Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Ramazan Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Mesajında, 6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen asrın felaketi ile dayanışmanın, birlik olmanın, sevginin ve iyiliğin değerinin bir kez daha görüldüğünü ifade eden Rektör Prof. Dr. Kutluhan, bu mübarek ay ve günlerin barış, huzur ve esenlik getirmesini temenni etti.
Rektör Kutluhan bayram mesajı olarak şu cümleleri paylaştı:


“Bu yıl Ramazan Bayramı’na buruk bir sevinç ile giriyoruz. 6 Şubat 2023’te arka arkaya gerçekleşen ve on bir ilimizi etkileyen yıkıcı depremler on binlerce insanımızı kaybetmemize, çok sayıda insanımızın ise yaralanmasına neden oldu. Öncelikle Ramazan Bayramı vesilesiyle hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza tekrar Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum. 

Asrın felaketi tüm insanlığa dayanışmanın, birlik olmanın, sevginin ve iyiliğin değerini bir kez daha gösterdi. Tüm dünya bu felaketten etkilenen vatandaşlarımıza destek vermek için çabalarken Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bir milletin nasıl birlik ve beraberlik içinde olabileceğinin en güzel örneklerinden birini verdi, vermeye devam ediyor. Ne mutlu ki mübarek Ramazan ayının ruhunu ve taşıdığı anlamı tam anlamıyla yansıtan süreçlere tanık oluyoruz. 

Nihayetinde gönüllerimizde önemli yer tutan; sevgi, saygı, hoşgörü, dayanışma, birlik olma gibi ulvi değerleri hissetmeyi sürdüreceğimiz Ramazan Bayramı’na erişmenin mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz. Ramazan birliktir, kardeşliktir, yardımlaşmaktır, paylaşmaktır. Aynı zamanda Ramazan vefadır, sevgidir, umuttur. 

İşte bu nedenle Ramazan Bayramı’mızda bu duygu ve davranışları daha da güçlendirmeli, ülke olarak birliğimiz ve bütünlüğümüzü özellikle deprem bölgesine desteklerimiz aracılığıyla daha da artırmalıyız. Çünkü bayramlar kardeşliğin daimi olduğu, sevgilerin birleştiği mutlu, umutlu ve sevgi dolu olmamız için bizlere güç veren önemli değerlerimizdir. 

Ramazan Bayramı vesilesiyle tutulan oruçların, verilen fitrelerin, yapılan ibadet ve duaların Allah katında kabul olmasını diliyorum. İçinde bulunduğumuz bu mübarek ay ve günlerin, başta ülkemize, İslam dünyasına ve tüm insanlığa barış, huzur ve esenlik getirmesini, dünyada ve ülkemizde yaşanan acıların sona ermesini, depremzede vatandaşlarımızın bir an önce normal hayatlarına dönmelerini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşünceler ile başta ülkemiz olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Ülkemizde huzur içinde bayram kutlayabilmemize vesile olan, mukaddes değerler uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizi minnetle yâd ediyorum.

Selam ve Saygılarımla”