Rektör Kutluhan’dan Kurban Bayramı Mesajı

Rektör Kutluhan’dan Kurban Bayramı Mesajı

Kutluhan "Bayramlar, hoş görme temeline dayanan, manevi iklimleriyle bizleri sarmalayan, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel anlarının yaşandığı müstesna günlerdir."

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda şunları ifade etti: “Sevgi ve kardeşliğin, birlik ve beraberlikle yoğrulduğu bu özel günler, toplumumuzda mazi ile atinin arasında güçlü bir gönül bağıdır. Ülkemiz ve tüm İslam âlemi için manevi değerlerin pekiştirildiği Kurban Bayramı, dargınlıkların, küskünlüklerin yükünden kurtulmak için bulunabilecek en anlamlı fırsattır. Vefa, şefkat ve merhamet duygularıyla bürülü günlerin oluşumunda bizlere ulvi değerleri işaret eden bu bayram, paylaşmaya ve de yardımlaşmaya açılan önemli bir kapıdır. 

Bu yılki Kurban Bayramı’na ulaşmanın mutluluğunu buruk bir şekilde yaşadığımızı belirtmek ister; 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin bizlerde oluşturduğu hüzün ve acı ile hayatını kaybeden her bir vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına, milletimize ve Yüce Türk milletine başsağlığı dilerim. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Kurban Bayramı’nın paylaşıma ve huzura vesile olmasını diliyor; başta akademik ve idari mesai arkadaşlarım, sevgili öğrencilerimiz, kıymetli Denizli halkı olmak üzere tüm İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum."