ROBOTİK KODLAMA AKADEMİSİ SINAV SONUÇLARI BUGÜN AÇIKLANIYOR

ROBOTİK KODLAMA AKADEMİSİ SINAV SONUÇLARI BUGÜN AÇIKLANIYOR

Merkezefendi Belediyesi’nin Hacı Şakir Meliha Nilüfer Öz Ortaokulu’nda kurduğu Robotik Kodlama Akademisi’ne giriş için hafta sonunda sınav yapıldı.

Merkezefendi Belediyesi’nin Hacı Şakir Meliha Nilüfer Öz Ortaokulu’nda kurduğu Robotik Kodlama Akademisi’ne giriş için hafta sonunda sınav yapıldı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi’nde 419 öğrencinin girdiği sınavda öğrencilere başarılar dilerken sınav sonuçlarının da bu akşam saat 17.00’de açıklanacağı bildirildi.

Merkezefendi Belediyesi’nin eğitime verdiği destekler çerçevesinde Denizli’de bir ilki gerçekleştiriliyor, Hacı Şakir Meliha Nilüfer Öz Ortaokulu’na tam donanımlı bir bilişim laboratuvarı kuruluyor. Bu çerçevede kurulacak olan Robotik Kodlama Akademisi sınavının ikinci oturumu hafta sonunda gerçekleştirildi. Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi’nde 419 öğrencinin girdiği sınavda öğrencilere başarılar dilerken sınav sonuçlarının da 14 Mayıs Saat 17.00’de açıklanacağı bildirildi.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Merkezefendi Belediyesi olarak bugüne kadar en çok yatırımı eğitim alanına yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Çocuklarımız bizlerin, bu milletin ve bu devletin geleceği. Onların en iyi şekilde okumaları için her şeyi yapıyoruz. Robotik Kodlama Akademisi ile kısa vadede teknolojik farkındalık, mobil uygulama ve program üreten; uzun vadede ise teknoloji üreten, alanında uzman olan, yükü sırtlanacak, beyin takımına katılacak nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Sınavda başarılı olan 20 öğrencimiz Hacı Şakir Meliha Nilüfer Öz Ortaokulu’nda kurulacak olan tam donanımlı bilişim laboratuvarında eğitimlerini alacak. Öğrencilerimiz 2018-2019 eğitim öğretim yılı sonunda da Vestel City’deki 600 mühendisin çalıştığı ARGE biriminde staj yapma imkânına sahip olacaklar. Sınava katılan bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

ROBOTİK KODLAMA AKADEMİSİ’NDE NELER OLACAK?

İlçe sınırlarındaki 32 ilkokuldan 4 bin öğrencinin katıldığı sınavda başarılı olan 20 öğrenci, haftalık normal müfredat derslerinin yanında 15 saatlik bir program verilecek. Başarılı öğrenciler bu programda, algoritma, kod yazma, mobil uygulama oluşturma, 3D çizim ve görüntü işleme ile robotik ve elektronik uygulamaları görecek ve öğrenecekler.