Denizli Şiir Günü” 40.kez gerçekleştirildi. 

Program YAZARBİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu’nun açış konuşması ile başladı. Abdülkadir Uslu; “Denizli Şiir Günü/Şiirini Al da Gel! Şiir ve türkü programımız ilk defa 1 Nisan 2016 Cuma günü akşamı gerçekleştirilmişti. O günden bu güne yaz aylarında ve zaman zaman da pandemi döneminde olduğu gibi zorunlu molalar vermiş olmamıza rağmen düzenli olarak devam ettiriyoruz.

Aile ortamı havasında şairlerin kendi şiirlerini paylaştığı bu programlarımızda saz ve ses sanatçılarımız da programımızı renklendiriyor. Bu programlarımız izleyice açık onu da belirteyim.

Gurur duyduğumuz bir başka konu da üyemiz Şair Ozan Mehmet Dağal abimiz de bizlerin şiirlerini besteleyip bu programlarda seslendirerek bizlerle paylaşıyor. Sağ olsun türkü dünyamıza birbirinden değerli eserler kazandırdı.” dedikten sonra şöyle devam etti: “Bu programlarımızda üyemiz yazarların yayınlanan yeni kitaplarının tanıtımını yaparak imza günleri de düzenliyoruz. Bugün de Genel Sekreterimiz Sadık Dağdeviren son kitabı Türk Edebiyatında Şiir kitabını imzalayacak.

Yine programlarımıza diğer sanat dallarında öne çıkmış ustaları da davet ediyoruz. Kısa söyleşilerle üyelerimizin diğer alanlarda da bilgi sahibi olmasını, sanat insanlarını tanımasını sağlıyoruz. Bugün de Türk fotoğraf sanatının ustalarından Denizlili Sanatçı dostumuz Zeki Akakça konuğumuz. Kısaca fotoğrafı anlattıktan sonra fotoğraf sunumunu ve yine Zeki Akakça imzasını taşıyan bir belgesel film izleyeceğiz.”

Genel Başkan Abdülkadir Uslu “Kısaca belirtmem gerekir ki yazarBİR Dergisi’nin yeni sayısı için çalışıyoruz. Üyelerimizin üye kimlik kartlarının yenilenmesi devam ediyor. Katılımınız için siz edebiyatsever, şiirsever, türküsever dostlarımıza teşekkür ederim. Ayrıca etkinliği yaptığımız bu salonu kullanma fırsatı veren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Osman Zolan Beye de teşekkür ediyoruz.” dedi.

40. Şiirini Al da Gel programında şu şairler kendi şiirlerini seslendirdiler:

Abdülkadir Uslu, Hüsamettin Tat, Sadık Dağdeviren, Serdar Gedizlioğlu, Nazmi Çimenci, Ahmet Alpdoğan, Bayram Günel, Ali Yıldırımer, Köksal Güzey, Mehmet Aslan, Ali Tuluk, İsmail Şimşek, Mehmet Gökçe, Ünal Şahinler, Mehmet Dağal, Hasan Hüseyin Aktaş, Sevim Say, Musa Soyuçok, Ahmet Çölgeçen, Ahmet Sarı, İsmail Gökçe, Musa Akın, Enver Bilki, Yusuf Kabukçu, Aynur Özkan, Yaşar Aydınlık, Hüseyin Say,Sami Şimşek, Selami Arıkan ve Sıddıka İlçin.

Programda çalıp söyledikleri birbirinden güzel türkülerle yer alan sanatçılar ise şu isimlerden oluştu: Ozan Mehmet Dağal, Zehra Sultan Kurban, Hüseyin Keysan, Aynur Özkan.

FOTOĞRAF SANATÇISI ZEKİ AKAKÇA SÖYLEŞİ VE SUNUM YAPTI

Fotoğraf dünyasının tanınan isimlerinden Denizli Laodikya Fotoğraf Topluluğu (LAFOT) lideri fotoğraf sanatçısı Zeki Akakça fotoğraf üzerine mini bir söyleşi yaptı. Zeki Akakça fotoğrafla ilgili kısa bilgiler vererek değişik zamanlarda çekmiş olduğu fotoğraflar üzerinden örnekler verdi.

Akakça: “Fotoğrafta diğer anlarımızda olduğu gibi her an her dakika yeni şeyler öğrenirken yeni şeyler üretmeye ve paylaşmaya devam ediyoruz. Sizlerin sözcük mühendisliği yaparak oluşturduğu şiir gibi biz fotoğraf sanatçıları da ışığı kullanarak anı yakalıyoruz. Fotoğraf da sadece bir tuşa basma işi değildir, her sanat dalında olduğu gibi kurallarına göre hareket ederek duyguyu, düşünceyi, mesajı yansıtma, anı belgeleme ve geleceğe taşıma işidir,” dedi. 

Fotoğrafçılık eğitimi ile ilgili olarak de bilgi vererek şunları söyledi: “Fotoğrafçılıkla ilgili olarak bildiklerimizi paylaştığımız kurslarımız devam ediyor. LAFOT bünyesinde ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli Bünyesinde her yaşta meraklılara açık ücretsiz kurslar veriyoruz. Dileyenler bizimle irtibat kurarak bu kurslara katılabilirler.”

 Fotoğraf sanatçısı Zeki Akakça, söyleşinin ardından değişik dönemlerde çekmiş olduğu fotoğraflardan oluşan bir miktar fotoğrafı izleyicilerle paylaşarak yorumlarını yaptı. Fotoğraf sunumu arkasından da Denizli’nin Beyağaç ilçesinde Sandıras Dağı zirvesinde 7 asırdan bu yana yapılan 'Eren Dede' etkinlikleri ile ilgili Zeki Akakça’nın hazırlamış olduğu belgesel izlendi.

41. BULUŞMA ŞUBATTA

Program sonrasında katılımcılara teşekkür ve katılım belgeleri YAZARBİR Genel Başkanı ABdülkadir Uslu tarafından takdim edildi. 41. Şiirini Al da Gel/Denizli Şiir Günü programı 4 Şubat 2023 günü Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi Salon 4’te yapılacak.