Rektör Kutluhan 'Anadolu Esintileri' sergisinin açılışını gerçekleştirdi

Rektör Kutluhan 'Anadolu Esintileri' sergisinin açılışını gerçekleştirdi

Denizli’de Anadolu Esintileri Sergisi, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan katılımıyla açıldı

(İHA) - Denizli’de Anadolu Esintileri Sergisi, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan katılımıyla açıldı. Rektör Kutluhan: “Üniversitemizin hayatın rehberi olacağını ve amacımızın şehir ile bütünleşme olduğunu söyledik” ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar ile birlikte Buldan MYO Moda Tasarım Programı öğrencilerinin çalışmalarından oluşan ve Üniversitemize tahsis edilen Buldan Beyler Konağı’nda düzenlenen “Anadolu Esintileri” isimli tasarım sergisinin açılışını gerçekleştirdi. Kıyafetler ve tasarım süreçleri hakkında bilgi alan Rektör Prof. Dr. Kutluhan açılışın ardından öğrenciler ile bir süre sohbet etti. Rektör Prof. Dr. Kutluhan öğrencilere Buldan’ın tekstil anlamında köklü geçmişini hatırlatarak, öğrencilere kendileri bu alanda geliştirmek adına yenilikçi fikirlerini bol bol tasarım sergilerinde buluşturmaları tavsiyesinde bulundu. Programın devamında Buldan Meslek Yüksekokulu’nun (MYO) 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Açılış Töreni Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Törende konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan şunları kaydetti: “Pamukkale Üniversitesi Türkiye Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışır birçok etkinlik yapmıştır. Bu etkinliklerde de Buldan Meslek Yüksekokulumuz hiç geri kalmamıştır. Çok güzel bir moda tasarım sergisini gezdik. Buldan Belediyesi tarafından tarafımıza tahsis edilen konakta sergiyi gezdik. Çok memnun kaldık. Gerçekten moda tasarım hocalarımıza ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Bizim en önemli amacımız Cumhuriyetimizin 100. yılını yaşamanın gururunu, onurunu hepimiz duyuyoruz ama üzerimize düşen asli görevi de unutmamamız lazım. O da şudur: Artık Cumhuriyet yeni yüzyıla giriyor ve bu yüzyılın da inşa edenleri, bu yüzyılın nasıl olacağına dair karar vericileri sizlersiniz, siz öğrencilersiniz. Cumhuriyetimiz kurulmuş, Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları ile birlikte büyük işler başarmışlar. Allahtan onlar varmış ki başarmışlar. Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyet ve bunun da yaşaması için teslim ettiği kişiler gençler. Eğer geçlerimiz cumhuriyete sahip çıkarsa cumhuriyetin idrakini iyi anlarsa o zaman cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacak demektir. Bu da cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında özellikle sizlere düşen görevdir. Dünyada en çok kazanan, en çok çalışandır; biz çalışmaktan, yorulmaktan bıkmamalıyız. 3+1 modelinin Buldan MYO’muza uygulanması lazım. En kısa zamanda bu geçişi bekliyoruz. Ayrıca Moda Tasarım öğrencilerimiz; buradaki tekstil firmaları ile iletişime geçin, onların ürünlerini sizler tasarlayın. Bunu kendinize ödev bilin. Onların sattığı ürünleri tekrar tasarlayın. Çünkü biz ne dedik Üreten Üniversite olacağız. Üniversite hayatın rehberi olacak dedik ve amacımızı şehirle bütünleşme olarak belirttik. Siz yeter ki yenilikler kazandırın, işletmeler zaten destek oluyorlar, daha çok destek olurlar. Üreten üniversite kelimesi altında biz bunu demeye çalışıyoruz. Biz üretmeliyiz, kazanmalıyız demeye çalışıyoruz. Evet, Cumhuriyetimize sahip çıkmaya söz veriyor muyuz? Türkiye yüzyılını dünyaya ispatlamaya söz veriyor muyuz?”

Akademik açılışın ilk dersini, kazı ve restorasyon çalışmaları PAÜ tarafından gerçekleştirilen Sillyon Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Murat Taşkıran tarafından verildi. Doç. Dr. Taşkıran “Sillyon Antik Kenti Anıtsal Yapılarının Rölöve Restitüsyon Restorasyon Statik Elektrik Makina Peyzaj Teşhir ve Tanzim Projesi” başlıklı sunumu ile Antik Kentte yapılan çalışmalar ve ayağa kaldırılan yapılar hakkında bilgiler verdi. Konferansın sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Doç. Dr. Murat Taşkıran’a günün anısına hediye takdiminde bulundu.