PREMATÜR BEBEKLER VE AİLELERİ TEKDEN’DE BULUŞTU

PREMATÜR BEBEKLER VE AİLELERİ TEKDEN’DE BULUŞTU

Özel Denizli Tekden Hastanesi’nde “2. Geleneksel Prematüre Buluşması” gerçekleştirildi.

MİNİK MUCİZELER 1000 GR ALTI DOĞAN PREMATÜR BEBEKLER VE AİLELERİ TEKDEN’DE BULUŞTU

Özel Denizli Tekden Hastanesi’nde “2. Geleneksel Prematüre Buluşması” gerçekleştirildi. Denizli ve çevre illerde 1000 gr altında doğan, doğum sonrası takip ve tedavisi Yenidoğan Yoğun Bakım ünitesinde yapılarak sağlıklı şekilde taburcu edilen prematür bebek ve aileleri Tekden Hastanesinde buluştu.

Özel Denizli Tekden Hastanesi, prematüre doğmuş bebekleri ve ailelerini yeni doğan yoğun bakım ünitesinde gördükleri tedavi süresince kendileri ile ilgilenen doktor ve hemşireleri ile bir araya getirdi. Bebekler ve aileleri için hazırlanan organizasyonda yeni doğan yoğun bakım ünitesi çalışanları, büyük bir titizlik ve özenle tedavilerini yaptığı prematüre bebekler ile eğlenceli dakikalar geçirdiler.

Etkinliğe Özel Denizli Tekden Hastanesi Başhekimi Uz.Dr.Yusuf Polat, Yenidoğan Uzmanı ve Eğitim Koordinatörü Doç.Dr.Osman Öztekin, Çocuk Hastalıkları Uzmanları Dr.Cengiz Tırpan yenidoğan ünitesi hemşireleri, sağlık personeli ile prematüre bebekler ve aileleri katıldı.

ERKEN DOĞANLAR, YENİDOĞAN HEKİMİNİN ELLERİNDEYSE KAZANIR”

Özel Denizli Tekden Hastanesi Başhekimi Uz.Dr.Yusuf Polat, zorlu süreçlerden geçen ancak umutlarını yitirmeyip yaşamlarına devam eden prematür bebekler ve aileleri ile bu etkinlikte bir araya gelmekten dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi. Polat “ Bütün çocuklar korunmaya muhtaç ama bugünkü toplantımıza vesile olan erken doğan bebekler daha çok korunmaya muhtaç. Başta doktorlarımız ve yenidoğan ekibini bu özverili ve titiz çalışmalarından dolayı şükranla tebrik ediyorum. Minik mucizelerimizi hayata bağlamak için çalışıyor, yenidoğan kapısında umutla bekleyen ailelere bekledikleri sözleri söyleyebilmeye gayret ediyoruz. Biliyoruz ki, erken doğan bebeklerin yenidoğan sürecini uygun şartlarda atlatmaları, yaşama şanslarını yükseltiyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlarımız, Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Doktorumuz ve hemşire kadromuzla, bebeklerimizi 7 gün 24 saat gözetim altında tutuyoruz. Yoğun bakım sürecinde anne-baba desteği bebeklerin gelişimini olumlu etkiliyor. Bebekleri Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde izlenen anneler, uygun giysilerle belirli saatlerde bebeklerini ünitemizde ziyaret edebiliyor, bebeklerin beslenmesine ve bakımına katılarak bebeğin yasam savaşında O'na destek oluyorlar. Tek gayemiz sağlıkla, yüzlerin gülmesine vesile olmak. Bugün bir kez daha anlıyorum ki bunu başarmış ve dualarda kendimize yer bulmuşuz” dedi.

“YAŞAMA DAİR UMUTLARI HEP SÜRSÜN”

Tekden Hastanesi Yenidoğan Uzmanı ve Eğitim Direktörü Doç.Dr.Osman Öztekin ise; “Tekden Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi çalışanları olarak minik yavrularımız ve aileleri ile birlikte duygusal ve eğlenceli bir etkinlik düzenledik. Hayata gelmek için biraz acele etmiş minik kahramanlarımız için toplandığımız bu etkinlikteki amacımız; gelişen teknoloji ile artan erken doğumlara ilişkin sorunların iyi yetişmiş bilgi ve tecrübeli bir ekip ile aşılabileceğini vurgulamaktır. İlimiz ve bölgemizde yenidoğan konusunda merkez olma özelliğinde olan ünitemiz çok sayıda yüksek riskli yenidoğan,  prematür doğan ve 1000 gr altı bebeğin tedavi edilerek şifa ile taburcu edilmelerine vesile olmuştur. Yenidoğan Yoğun Bakımda çalışıyor olmak, bu mucizelere ortak olmak ve ailelerin bu zorlu sürecinde yanında olabilmek bizi huzurlu ve mutlu ediyor. Buradan tüm yenidoğan ailelerine sesleniyorum biz yenidoğan gönüllüleri olarak buradayız bebeklerimizin yanındayız. Sizlere düşen yaşadığınız bu tecrübeyi paylaşmak ve doğum süreci ve sonunda yenidoğan merkezinin önemini çevrenize aktararak toplum bilincine katkı sağlamaktır. Bu tür toplantıların toplumda yenidoğan uzmanı ve ekibinin ne derece önemli olduğunun anlaşılmasına katkıda bulunduğuna inanıyoruz. Her türlü riskli doğum ve prematür doğum mutlaka yenidoğan uzmanı olan merkezlerde yapılmalıdır. Unutulmamalıdır ki bilinçli aile yaşam boyu sağlık demektir ‘ dedi.

Kutlama programına katılan aileler de prematüre doğan bebeklerinin bu ünite sayesinde sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam etmelerinden duydukları sevinci dile getirerek Tekden Hastanesi Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi sorumlu hekimlerine ve personeline teşekkür etti.

Etkinlikte ailelerden bazıları bebeklere özel hazırlanan videoyu izlerken gözyaşlarına hâkim olamadı ve etkinlik sonunda prematüre çocuklara hediyeleri verildi.