Şahin Tin : Yapılandırma Milletimize Hayırlı Olsun

Şahin Tin : Yapılandırma Milletimize Hayırlı Olsun

Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin : Yapılandırma Milletimize Hayırlı Olsun dedi ve kısa bir yazılı açıklama yaptı

Ak Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin : Yapılandırma Milletimize Hayırlı Olsun dedi ve kısa bir yazılı açıklama yaptı.

Gazi Meclisimizde yapılan görüşmelerin ardından kabul edilen vergi ve prim borçlarını yapılandırmaya imkan tanıyan Kanun Resmi Gazete’de bugün yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yapılandırma internet üzerinden ya da vergi dairesinden kolayca yapılabilecek.

Hayırlı olsun.

Kanunla, Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, KDV, MTV, ÖTV, tüm idari para cezaları, KYK borçları, Hazine alacaklarını kapsayan vergi borçları yapılandırılacak. TOBB, TESK, Türkiye Barolar Birliği, TÜRMOB, ihracatçı birliklerinin aidat ödemeleri de yapılandırmaya dahil olacak.

Belediyelere bırakılan taşınmaz kiralamaları ve irtifak hakkı tesisinden kaynaklanan alacakları yapılandırma kapsamına alınacak. SGK’nın takibinde olan 31 Ağustos'tan önce tespitleri yapılan ve yapılandırma son başvuru tarihine kadar kesinleşenler de yapılandırmadan faydalanacak.

İşsizlik ödeneğinden yararlandırılanların, işten ayrılmalarını takip eden 90 gün içinde işe girmeleri ve 12 ay süreyle kesintisiz hizmet akdine tabi çalışmaları halinde, işsizlik ödeneğinden yararlandıkları süre için hesaplanacak uzun vadeli sigorta primleri Fon’dan karşılanacak.

Kadın, genç ve mesleki yeterlilik belgesi sahiplerinin istihdam edilmesi halinde sağlanacak destekler, kısa çalışma ödeneği süre uzatımı, Kovid-19 salgının sektörler üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılması ve daha birçok kolaylığı beraberinde getiren düzenleme hayırlı olsun.