ŞAİRLER 38. KEZ BİR ARAYA GELDİLER

ŞAİRLER 38. KEZ BİR ARAYA GELDİLER

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği’nin (YAZ-AR-BİR) 38. Şiirini Al da Gel/Denizli Şiir Günü programı Denizli Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Yaz-Ar-Bir Genel Başkanı Abdülkadir Uslu açış konuşmasında Ekim ayındaki etkinliği kitap fuarı ile aynı tarihe denk gelmesi nedeniyle iptal ettiklerini ve bir aylık aradan sonra 38. Şiirini Al da Gel Denizli Şiir Günü dinletisinde buluştuklarını belirtti.

Genel Başkan Uslu sözlerine şöyle devam etti: “Bildiğiniz üzere derneğimizin kültür, sanat ve edebiyat dergisi YAZARBİR’i uzun bir aradan sonra tekrar yayınlamaya başladık bugün ikinci dönemin ilk sayısını sizlere takdim edeceğiz. Dergimiz imece usulü yayınlanıyor. Şiirlerimiz, öykülerimiz, yazılarımız ve maddi katkılarımızla ortaya çıkan bu dergimiz sizlerin istediği sürece yayınlanacak. Üyelerimize ücretsiz olarak ulaştırdığımız dergimize katkılarınızın devamını bekliyoruz.”  

Abdülkadir Uslu, etkinliğe katılanlara ve kendilerine etkinlik salonunu kullanma imkânı veren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a da teşekkür etti. Açılış konuşmasından sonra programa geçildi. Programın sunumunu ise dernek genel sekreteri şair Sadık Dağdeviren gerçekleştirdi.

38. Şiirini Al da gel programında şu şairler kendi şiirlerini yorumladılar:

Abdülkadir Uslu, Hüsamettin Tat, Sadık Dağdeviren, Ahmet Sarı, Ünal Şahinler, Bayram Güneri, Ahmet Çölgeçen, Sevim Say, Mehmet Aslan, Ali Tuluk, Aynur Özkan, Hatice Sönmez, Hüseyin Gümüş, Musa Akın, Nazmi Çimenci, Mustafa Öz, Sami Şimşek, Mustafa Demirci, Selami Arıkan, İsmail Gökçe, Hasan Hüseyin Aktaş, Yaşar Aydınlık, Hüseyin Say ve Mehmet Menteşe.

Sanatçılar Hüseyin Keysan ve Aynur Özkan da çalıp söyledikleri birbirinden güzel türküleriyle programda yer aldılar. Etkinlik sonrası katılımcılara Genel Başkan Abdülkadir Uslu tarafından katılım belgesi ve YAZARBİR dergisi takdim edildi.

“39. Şiirini Al da gel Denizli şiir günü” 3 Aralık Cumartesi günü saat:13.00’te Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi, Salon:4’te yapılacak.