PAÜ'de Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nin açılışı gerçekleştirildi

PAÜ'de Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nin açılışı gerçekleştirildi

Sevil-Şevket Keskin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nin açılışı Rektör Ahmet Kutluhan ile bağışçı Keskin Ailesi üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi

(İHA) - Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastaneleri bünyesinde 7 yataklı Sevil-Şevket Keskin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nin açılışı Rektör Ahmet Kutluhan ile bağışçı Keskin Ailesi üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Yeni açılan bu ünite ile birlikte Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi 18 yataklı ve 7 yataklı olmak üzere toplam 25 yatak kapasitesine çıkartıldı.

Yalnızca Denizli’den değil çevre illerden de hasta kabul eden Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri, hayırseverlerin de katkıları ile yeni üniteler açmaya mevcut ünitelerinin ise kapasitesini arttırmaya devam ediyor. 7 yataklı 2’inci düzey, Sevil-Şevket Keskin Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nin açılışı Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Özdel, Başhekim Prof. Dr. Murat Özban, bağışçı aile adına Meral ve Nuriye Keskin’in katılımıyla gerçekleştirildi.

“Burada doğan her çocuğun hayatında bağışçımızın izleri olacaktır.”
Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “Bugün burada yenidoğan ünitemizin açılışının mutluluğunu yaşıyoruz. Meral Hanım’a ve ailesine içten teşekkür ediyoruz. Burada doğan her çocuğun hayatında bağışçımızın izleri olacaktır. Dolayısıyla yine burada insan ömrünün kısıtlı ama ebedi olduğunu anlıyoruz. Şahsım ve Üniversitem adına Keskin Ailesi’ne teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Bağışçı aile adına konuşan Nuriye Keskin, “Bize bu fırsatı verdiğiniz için çok teşekkür ederiz. Değerli Hocalarımıza da bize bu imkânı verdikleri için çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Özdel, “Ben de bağışçı ailemize çok teşekkür ediyorum. Özellikle çocuklarımıza verdiğimiz destek geleceğimiz için büyük önem arz etmektedir. Biz de bu şekilde bir katkımız olduğu için minnettarız” dedi.

Kurdele kesiminin ardından Rektör Ahmet Kutluhan, Meral ve Nuriye Keskin’e teşekkür belgesi takdim ettikten sonra yenidoğan ünitesinde incelemelerde bulundu. Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi sadece Denizli'de doğan değil, diğer komşu illerden de pek çok prematüre ve term bebeği sevk ile kabul ediyor. Kurulduğu tarihten bu yana özellikle prematüre, yani zamanından önce doğan bebeklere ve zamanında doğan ancak solunum desteği, respiratuvar distres sendromu, enfeksiyon, sepsis, nekrotizan enterokolit, gastrointestinal malformasyonlar, bronkopulmoner hastalık, sarılık, asfiksi, hipoksi, intraventriküler kanama, konvülsiyon ve prematüre retinopatisi gibi pek çok nedenle küvöz, ileri mekanik ventilatör, total parenteral beslenme, antibiyoterapi, hipotermi, kan değişimi, fototerapi gibi yoğun bakım ve ileri tedaviler gerektiren bebeklere uzman kadro ve deneyimli personeliyle hizmet vermekte. PAÜ Hastaneleri Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde; 24 küvöz, 2 ventilatörlü transport küvözü, 15 ventilatör, 14 LED fototerapi cihazı, 3 açık yatak, 1 hipotermi cihazı, 1 aEEG cihazı, bir hasta başı USG ve bir hasta başı EKO cihazı ve 3 yataklı anne uyum odası bulunmakta. Yeni açılan bu ünite ile birlikte Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi 18 yataklı 3. düzey ve 7 yataklı 2. düzey olmak üzere toplam 25 yatak kapasitesine çıkmakta.