Rektör Kutluhan’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Rektör Kutluhan’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

“Bugün, yüce ve asil Türk ulusunun yeniden dirilişi olan 30 Ağustos 1922 Büyük Taarruz Zaferi’nin 101’inci yıl dönümünü kutlamanın heyecanını ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. 

Mazisi eşsiz kahramanlık, zafer ve şerefle dolu aziz milletimizin, topraklarımız uğruna verdiği zorlu Kurtuluş Savaşı mücadelesinin başarıyla sonuçlandığı gün olan 30 Ağustos 1922, tüm dünyanın “bitti” dediği yerde, Türk milletinin kurtuluşunu bir kez daha haykırdığı gündür! 26 Ağustos 1071’de Malazgirt’te açılan Anadolu kapılarının sonsuza dek Türk yurdu olarak kalacağının tüm dünyaya ilan edildiği gün olan 30 Ağustos Zaferi, büyük bir askeri başarı olmasının yanı sıra tüm imkansızlıklara rağmen milletimizin yekvücut dimdik ayakta kalabildiği bir bağımsızlık meşalesidir.  

Ülkemizin ve Devletimizin temellerinde var olan yüksek ruh ve şuur, dört bir yanı şehit kanlarıyla sulanmış cennet vatanımızın her bir ferdinde yurt sevgisi ve özgürlük duygularıyla can bulmaya devam edecek; bu aziz milleti sahip olduğu mukaddes değerler etrafında ebediyete değin birleştirecektir. Çünkü bu asil millet, Malazgirt’i, Kut’ül-Amare’yi, Çanakkale’yi, Sakarya’yı, İstiklal Harbi’ni ve nicelerini yaşamış ve kahramanlık destanlarını kanları ile tarihimize yazdırmıştır. 

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu ve İstiklal Harbi’mizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bizlere armağan eden aziz şühedamızı ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, kendilerine şükranlarımı sunuyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun!