Promosyon İhale Sürecini Titizlikle Takip Ediyoruz

Promosyon İhale Sürecini Titizlikle Takip Ediyoruz

Geçtiğimiz günlerde, promosyon konusundaki çalışmaları takip ettiklerini belirten PAÜ Promosyon Platformu, olayın “oldu bittiye” getirilmemesini ve şeffaf yapılmasını istedi

PAÜ Promosyon Platformu (Anadolu Eğitim Sen, Eğitim-İş, Genel Sağlık-İş, Hürriyetçi Eğitim Sen, Hürriyet Sağlık Sen, Üniversite İdari Personel Sendikası (ÜNİPERSEN)) tarafından yapılan açıklamada “PAÜ Promosyon Platformu olarak 1 Şubat 2023 tarihinde basın açıklaması yaparak PAÜ yönetimi ve yetkili sendika yönetimi ile birlikte promosyon sürecinin tüm sendika temsilcilerinin katılımıyla ortak akıl çerçevesinde yürütülmesi çağrısında bulunmuştuk. Geçtiğimiz hafta Denizli Milli Eğitim camiasında yaşanan ve bankaların skandal promosyon teklifleri ve sonrasında sendikaların ortak hareket etme kararı haklılığımızı göstermiştir.” Deniliyor.

PAÜ Promosyon Platformu açıklamasında daha sonra şunları söyledi; “Bu çağrımıza rağmen PAÜ yönetimi sadece yetkili sendika ile bir araya gelmiş alınan kararları da bize iletmek üzere yetkili sendikayı aracı kılmıştır. PAÜ yönetiminin yetkili sendika ile birlikte aldığı bir takım kararları, yönetimden bir yetkilinin dâhil olmadığı, sadece yetkili sendika başkanı aracılığıyla diğer sendikalara aktarmasını etik bulmadığımızı ifade etmek istiyoruz. Sürece yönelik bilgilendirmeleri; yüz yüze değil de, web sayfasından yapılan duyurularla, basın yayın organlarıyla veya sosyal medya üzerinden yapmasını PAÜ yönetiminin personeliyle iletişime, kararlarda katılımcılığa ve şeffaflığa ne kadar önem verdiğinin(!) acı bir göstergesi olarak değerlendiriyoruz.

Yine de bizler, Pamukkale Üniversitesi Banka Promosyon Platformunu oluşturan ve aşağıda adı geçen sendikalar olarak 3 Mart 2023 tarihinde şartnamedeki standart maddeler dışında almış olduğumuz kararları üstlendiğimiz sorumluluğun bir gereği olarak kamuoyu ile paylaşmayı görev biliyoruz.

PAÜ Banka Promosyon Platformu olarak, ihaleye katılacak bankaların kampüse yakın bir yerde şube açma şartının şartnameden çıkarılmasını, emekli olan personelin sözleşme imzalanan bankadan sözleşme süresince maaşını başka bankaya taşımaması şartı ile promosyon ücretinin iadesinin istenmemesini, ihale başlangıç tutarının 40 bin TL’den başlamasını ve taraflarca imzalanan promosyon sözleşmesinin imzalı nüshalarının üniversitemiz web sayfasında yayımlanmasını talep ediyoruz.

Platform üyesi sendikalar olarak çalışanları tatmin etmeyecek bir anlaşma olması halinde hukuki süreç başlatacağımızın ve eylem sürecine geçeceğimizin bilinmesini isteriz. Kamuoyuna saygıyla duyururuz.”