Rektör Kutluhan: “Yapay zekâya her birimin uyum sağlaması açısından her birimi teşvik ediyoruz”

Rektör Kutluhan: “Yapay zekâya her birimin uyum sağlaması açısından her birimi teşvik ediyoruz”

Rektör Kutluhan: “Yapay zekâya her birimin uyum sağlaması açısından her birimi teşvik ediyoruz”

(İHA) - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, üniversitenin ev sahipliğinde gerçekleştirilen televizyon programı hakkında açıklamalarda bulundu. Denizli’nin üniversitesi ve sanayisi yönünden önde gelen iller arasında bulunduğunu ifade eden Kutluhan, “Yapay zekâya her birimin uyum sağlaması açısından her birimi teşvik ediyoruz” dedi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, NTV’de yayınlanan “Bakış” programının Pamukkale Üniversitesi’nde çekimlerinin tamamlanmasının ardından açıklamalarda bulundu. Programın ikinci çekiminin kendilerine teklif edilmesinin ardından teklifi hemen kabul ettiklerinin ifade eden Kutluhan, “Üniversitemiz, buradaki konuşulan konular noktasında hassas olduğu noktalar. İlk program Konya’da yapılmış. İkinci program, Denizli’de yapıldı. Denizli hem sanayisi hem de Pamukkale Üniversitesi ile önde gelen iller arasında olmasından dolayı ben kendilerine teşekkür ediyorum. Görüldüğü gibi; Denizli’nin ticareti ve sanayisi, kent, sigorta, üniversite, bankacılık ve sigortacılık, meslek yüksekokullarımız detaylı bir şekilde konuşuldu. Biz de üniversite olarak farkımızı anlatma fırsatı bulduk. En önemli farkımızın eğitim modellerinde olduğunu ifade ettik. Yapay zekâ, robotik teknolojiler ve büyük veri her alan için geçerli hale gelmiştir. Muhasebe okulunu dijital muhasebe okuluna çevirmekten ziyade biz, muhasebe programımızın içeriğini dijitalleşmeye çevirmeye yeğledik. Bu noktada çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Yapay zekâya her birimin uyum sağlaması açısından her birimi teşvik ettiklerini söyleyen Kutluhan, sözlerine şöyle devam etti:
“Yine aynı şekilde büyük veri konusunda birimlerimizin programlarını oluşturmaları sağlamak için yola çıktık. İnşallah birkaç yıl içerisinde meyvelerini göreceğiz. NTV, ulusal kanallarımızın başında gelmektedir. Orada bu programın yayınlanması, Denizli’nin ve Üniversitemizin bu programda konuşulması bizi mutlu edecektir. Böylesi programların Denizli’ye daha sık gelmesi noktasında biz hazır olduğumuzu kendilerine bildirdik. Bilindiği üzere, Üniversitemiz, şehir ile bütünleşmiş bir üniversite. Denizli Ticaret Odası, Denizli Sanayi Odası, Denizli İhracatçılar Birliği ve Denizli Ticaret Borsası başta olmak üzere birçok alanda odalarımız ile iş birlikleri yapıyoruz. En son gerçekleştirdiğimiz iş birliğinde Denizli Sanayi Odamızın başlattığı model fabrikaya Teknokent ile ortak olarak iş birliğimizi perçinlemiş olduk.”