Rektör Kutluhan: “PAÜ olarak Denizli’ye Gönül Borcumuz Var”
Yeni eğitim-öğretim yılı öncesi meslek yüksekokullarının ihtiyaçlarını belirlemek üzere incelemelerine devam eden Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Buldan Meslek…
Yüz yüze eğitimin başlayacağı 2021-2022 Akademik Yılı öncesi, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, meslek yüksekokullarının ihtiyaçlarının belirlemek üzere gerçekleştirdiği ziyaretlere Buldan MYO ile devam etti. Rektör Yardımcıları; Prof. Dr. Necip Atar ve Prof. Dr. İbrahim Kısaç’ın da katıldığı Buldan ziyaretinde, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve beraberindekiler ilk olarak Buldan Belediyesi El Sanatları & Kültür Merkezi (BELKÜM)’de Buldan Kaymakamı Murat Sarı, Babadağ Kaymakamı Âdem Karataş ve Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahir Şevik ile bir araya geldi. Buradaki ziyarette belediye şeref defterini imzalayan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “Sayın Belediye Başkanımızın samimi misafirperverliğinde Pamukkale Üniversitemizin meslek yüksekokulu çerçevesinde ‘Acaba Buldan’ımıza daha neler yapabiliriz’ duygu ve düşüncesinde; Buldan’ı, Belediye Başkanımızı ve çok değerli Buldan halkını çok sevdim. Herkes sıhhat ve selametle kalsın” ifadelerini kullandı.
Buldan ziyareti; BELKÜM dokuma ve cam işleme atölyesi, restorasyonu tamamlanan, Dokuma Pazarı Caddesi ve Beyler Konağı’nın gezilmesi ile devam etti. Buradaki ziyaretin ardından heyet, Buldan Meslek Yüksekokulu’nda Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Gizem Karakan Günaydın ve yüksekokul öğretim üyeleri ile bir araya geldi. Burada gerçekleştirilen toplantıda, ilk olarak Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Gizem Karakan Günaydın’dan bölümler ile yüksekokulun fiziki ve teknik altyapısı hakkında bilgi alan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, daha sonra öğretim üyelerinden gelen talepleri dinledi.
Başkan Şevik: “Önümüzdeki dönem için üniversite-belediye iş birliği konusunda ümitlendim”
Toplantıda konuşma yapan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Fahir Şevik, PAÜ Buldan MYO’nun kurulduğu ilk günden itibaren yanlarında olduğunu hatırlatırken, ziyaretlerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan’ın şahsında Üniversite Üst Yönetimine teşekkürlerini iletti. Başkan Şevik konuşmasının devamında “Önümüzdeki dönem için üniversite-belediye iş birliği konusunda ümitlendim. Biz belediye olarak tekstil ve mimari restorasyon alanında, Buldan’ın kültürel değerlerin yaşatıldığı örnek ilçelerden biri olması adına her zaman üniversitemizin hizmetindeyiz.” şeklinde konuştu.
Rektör Kutluhan: “Denizli çalışkan bir il. Bizim, Pamukkale Üniversitesi olarak bu insanlara gönül borcumuz var”
Toplantıda konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Denizli’nin çalışkan bir il olduğunu hatırlatırken, Pamukkale Üniversitesi olarak Denizli için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Rektör Prof. Dr. Kutluhan konuşmasına şöyle devam etti. “Bizim, Pamukkale Üniversitesi olarak bu insanlara gönül borcumuz var. Buldan bizden ne istiyor? Bunu öğrenmek ve neler yapabileceğimizi konuşmak için burada toplandık. Bilimi takip eden, litaretürü takip eden kurumlar üniversitelerdir. Biz, meslek yüksekokullarında sadece ders anlatan lise düzeyi eğitimin dışına çıkmalıyız. Ülkemizin kalifiye eleman ihtiyacını karşılar durumda olmalıyız. Bizim mimari restorasyon bölümü öğrencilerimiz, o sokaklarda çalışsın. Restorasyonu yerinde, deneyimleyerek öğrensin. Hedefimiz, en iyi Restoratörlerin, bizim üniversitemizden çıkmasıdır. Belediye Başkanımız ile birlikte projeler geliştirirsek, Buldan Türkiye’ye örnek ilçelerden biri olabilir. Dünya’nın her yerinden turistler bu tarihi ve kültürel zenginlikleri görmek için buraya gelir”
Rektör Kutluhan: “Öğrencilerimiz, bu eğitim modeli ile mesleki anlamda daha özgüvenli olarak iş hayatına başlayacak”
Konuşmasının devamında gelecek yıl devam edecek olan hoca-öğrenci buluşması eğitim modeli konusuna değinen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, uygulamanın ağırlıklı olduğu bir eğitim modelini benimsediklerini söyledi. İnternet üzerinden dersi dinleyen öğrencinin hocası ile bir araya geldiğinde dersle ilgili problemleri tartışmasının ve uygulamalı eğitimlerin sürelerinin arttırılmasının, PAÜ öğrencilerinin, mezuniyet sonrasında mesleki anlamda daha özgüvenli olarak iş hayatına başlamalarına katkı sağlayacağını dile getirdi.
Rektör Kutluhan: “Hocalarımız, sektörün talepleri doğrultusunda, deneyimlerini ortaya öyle bir koymalı ki üreticimiz, bu yeni rekabetçi ürünler ile dünya pazarında söz sahibi olmalıdır”
Konuşmasına moda tasarım programının, Buldan için ekonomik ve kültürel değere sahip olan Buldan dokuması adına, önemine değinerek devam eden Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “Buldan dokuması için önemli olan peştamal tasarımı konusunda okul olarak bir şey yapmalıyız. Şal, kravat, havlu, bornoz gibi farklı ürün türlerinde, yeni tasarımlarla yeni bir soluk getirmeliyiz. Hocalarımız, sektörün talepleri doğrultusunda, bu alandaki deneyimlerini ortaya öyle bir koymalı ki üreticimiz, bu yeni rekabetçi ürünler ile dünya pazarında söz sahibi olmalıdır. Buldan gibi geçmişi tekstil ile dolu bir ilçede, moda tasarımcıları ve üreticileri arasında bir bağ kurmalıyız. Üreticilerin ufuklarını açacak peştamal tasarımları ortaya çıkarmalıyız” dedi.
Yeni İş Birliklerinin Kapısı Aralandı
Toplantı, Buldan’da restorasyonu devam eden yapı ve sokaklarda üniversite-belediye arasında yapılabilecek iş birlikleri konularının ele alınması ile devam etti. Gerek çizimde gerekse restorasyonda Buldan MYO Mimari Restorasyon Programı öğretim üyeleri ve öğrencilerinin aktif görev almasını isteyen Rektör Prof. Dr. Kutluhan, PAÜ olarak bir sokağın restorasyonuna talip oldu. Toplantı, Buldan ve Pamukkale Üniversitesi arasında, özellikle dokuma ürünlerinin tasarımı ve mimari restorasyon konularında yeni iş birliklerinin konuşulması ve meslek yüksekokulunda laboratuvarlarda yapılan incelemeler ile sona erdi.
0 Yorum