Prof Dr Bülent Topuz, TÜRK KBB-BBC Derneği Başkanı oldu

Prof Dr Bülent Topuz, TÜRK KBB-BBC Derneği Başkanı oldu

Prof Dr Bülent Topuz, Türkiye’deki 3000 civarındaki KBB hekiminin temsilcisi ve çatı örgütü olan Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneğine başkan seçildi.

7 Mayıs 2023 tarihinde, İstanbul'daki TÜRK KBB-BBC Derneği Merkezinde yapılan Seçimli Genel Kurulda Dr Topuz, KBB camiasının konsensusu ile tek aday olarak girdiği seçimle, derneğin 16. Başkanı oldu.

Merkezi İstanbul’da olan 100 yıla yaklaşan geçmişi ile tıp alanında Türkiye’nin en köklü uzmanlık derneklerinden biri olan, TÜRK KBB-BBC Derneği’nin 16.Başkanı, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr Topuz seçildi. Denizli, Prof Dr Topuz’un başarısıyla gururlandı.

Tebrik mesajları yağdı 

Dr Topuz, bu görevin KBB hekimliğini ileri taşıma adına bir bayrak taşıma sırası olduğunu; gerek temsil, gerekse liderlik konusunda büyük bir gayret içinde olacağını belirterek, “İlimizden bir ismin bu göreve seçilmesinin, hem üniversitem, hem Denizli KBB camiası, hem de Denizlililer nezdinde büyük memnuniyete yol açtığını, bana gelen samimi tebriklerden anlıyorum. Yani bu görevi bir bakıma bir Denizlili olarak da icra edeceğim” dedi.

Bu göreve seçilen ikinci Çallı

Konunun diğer ilginç tarafı ise Çal-Şalvanlı olan Prof Dr Metin Önerci’den sonra, Prof Dr Bülent Topuz bu göreve seçilen ikinci Çallı oldu. Dr Topuz bu görevi iki yıl sürdürecek.