Prof. Ahmet Kutluhan Rektör Atandı

Prof. Ahmet Kutluhan Rektör Atandı

Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü’ne asaleten resmen atandı.

Yaklaşık 4 aydan beri  PAÜ Rektörlüğü’nü vekaleten yürüten Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, yeni yıl ile birlikte rektörlüğü resmen Cumhurbaşkanı tarafından atandı.

PAÜ’de adrese teslim kadrolar, mobbing, ihalesiz yapılan işler iddiaları gibi çok sayıda çalkantıların yaşandığı bir dönemde görevden alınan PAÜ Rektörü Prof. Hüseyin Bağ’ın yerine Ankara Yıldırım Bayezıt Üniversitesi rektör yardımcı olan Prof. Dr. Ahmet Kutluhan vekaleten atanmış, kulis haberlerine göre de PAÜ’deki iddialara ve çalkantılara son vererek, düzeltmesi istenmişti. PAÜ’de göreve geldikten sonra, beklendiği gibi hızlı bir şekilde görevine başlayan ve iddiaların üzerine giden Prof. Kutluhan, üniversitenin çalkantılardan kurtulmasını sağlamıştı.

Prof. Kutluhan, 1 Ocak 2021 tarihli Cumhurbaşkanlığı kararı ile PAÜ rektörlüğüne resmen atandı. Daha önce PAÜ’de hiçbir görevde bulunmayan, ancak 2011 yılında rektör seçimlerine giren Prof. Ahmet Kutluhan, Çal ilçesi doğumlu bir kişi olarak dikkat çekiyor.