“PLANSIZLIK NE ZAMAN BİTECEK?”

“PLANSIZLIK NE ZAMAN BİTECEK?”

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Büyükşehir Belediyesi’nin açıkladığı 121 projeyi TBMM gündemine taşıdı.

Basmacı, Denizli’nin altyapısını Meclise taşıdı:

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Büyükşehir Belediyesi’nin açıkladığı 121 projeyi TBMM gündemine taşıdı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, Nisan ayında açıklanan 121 projeyi soran Basmacı, “Büyükşehir’in bütçesi açıklanan projelere yetecek midir.? Yoksa, Denizli halkını borçlandırıp, kredi mi kullandıracaksınız? 100 yılın alt yapı projesi, vatandaşa daha kaç yıl eziyet çektirmeye devam edecek?” dedi.

m-basmaci-111
Son günlerde Denizli gündemini meşgul eden ve sürücülere kabus yaşatan Üçgen Kavşağını da soru önergesi ile Meclis gündemine taşıyan CHP Milletvekili Melike Basmacı; “Denizlili vatandaşlar, sabah işe gitmek için evinden çıkıyor, plansız kazılan yollar nedeniyle akşam evine dönemiyor. Bu çalışmalar ne zaman bitecek?. Şehir merkezinde kazılan yollar ne zaman düzelecek?. Belediye, yol kazma ve çukur açma çalışmalarını ne zaman belli bir program dahilinde yapmaya başlayacak? Denizli Büyükşehir Belediyesi “ben kazdım oldu” anlayışından ne zaman vazgeçecek?. “ diyerek İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan cevap vermesini istedi.
CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı’nın İçişleri Bakanı Soylu’nun yazılı olarak cevaplamasını istediği ve TBMM’ne verdiği soru önergesi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MEÇLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki soru/sorularımın İçişleri Bakanı Sn. Süleyman SOYLU tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını Anayasa’nın 98.ve İçtüzüğün 96.maddeleri saygıyla arz ederim.

Melike BASMACI
DENİZLİ MİLLETVEKİLİ
2016 Yılı Nisan ayı içinde Denizli Büyükşehir Belediyesi bir yıl içinde tamamlamak üzere 121 proje açıklamıştır. Açıklanan 121 projenin içinde Üçgen Köprülü Kavşak,9 0 adet akıllı kavşak, altyapı çalışmaları, atık su arıtma tesisleri ve Tedes elektronik denetleme sistemleri gibi yatırımlar bulunmaktadır.
Buna göre :
Soru 1-121 Projenin içinde yer alan 25 adet atık su arıtma tesisinin toplam maliyeti ne kadardır? Atık su arıtma tesisleri için ne kadar kredi kullanılacaktır? Kullanılacak kredinin vadesi, yıllık faiz tutarı ve yıllık faiz oranı nedir
Soru 2-25 Adet atık su arıtma tesisi hangi ilçelerde yapılacaktır?
Soru 3-Atık su arıtma tesislerinin kapasiteleri ne olacaktır?
Soru 4-Atık su arıtma tesisleri Büyük Menderes Nehri, Işıklı Gölü ve Dalaman Çayı gibi bölge halkı için hayati önem taşıyan akarsu ve göllerimizi tam anlamıyla koruyabilecekler mi?
Soru 5- Şehir merkezinde kazılan yollar ne zaman düzelecek?
Soru 6- Belediye, yol kazma ve çukur açma çalışmalarını ne zaman belli bir program dahilinde yapmaya başlayacak?
Soru 7- Denizli Büyükşehir Belediyesi “ben kazdım oldu” anlayışından ne zaman vazgeçecek?. Belediye, bir sokakta başladığı çalışmayı yarım bırakıp, başka mahallede, bir başka sokakta yeni bir çukur açarak, Denizli’yi hendekli şehir hale getirmekten ne zaman vazgeçecektir?