Rehber Öğretmenlere “Zihnim ve Ben” Semineri verildi

Rehber Öğretmenlere “Zihnim ve Ben” Semineri verildi

Bakanlıkça rehber öğretmenlere “Zihnim ve Ben” konulu ACT (Advanced Consultancy Training) semineri düzenlendi. 

Merkezefendi Rehberlik ve Araştırma Merkezinde Prof. Dr. Hülya Şahin Baltacı tarafından verilen seminerin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici “2022-2023 eğitim-öğretim yılında iki ayı geride bıraktık. Akademik çalışmalarımızın yanında spesifik olarak konular bazında ve türler bazında farklı programlarımız da oluyor. Bunlardan bir tanesi de özel eğitim ve rehberlikle ilgili rehber arkadaşlarımızla buluşmalarımız. Geçen yıl olduğu gibi bu sene de sizlerle sık sık bir araya gelmeye devam edeceğiz. Yaşadığımız dünyada ihtiyaçlar çok değişkenlik gösteriyor. Beklentiler ve alandaki talepler çok farklılaşıyor. Bunlara cevap verebilmek adına “Dün dünde kaldı, dünün güneşi ile bugünün çamaşırını kurutabilmemiz mümkün değil” anlayışı ile kendimizi geliştirmemiz ve güncellememiz gerekiyor. Bu anlamda da ülkemizin güzide üniversiteleri arasında yer alan Pamukkale Üniversitemizin değerli akademisyenlerinden Prof. Dr. Hülya Şahin Baltacı ile eğitim camiamızla ortak çalışmalar yapıyoruz. Kendisine desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. 

Bakanlığımız Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü öğretmenlerimizin mesleki gelişimleri doğrultusunda günün getirdiği yeniliklerin takibi açısında her alanda hizmet içi eğitimler yoğunlaştırıldı. Milli Eğitim Şurasında ana tema fırsat eşitliği ve fırsat adaleti idi. Bu anlamda okullarımızın fiziki imkânlarının geliştirilmesi adına temel eğitimden ortaöğretime kadar tüm kademedeki okullarda alt yapı çalışmalarına son bir yılda büyük bir ağırlık verildi. 

Eğitim yuvalarımızda öğrencilerimize yol gösteren ve destekleyen siz değerli rehber öğretmenlerimizdir. Tüm bu programların sahaya yansıması noktasında sizin emeğiniz gayretiniz bizim için çok çok kıymetli. İlimiz özel eğitim alanında her türden okula sahip olması çevre illere hitap eden bir alt yapımızın olması ve beşeri sermayemizin öğretmen anlamında çok güçlü olması ile ülke çapında dikkat çeken bir iliz. Güçlü öğretmen kadromuzla 2022-2023 eğitim öğretim yılımız başarılarla dolu bir yıl olacaktır.” dedi.