ŞAHİN TİN “EMEKÇİ VE EMEKLİMİZİN YANINDAYIZ”

ŞAHİN TİN “EMEKÇİ VE EMEKLİMİZİN YANINDAYIZ”

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, en düşük emekli maaşı ve geçici işçi düzenlemesinin TBMM Genel Kurulundan geçtiğini söyledi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, en düşük emekli maaşını 7 bin 500 liraya, emeklinin bayram ikramiyesini 2 bin liraya çıkarak ve geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren kanun teklifinin Meclis Genel Kurulunda kabul edildiğini söyledi. Milletvekili Şahin Tin, bu düzenlemenin emekliler, geçici işçiler, muharip gaziler, kurum tabipleri ve yüksek yargı mensuplarının haklarında önemli iyileştirmeler getirdiğini belirtti. 

“EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI VE BAYRAM İKRAMİYELERİNİ ARTIRDIK”

Sosyal devlet anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Milletvekili Şahin Tin; “Emeklimizin hakkını koruyoruz. Başta emeklilerimiz olmak üzere vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmeme ve kayıplarını telafi etme konusunda kararlıyız. Bu kapsamda 40 bini aşkın emeklimizi ve ailelerini ilgilendiren en düşük emekli maaşını 5 bin 500 liradan 7 bin 500 TL’ye yükselttik. Yine bu düzenlemeyle emeklilerimizin bayram ikramiyelerini de %82 zamla bin 100 liradan 2 bin TL’ye çıkarttık. EYT kapsamında emekli olacaklar dâhil olmak üzere bu düzenlemeden toplam 15,6 milyon emeklimiz faydalanacaktır. Emeklimizin hakkını her daim koruyacak ve onları yalnız bırakmayacağız” dedi.

“EMEĞİN HAKKINI GÖZETİYORUZ”

Vatana fedakârca hizmet eden gazilerin haklarını koruma konusunda da önemli adımlar attıklarını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Gazilerimize ödenen aylıkları asgari ücret düzeyine çıkartıp gazilerimiz arasındaki aylık farklılıklarını da ortadan kaldırdık. Gazilerimizin aylıkları düzenlemeyle ek ödeme dâhil 8 bin 847 TL’den az olmayacaktır. Bu arada güvenlik korucularımıza da verdiğimiz sözümüz tutarak emekli aylıklarını yükselttik. Bu kapsamda kahraman güvenlik korucularımızın emekli aylığı 7 bin 500 TL’den az olmayacak. Ayrıca yüksek yargı mensuplarının ek tazminatları, yüksek hakimlik tazminatları, aylık oranlarında önemli iyileştirmeler yapıldı. Kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilen uzman tabip ve tabip kadrolarında bulunanlar arasında ücret dengesini sağladık. Yine emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili işlemlerin hızlandırılması için oldukça yoğun mesai harcayan SGK çalışanlarımıza da ilave fazla mesai ücreti verilmesi yönünde düzenlemeye ek madde ihdas ettik. Sosyal devlet olmanın gereklerini sırasıyla yerine getirmeye, milletimize hizmeti en nitelikli şekilde sunma gayretimizi sürdürüyoruz” dedi.

“GEÇİCİ VE MEVSİMLİK İŞCİLER KADROYA ALINIYOR”

Düzenleme kapsamında kurumların ihtiyaçları doğrultusunda geçici işçi çalıştırma süresinin artırıldığını belirten Milletvekili Şahin Tin; “Hayata geçirilen düzenleme ile geçici iş pozisyonlarında çalışan emekçilerimizin çalışma sürelerini aynı vize dönemi içinde 11 ay 29 güne kadar uzatılmasına imkân sunuyoruz. Bu sürenin belirlenmesi hususundaki yetki ise idare, kurum ve kuruluşun bağlı veya ilgili bakanlıkta olacak. Bununla birlikte idare, kurum ve kuruluşlar tarafından çalıştırılan geçici işçilerimizin, çalıştırıldıkları iş yerlerinde geçirdikleri hizmet süresi esas alınarak bu işyerlerinde boş olan sürekli işçi kadrolarına geçişlerine imkân sunuyoruz. Bu düzenleme ile geçici ve mevsimlik statüde çalışan işçilerimizin mağduriyet yaşamalarının önüne geçmiş oluyoruz” dedi. 

“ÜSTÜN FEDAKÂRLIK MADALYASI VE ÜSTÜN FEDAKÂRLIK NİŞANI VERİLECEK”

“Yaşanan felaketlerde devlet millet el ele vererek nice mücadeleler ortaya koyarak zorlukların üstesinden geldik. Mağduriyetleri hep birlikte bertaraf etmek için büyük gayretler sarf ettik. Yaralarımızı birlik, beraberlik ve dayanışmamız ile sardık. Bu fedakârlıkların unutulmaması için her türlü adımı atıyoruz” diyen Milletvekili Şahin Tin; “Deprem, yangın, sel gibi afetler ve tehlikeli salgın hastalıkların ortaya çıkmasının önlenmesinde veya bunlarla mücadele edilmesi ile meydana gelen zararların giderilmesinde çalışmalar yapanları asla unutmayacağız. Sundukları katkılarla üstün feragat, fedakârlık, başarı ve yararlık gösteren Türk vatandaşlarımıza Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası verilmesinin yolunu açıyoruz. Bu düzenleme kapsamında yabancı kişilere de Cumhurbaşkanı kararı ve tevcihi ile Üstün Fedakârlık Nişanı verilmesine imkân sunuyoruz” dedi.

“İŞSİZLİK ÖDENEĞİ TAHSİLİNDEN TERKİN EDİLECEK”

Milletvekili Şahin Tin, açıklamasının sonunda 31 Aralık 2012 tarihi ve öncesi döneme ilişkin işsizlik ödeneğinden kaynaklanan fazla ve yersiz ödemelerden yürürlük tarihi itibariyle tahsil edilmemiş olanların terkin edileceğini de belirtti. Şahin Tin, “Fazla ve yersiz ödemeler dava ve icra takibine konu edilmiş ise tüm ferileri ile birlikte terkin edilerek dava ve icra dosyalarının takip ve tahsil işlemlerine son verilecek” dedi.